Main Menu

Links

Lost and Found

Ενδιαφέροντα

ΧΑΘΗΚΑΝ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ

ΖΗΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙ

Statistics

OS : Linux s

PHP : 5.2.13

MySQL : 5.0.90

Time : 10:41

Caching : Enabled

GZIP : Enabled

Members : 271

Content : 102

Web Links : 29

Content View Hits : 9886

Home Pet Detective Ψάχνοντας την γάτα μας


Pet Detective

Ψάχνοντας την γάτα μας

User Rating: / 0


PoorBest 

Ψάχνοντας την γάτα μας

Συμβουλές αναζήτησης για τις άτακτες γατούλες μας
 

 
 

 

Παραμείνετε ήρεμοι.

Εάν η γάτα σας είναι μαθημένη σε εσωτερικούς χώρους-μόνο, και έχει διαφύγει στο ύπαιθρο, είναι πολύ πιθανό να μείνει πολύ κοντά στο σημείο όπου βγήκε.

Θα κρυφτεί στο πιο κοντινό σημείο που θα δει, κάτω από μια βεράντα, μέσα σε ένα γκαράζ. Αν δεν την κυνηγήσουν ή δεν αναγκαστεί να εγκαταλείψει την κρυψώνα της από την πείνα, θα μείνει εκεί.

Οι γάτες είναι περίεργα και ενεργά πλάσματα, έτσι δεν είναι ασυνήθιστο για αυτές να παραστρατήσουν για λίγο που και που και να φύγουν από το σπίτι.

Είναι πιθανό η γάτα να είναι κοντά αν και θα είναι ανήσυχη, αλλά αν έχει φτάσει περιπλανώμενη μακριά ή βρίσκεται σε κίνδυνο και πανικοβληθεί θα μειωθούν και οι πιθανότητες να βρεθεί.

 

Μην καθυστερήσετε την αναζήτηση της.

Όσο περισσότερες μέρες λείπει, τόσο πιο μακριά θα φτάσει.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες γατιών ξεκινούν την αναζήτηση ύστερα από μερικές μέρες απουσίας της γάτας τους.

Σκεφτείτε τι κάνατε όταν έφυγε η γάτα σας. Ποιος είδε την γάτα τελευταία φορά και τι έκανε η γάτα σας τότε; Ποια πόρτα ήταν ανοιχτή;  Ελέγξτε καλά όλους τους χώρους του σπιτιού. Ρωτήστε όλους στο σπίτι καθώς και τους γείτονες για το πότε και που, ήταν η τελευταία φορά που την είδαν.

 

Περιορίσετε την αναζήτηση.

Κοιτάξτε καλά γύρω από τις περιοχές που είδαν την γάτα για τελευταία φορά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κοιτάξουμε για κρυμμένα σημάδια.

Όταν οι γάτες βρίσκονται σε άγνωστες περιοχές, που συνήθως φοβούνται και κρύβονται.

Αν ψάχνετε έξω, ελέγξτε κάτω από τα αυτοκίνητα ή άλλα σημεία όπου μπορεί να κρυφτεί, όπως και κάτω από ψησταριές, και αίθρια.

Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, η φοβισμένη γάτα μπορεί να κρυφτεί κάτω από ένα αυτοκίνητο ή να χωθεί ([get_bloginfo]url[/get_bloginfo]/files/index-php/pet-detective/29-pet-detective/αν χωράει)  μέσα στον κινητήρα ενός ζεστού αυτοκινήτου.

Οι γάτες είναι επίσης γνωστό ότι σκαρφαλώνουν σε δέντρα και κολλάνε, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κατέβουν.

Ψάξτε σε εσωτερικούς χώρους, κάτω από κρεβάτια, ή σε κουτιά ή άλλα προσβάσιμα σημεία όπου μπορεί να  κρυφτεί.

Πρέπει να ελέγξετε και τα πιο απίθανα μέρη, όπως στεγνωτήρια, ντουλάπια, ακόμη και ψυγεία, ή φούρνους.

Επίσης, εάν το σπίτι σας έχει σκάλες, ψάξτε  κάτω από τις σκάλες και κάτω από τη στοά. Ίσως χρειαστεί να συρθεί γύρω από την περιοχή, αν κρύβεται στο σκοτάδι. Χρησιμοποιήστε έναν φακό. Ομοίως, ελέγξτε την πίσω πλευρά του σπιτιού, εάν έχετε υπόγειο χώρο. Κοιτάξτε σε σωρούς από φύλλα και οποιαδήποτε συντρίμμια κοντά στο σπίτι σας. Κοιτάξτε γύρω από κάδους σκουπιδιών.Αν έχετε γύρω από το σπίτι σας χωράφια με ψηλό χορτάρι ή παχιά χόρτα κοιτάξτε προσεκτικά σε αυτές τις περιοχές. Ψάξτε πίσω από ψηλά φυτά και δέντρα, ειδικά όσων βρίσκονται δίπλα από το σπίτι σας. Μετακινήστε το ψηλό χορτάρι με το χέρι σας. Είναι πιθανό να βρίσκεται εκεί κρυμμένη.

 Φωνάξτε την γάτα σας.

Βάλτε την σε πειρασμό να γυρίσει σπίτι ή βγει από την κρυψώνα της, απλά φωνάζοντας την και προσφέροντας της μια λιχουδιά. Αν είναι γάτα που ζει έξω απλά βάλτε της ένα πιάτο με φαγητό έξω από την πόρτα σας. Κάντε τους ήχους που συνήθως την κάνουν να έρθει κοντά σας, όπως χτυπώντας ένα τσίγκινο κουτάκι ή σφυρίζοντας.Σε μερικές περιπτώσεις όμως όταν οι γάτες νιώθουν κίνδυνο, είναι πιθανό να μην ανταποκριθούν σε αυτά και να μην έρθει κοντά σας.Σταματάτε συχνά και ακούστε τους ήχους της περιοχής.

Μια γάτα που είναι παγιδευμένη ή τραυματισμένη ή πεινασμένη κατά πάσα πιθανότητα θα “νιαουρίσει”, έτσι αν ψάχνετε μόνοι σας ή με μια ομάδα, αφιερώστε λίγα λεπτά σε κάθε περιοχή κάνοντας απόλυτη ησυχία έτσι ώστε να μπορείτε να ακούσετε τη γάτα να φωνάζει.


Καλέστε για ενισχύσεις.

Καλέστε τους φίλους σας να έρθουν και να επεκταθεί η αναζήτηση.Με περισσότερους ανθρώπους να ψάχνουν, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές για τον εντοπισμό της γάτας σας.

Ωστόσο, πρέπει να τους προειδοποιήσετε ότι αν κάνουν έρευνα για τη γάτα και την δουν, θα πρέπει να παραμείνουν ήσυχοι και να μην προβούν σε ξαφνικές κινήσεις, ή φωνές γιατί αλλιώς η γάτα σας μπορεί να ξαναγίνει φάντασμα και να εξαφανιστεί.

Είναι καλύτερα να πλησιάσει ο ιδιοκτήτης την γάτα ειδικά αν αυτή είναι φοβητσιάρα και δεν της αρέσουν οι ξένοι.

 

Ενημερώστε

 • Επικοινωνήστε με τον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο και να αναφέρετε τη γάτα σας έχει χαθεί μαζί με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες ([get_bloginfo]url[/get_bloginfo]/files/index-php/pet-detective/29-pet-detective/φύλο της γάτας, το χρώμα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας).
 • Ενημερώστε την Himaira Team στέλνοντας τις λεπτομέρειες και φωτογραφία της γάτας.
 • Ενημερώστε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί που περιπολούν την περιοχή είναι πιθανό να δουν την γάτα σας.
 • Κάντε αφισοκόλληση στην ευρύτερη περιοχή που χάθηκε η γάτα σας. Καλό είναι να επεκταθείτε και σε  απόσταση 2 χιλ. με αφίσες.
 • Ενημερώστε τα κτηνιατρεία και τα pet shop της περιοχής σας και των γύρω περιοχών.

 

Συμβουλές

 • Τοποθετήστε ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα ρούχο σας ή  ότι έχετε φορέσει πρόσφατα και δεν έχουν ακόμη πλυθεί,  στην πόρτα ή στην βεράντα σας. Η γάτα θα αναγνωρίσει τη γνώριμη μυρωδιά σας και θα έρθει σε αυτό.
 • Όσοι ψάχνετε καλό είναι να έχετε ένα κινητό μαζί έτσι ώστε αν κάποιος δει την γάτα σας να μπορεί να σας ειδοποιήσει. Επίσης φακό για να βλέπετε σε σκοτεινές γωνίες ή σχισμές ακόμα και στο φώς της ημέρας.
 • Αν είναι νύχτα κρατήστε τον φακό κοντά στο πρόσωπο σας για να φαίνεστε. Είναι πιθανό και η γάτα σας να σας ψάχνει.
 • Να ελέγχετε συχνά το ίντερνετ και τις ενότητες «βρέθηκαν», σε περίπτωση που βρεθεί από κάποιον άγνωστο και δεν ξέρει ότι την ψάχνετε.
 • Μην αποθαρρύνεστε και μην απογοητεύεστε. Οι περισσότερες γάτες γυρίζουν πίσω.
 • Προσπαθήστε να είναι πάντα κάποιος στο σπίτι έτσι ώστε όταν γυρίσουν να βρουν το σπίτι ανοικτό. Οι γάτες είναι ιδιαίτερα εδαφικές και είναι πιθανό να έρθουν στο σπίτι, αλλά αν το βρουν κλειστό είναι πιθανό να ξαναρχίσει την περιπλάνηση της.
 • Αν η γάτα σας είναι του σπιτιού, προσέχουμε να μην αφήνουμε για μεγάλα διαστήματα ανοιχτά παράθυρα ή πόρτες.
 • Να της φοράτε περιλαίμιο με τα στοιχεία σας και βάσει νόμου είστε υποχρεωμένοι να της βάλετε microchip.
 • Μην φωνάζετε δυνατά όταν την ψάχνετε, αλλά ούτε να την κυνηγήσετε αν την δείτε. Αν είναι φοβισμένη θα το βάλει στα πόδια και επίσης το κυνήγι είναι το αγαπημένο της παιχνίδι. Μιλήστε της με κανονική φωνή.
 • Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι για να της τραβήξετε την προσοχή. Δέστε στην άκρη ενός σκοινιού κάτι φανταχτερό όπως νήματα ή κουδουνίστρες ή οτιδήποτε μπορεί να την κάνει να θέλει να παίξει με αυτό και κουνήστε το ανάμεσα σε θάμνους ή σκοτεινά σημεία, όπου μπορεί να κρύβεται.
 • Μην αφήνετε μικρά παιδιά να ψάξουν για την γάτα σας. Είναι θορυβώδες και θα την τρομάξουν περισσότερο.
 • Κάποια στιγμή η γάτα σας θα πεινάσει.!! Αφήστε στην βεράντα σας ή στην εξώπορτα σας ένα πιάτο με φαγητό, όπως κονσέρβα ή κάτι με δυνατή μυρωδιά και κάντε λίγο θόρυβο με το πιατάκι για να ακουστεί.
 • Εάν η γάτα σας έχει κολλήσει σε κάποιο δέντρο ή άλλο ψηλό σημείο, δοκιμάστε να βάλετε τόνο κονσέρβα στην βάση του. Η μυρωδιά είναι αρκετά ακαταμάχητη και ενθαρρύνει τις γάτες να βρει γρήγορα το δρόμο τους προς το έδαφος (και να φάει τον τόνο).

 

 

Για την Himaira Team

Pet Detective Program

Web: www.himaira.gr

E-mail:
This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it
   
This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it

 

 

 

 


Hot TipsWho’s Online

We have 80 guests online
Δημοσκόπηση

Διακοπές… μαζί ή μόνοι;;

 
Poster for Abuse

Sign our Petition

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ

 

 

Sign Our Petition

 

Partners

 Subscribe in a reader