ΧΑΘΗΚΑΝ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ

ΖΗΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙ

Statistics

OS : Linux s

PHP : 5.2.13

MySQL : 5.0.90

Time : 03:48

Caching : Enabled

GZIP : Enabled

Members : 1228

Content : 111

Web Links : 29

Content View Hits : 28427
sex izle sex izle sex izle sex izle sikis izle porn watch


Home 68 mating Pets Club 68 mating Cats Club 68 mating Ζευγάρωμα


Latest News


Popular


Pets Club


Ζευγάρωμα

Ζευγάρωμα

Εάν θέλετε να ζευγαρώσετε μια γάτα καθαρόαιμη με έναν επίσης καθαρόαιμο αρσενικό, θα πρέπει να κανονίσετε την επαφή όταν η γάτα σας είναι στην περίοδο σύλληψης και «καλεί» αρσενικούς. Το ζευγάρωμα πρέπει να το επιβλέπετε όταν χρειάζεται. Η θηλυκιά μένει για ζευγάρωμα τουλάχιστον τρεις ημέρες. Πρέπει επίσης να έχει κάνει όλα της τα εμβόλια, μπορεί ακόμη να χρειαστεί να της κάνετε μία εξέταση αίματος, για να εξακριβώσετε αν πάσχει από AIDS των γάτων. Η θηλύκια κατά το ζευγάρωμα ελευθερώνει ωάρια από τη μήτρα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το πότε είναι έτοιμη να ζευγαρώσει. Αρχίζει με τη φάση του κύκλου που ονομάζεται «προοίστρος», κατά τον οποίο η διάθεση της γίνεται εμφανής από το κύλισμα στο πάτωμα, θα αρχίσει ακόμη να «καλεί» και να ουρλιάζει για να προκαλέσει τους γύρω γάτους. Επίσης, ενδέχεται να λερώσει στο σπίτι, και η οσμή από τα ούρα της, που περιέχουν φερορμόνες, θα «ενημερώσουν» τους αρσενικούς της περιοχής ότι είναι διαθέσιμη.

Οι επαναλαμβανόμενες επαφές μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία του ζευγαρώματος. Εάν δε θέλετε γατάκια από δύο αρσενικούς, κρατήστε τη γάτα σας μέσα για δέκα ημέρες μετά το ζευγάρωμα με τον επιθυμητό πατέρα.

 

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η εγκυμοσύνη κρατά εννέα εβδομάδες, αλλά δε γίνεται εμφανής παρά στο τελευταίο στάδιο. Όσο διαρκεί, το φαγητό της γάτας πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας. Είναι επίσης πιθανόν ο κτηνίατρος σας να συστήσει τη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής. Η γάτα θα πρέπει να υποβληθεί σε κτηνιατρικό έλεγχο τέσσερις εβδομάδες μετά το ζευγάρωμα και μία εβδομάδα πριν τη γέννα.

 

Η ΓΕΝΝΑ

Η γάτα σας θα ψάξει να βρει ένα ήσυχο μέρος για να γεννήσει. Φτιάξτε ένα βολικό κρεβάτι ενθαρρύνετε τη να μάθει να το χρησιμοποιεί από πριν, ώστε να μη γεννήσει κάπου έξω από σπίτι, όπου θα είναι δύσκολο να παρακολουθείτε κι εκείνη και τα μικρά της.

Συνήθως οι γάτες γεννούν χωρίς βοήθεια, πρέπει όμως να είστε εκεί μήπως παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα που χρειάζεται την επέμβαση κτηνίατρου. Αφού γεννήσει, μην την ενοχλείτε, γιατί μπορεί να μετακινήσει τα γατάκια της μεταφέροντας τα ένα ένα από το σβέρκο αλλού, σε κάποιο πιο ήσυχο σημείο. Τα γατάκια έχουν κλειστά μάτια και δεν τα ανοίγουν παρά λίγες ημέρες μετά τη γέννα.

 

 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

Από την πρώτη ημέρα πρέπει να κρατάτε για ελάχιστα λεπτά κάθε γατάκι, για να μάθει την ανθρώπινη επαφή. Μετά τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες που απογαλακτίζουν, θα αρχίσουν να τρώνε μόνα τους στερεά τροφή και να φροντίζουν την ατομική τους καθαριότητα.

Τα γατάκια ωριμάζουν σεξουαλικά στην ηλικία των πέντε έξι μηνών, αλλά δε συνιστάται το ζευγάρωμα τους έως τους δώδεκα μήνες. Εάν θέλετε η γάτα σας να ζευγαρώσει και έχετε αποφασίσει να μην τη στειρώσετε, μπορείτε ν περιορίσετε την εμφάνιση των περιόδων ζευγαρώματος, η συχνότητα των οποίων είναι κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, με ειδικές ενέσεις τις οποίες θα κάνει ο κτηνίατρος σας.

 

ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΟΡΦΑΝΩΝ ΓΑΤΙΩΝ

Ενδέχεται να χρειαστεί να μεγαλώσετε εσείς εγκαταλελειμμένα ή ορφανά γατάκια. Το μεγάλωμα τους είναι δύσκολη υπόθεση, όχι μόνο εξαιτίας του χρόνου που απαιτείται για τα συχνά γεύματα, αλλά και διότι τα πολύ μικρά γατάκια είναι ευαίσθητα στις ασθένειες. Αν είναι δυνατόν, βρείτε μια γάτα που θηλάζει λίγα γατάκια. Ίσως ο κτηνίατρος σας να ξέρει κάποιον εκτροφέα ή ιδιώτη που έχει γάτα που θηλάζει και σας φέρει σε επαφή. Αν πάντως πρέπει να τα αναθρέψετε μόνοι σας, ακολουθήστε τις οδηγίες:

 

Υγιεινή

Όταν μεγαλώνετε ένα ορφανό γατάκι, είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και να απολυμαίνετε όλα τα σκεύη που χρησιμοποιείτε. Το γάλα της μητέρας περιέχει πολύτιμα αντισώμα­τα για τις πρώτες εβδομάδες ζωής και χωρίς αυτό μπορεί πολύ εύκολα το γατάκι να πεθάνει από κάποια μόλυνση.

 

Απαραίτητα σκεύη

Τα σκεύη που χρειάζεστε είναι απλά. Ένα σταγονόμετρο (από το φαρμακείο) για να ταΐζετε το γατάκι, μία σύριγγα στην οποία η βελόνα θα έχει αντικατασταθεί από ένα λεπτό σωλήνα, καθώς κι ένα ειδικό μπιμπερό για γατάκια από κατάστημα με είδη για ζώα.

 

Ποσότητα τροφής

Την πρώτη εβδομάδα να την ταΐζετε κάθε δύο ώρες, δίνοντας κάθε φορά ένα κουτάλι της σούπας (5 ml). Αυξήστε σταδιακά την ποσότητα κάθε γεύματος και μειώστε τα γεύματα σιγά σιγά έως ότου φτάσετε τα τέσσερα την ημέρα.

 

Συνταγή σύνθεσης γάλακτος

Σε περίπτωση ανάγκης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παιδικό γάλα (για βρέφη), σε διπλάσια όμως πυκνότητα από το κανονικό, ή το ακόλουθο μείγμα:

 

·         200 ml (1 φλιτζάνι) φρέσκο γάλα (ιδανικό είναι το ειδικό γάλα για γάτες).

·         50 ml (μισό κουτάλι του γλυκού) κρέμα γάλακτος.

·         1/4 κρόκο αυγού.

·         1 σταγόνα μουρουνέλαιο.

·         1,25 ml (1 /4 κουταλιού του γλυκού) αποστειρωμένο μεδούλι (στα ειδικά καταστήματα).

 

Ανακατέψτε το μείγμα έως ότου γίνει ομοιογενές και δώστε το όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία σώματος. Κανονικά θα έπρεπε να παρασκευάζετε φρέσκο μείγμα για κάθε γεύμα. Μπορείτε όμως και να το διατηρείτε στο ψυγείο για λίγες ώρες, αρκεί, πριν το δώσετε στο γατάκι, να το ξαναζεστάνετε στη θερμοκρασία του σώματος.

 

Απογαλακτισμός υιοθετημένου γατιού

Αν το υιοθετημένο ορφανό γατάκι επιζήσει τις πρώτες πέντε εβδομάδες, θα πρέπει να το ενθαρρύνετε να απογαλακτίσει και να το στρέψετε στη στερεά τροφή, όπως θα έκανε και η μητέρα του στην ηλικία αυτή.

 

Διατροφή για απογαλακτισμό

Στο στάδιο αυτό μπορείτε να ετοιμάσετε γεύματα επιλέγοντας ανάμεσα στα ακόλουθα:

·         Στερεά τροφή ειδική για γατάκια.

·         Ειδικό μείγμα σε σκόνη (από τα αντίστοιχα καταστήματα).

·         Γάλα ανακατεμένο με ωμό κρόκο αυγού.

·         Μπισκότα για σκυλάκια μουσκεμένα σε γάλα.

 

 

 

 

 

Last Updated (Sunday, 18 April 2010 15:28)

 


Hot Tips

Banner

Banner

BannerWho’s Online

We have 4 guests online
Poster for Abuse

Sign our Petition

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ

 

 

Sign Our Petition

 

Follow me on Facebook

Follow me on Facebook
Επιτυχίες

Partners

Banner

Banner

Banner

68 mating Subscribe in a reader