Main Menu

Links

Lost and Found

Ενδιαφέροντα

ΧΑΘΗΚΑΝ

ΒΡΕΘΗΚΑΝ

ΖΗΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙ


Home ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Ποιοί Είμαστε

User Rating: / 0


PoorBest 

Ποιοι Είμαστε..

   Η Himaira ξεκίνησε δυναμικά σαν σύλλογος, αλλά στην πορεία έγινε εθελοντική ομάδα την οποία απαρτίζουν 2 πρώην ηγετικά μέλη συλλόγων η Christiana Berg (πρόεδρος και ιδρύτρια της Himaira) και η Καλλιόπη Σιμιτσή (Γεν. Γραμματέας του Αισώπου Καβάλας), γιατί ανακαλύψαμε το βρώμικο πρόσωπο της «φιλοζωίας» και αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτό το πρόσωπο.

   Ο πόλεμος που δεχτήκαμε και σαν σύλλογος αλλά και σαν άτομα προσωπικά, μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζώα μπορούν να βοηθηθούν και από απλά άτομα σε ατομικό επίπεδο. Έτσι συνεχίζουμε το έργο που οραματιστήκαμε και ξεκινήσαμε, με την βοήθεια των απλών φιλόζωων πολιτών σε εθελοντική βάση.

     Όποια έξοδα προκύπτουν τα καλύπτουμε  πλέον προσωπικά στον βαθμό που μπορούμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και φυσικά όσους συνεχίζουν εθελοντικά να βοηθούν σε αυτό το δύσκολο έργο.

 

Από Σύλλογος Ομάδα…

Η Εθελοντική Ομάδα “Himaira” είναι μια ομάδα από εθελοντές που προσπαθεί να προσφέρει έργο σε εθελοντική βάση. Οι στόχοι μας είναι οι  ευρέσεις απολεσθέντων κατοικιδίων, η προώθηση – ενημέρωση του κόσμου για την Φιλοζωία ως τρόπου ζωής, και η μείωση των περιστατικών κακοποίησης. 

    Το δίκτυο μας μεγαλώνει και ψάχνουμε συνεχώς νέους εθελοντές και νέους τρόπους αναζήτησης… και ενημέρωσης.

Διοργανώνουμε σε συνεργασία με φιλόζωους και συλλόγους για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα, με πρωταρχικό σκοπό μία δυναμική κρούση στην Ελληνική Κοινωνία, με στόχο την ευαισθητοποίησή της, στη μάστιγα των Αδέσποτων Ζώων, που υποβαθμίζει το ελληνικό πολιτιστικό προφίλ και παρουσιάζει την ελληνική πραγματικότητα στους παγκόσμιους ακτιβιστικούς ανθρωπιστικούς κύκλους, ως ανάλγητη, αδιάφορη και αμοραλιστική, και την ενημέρωση του κόσμου για τις κακοποιήσεις των ζώων, είτε είναι αδέσποτων είτε δεσποζόμενων και τους τρόπους αντιμετώπισης, όταν γινόμαστε μάρτυρες σε τέτοια φαινόμενα, που δυστυχώς είναι πλέον καθημερινά και σε όλη την Ελλάδα.

Άρθρα μας δημοσιεύονται στα ΜΜΕ και έχουμε συνεργασία με το zougla.gr, όπου και αρθρογραφούμε στην ενότητα Περιβάλλον.

Επίσης συνεντεύξεις μας έχουν δοθεί στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΕΣΠΡΕΣΣΟ, όπως επίσης και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας. 

 

 

Οι σκοποί της Ομάδας είναι:

1. Απώλειες και Ευρέσεις κατοικιδίων

   Απώλειες και ευρέσεις κατοικιδίων με δυναμικές ενέργειες, όπως τοιχοκόλληση – αποστολή αφισών σε εθελοντές στις περιοχές τους, επικοινωνία με κτηνιάτρους – pet shop, συνεργεία, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και οποιοδήποτε άλλο κατάστημα δύναται να μας βοηθήσει στην αναζήτηση, αποστολή αγγελιών σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς και στο διαδίκτυο, ενημέρωση άλλων συλλόγων, ανάρτηση αγγελιών στην ιστοσελίδα μας και στα blog μας, κλπ. Ψάχνουμε συνεχώς για δυναμικούς τρόπους αναζήτησης σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, έτσι ώστε να βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά στην εύρεση των χαμένων ζώων.

   Τα κατοικίδια ζώα που χάνονται και δεν ξαναβρίσκουν την οικογένεια τους, καταλήγουν τελικά να γίνουν αδέσποτα και να περιφέρονται στους δρόμους. Την μερίδα του λέοντος εκτιμάται ότι κατέχουν τα σκυλιά που στα 500 εκατομμύρια που υπάρχουν παγκοσμίως , το 75% είναι αδέσποτα. (πηγή: ASPCA). 

   Σε κάθε αίτηση που έρχεται, οι αφίσες που αποστέλλονται με φαξ και e-mail είναι περίπου 40 (κτηνιατρεία, pet shop και τοιχοκόλληση στην περιοχή), δηλαδή συνολικά περίπου 10.560 αφίσες το έτος. Αποστολή αγγελιών σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς και φιλοζωικούς. Περίπου 70 ανά αίτηση, συνολικά 18.480 αγγελίες. Τηλεφωνική επικοινωνία με κτηνιατρεία – pet shop, συνεργεία, αντιπροσωπίες κ.λπ., αμέτρητων ωρών… 


2. Προώθηση της Φιλοζωίας.

   Προώθηση και Ενημέρωση του κόσμου για την Φιλοζωία και τον τρόπο αντιμετώπισης των αδέσποτων, με ενημερωτικά φυλλάδια, πολιτιστικές φιλοζωικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες, έντυπα, δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, αφίσες. Όλες αυτές οι δράσεις θα έχουν ως επίκεντρο τους εκπαιδευτικούς χώρους ώστε τα παιδιά να ευαισθητοποιούνται σε σχέση με τα ζώα εν μέρει και εν γένει να αποκαθιστούν τη σχέση με τη φύση που έχουμε διαταράξει εμείς οι ενήλικες. 

Την επίτευξη της τήρησης των Νόμων από τους Δήμους με επιστολές καθώς και με πραγματοποιήσιμες  προτάσεις προς το Υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων στην Ελλάδα.

Και ειδικά για την απαγόρευση διέλευσης αυτού του μετακινούμενου μπουλουκιού βασανισμένων ζώων, του τσίρκο, από την χώρα μας..

 

Η δουλειά μας…

   Στους ελάχιστους μήνες που ήμασταν ενεργό σωματείο και τώρα σαν ομάδα, η δράση μας είναι δυναμική και συνεχόμενη. Έχουμε κινητοποιηθεί στην Αθήνα για φαινόμενα φόλας με έκταση, ενημερώνουμε τον κόσμο για τις κακοποιήσεις των ζώων, αποστέλλουμε επιστολές διαμαρτυρίας και προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία και φορείς και φυσικά έχουν βρεθεί με την βοήθεια μας αρκετά χαμένα κατοικίδια…. 

Η ανανεωμένη Himaira.gr κατά κύριο στόχο έχει την προαγωγή της φιλοζωίας και την μετάδοση της ζωοφιλικής γνώσης και σε άλλους ανθρώπους, έτσι ώστε να πληθύνουν οι εθελοντές και να  σταματήσουν τα φαινόμενα κακοποιήσεων, οι ανεξέλεγκτες γέννες και οι εγκαταλείψεις των ζώων.

 

Με εκτίμηση

Christiana Berg – Καλλιόπη Σιμιτσή 

Web: www.himaira.gr

e-mail:
This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it

 

 


   

 

 Who’s Online

We have 8 guests online
Δημοσκόπηση

Διακοπές… μαζί ή μόνοι;;

 
Partners