** Κακοποιήσεις **

Καταγγελία για φόλες στο Δήμο Φυλής / Χασιάς

 

Αυτή είναι η επιστολή που στάλθηκε στον δημοσιογράφο Κο Παπαγιάννη, τον Ιούνιο του 2008, από δύο αγανακτισμένες κυρίες, κάτοικοι του δήμου Φυλής / Χασιάς.

Η καταγγελία που κάνουν είναι επώνυμη και αναφέρεται στην συστηματική κακοποίηση των ζώων στον δήμο.

Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να βοηθήσουμε στην εξάλειψη  τέτοιων φαινομένων.

Πληροφορήθηκα σήμερα 11 Σεπτεμβρίου 2008, ότι και παρακείμενος Δήμος έχει τα ίδια περιστατικά. Έγινε και εκεί καταγγελία στον δήμο από κάτοικο των Α. Λιοσίων, αλλά τελικά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Τίποτα δηλαδή.

Ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή τους και προωθούμε το μήνυμα τους.

 Κύριε Παπαγιάννη,

Παρακολουθούμε το δελτίο σας κάθε βράδυ. Θαυμάζουμε τη σοβαρότητα σας και το γεγονός ότι δεν αφήνετε κανένα μικρό ή μεγάλο σκάνδαλο να περάσει απαρατήρητο. Πολλών πολιτών η φωνή ακούγεται, πράγμα το οποίο εκτιμάται απ’ όλους.

Αυτό άλλωστε σημαίνει δημοκρατία, να γνωστοποιούμε πράγματα και όχι να τα κρύβουμε όταν δεν μας συμφέρει.

Με αυτό το σκεπτικό αποφασίσαμε και εμείς να σας στείλουμε αυτή την επιστολή ανακοινώνοντας το πρόβλημα μας.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα πως μπορεί το δικό μας θέμα να μην είναι καν σημαντικό και άξιο λόγου για σας, διότι δεν έχει μεγάλη ακροαματικότητα, δεν πουλάει, αλλά κατ’ εμάς πάντα πρόκειται για ένα έγκλημα.

Εμείς η Κα Ελένη Κολοβού και η Κα Ελένη Πυρπυρή, κάτοικοι εδώ και πέντε χρόνια του δήμου Φυλής / Χασιάς, διαπιστώνουμε τόσο εμείς όσο και οι άλλοι κάτοικοι, πως πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πάσχα και ιδιαίτερα του τοπικού πανηγυριού του Δεκαπενταύγουστου, ο Δήμος αποδεκατίζει όλα τα αδέσποτα ζώα (σκυλιά και γάτες).

Δε μιλάμε για λίγα ζώα εδώ και  εκεί, αλλά για έναν αριθμό της τάξεως του 400 με 450 ζώα.

Στην Ελλάδα του 2008 οι αρβανίτες «φολιάζουν» ζώα μέρα μεσημέρι, απροκάλυπτα, ξεδιάντροπα, μπροστά στα μάτια των μαθητών, έξω από το γυμνάσιο.

Βλέπουμε όλα αυτά πέντε χρόνια τώρα και δε μπορούμε να αντιδράσουμε.

Να τους πλακώσουμε στο ξύλο τους σκυλομούρηδες του διοικητικού συμβουλίου του αρβανιτοχωριού Φυλή, για παράδειγμα?

Που είναι η δικαιοσύνη για ανθρώπους και ζώα σ’ αυτή τη χώρα?

Ο Νόμος 1197/81 και 3170/03αφού υφίσταται, γιατί δεν εφαρμόζονται? Είναι μόνο για τη βιτρίνα, για να λεγόμαστε Ευρωπαίοι?

Τριτοκοσμικοί είμαστε, κοινώς κάφροι, όσο και να χοροπηδάμε…

Ως νομοταγείς πολίτες ζητήσαμε τη συμβουλή ενός δικηγόρου. Μας είπαν ότι για να ασχοληθεί μόνο μια ώρα με την υπόθεση πρέπει να μας χρεώσει με 300€.

Δηλαδή το μισό από το μηνιαίο εισόδημα μας, με το οποίο προσπαθούμε να βγάλουμε το μήνα. Πολλοί από μας που κατοικούμε εδώ, έχουμε προσφέρει απλόχερα τα χρήματα μας, τον πολύτιμο χρόνο μας και προπάντων την ψυχική μας ηρεμία για να βοηθήσουμε τα’ αδέσποτα. Να κάνουμε δηλαδή αυτό το οποίο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κάνουν κάποιοι φορείς (κρατικοί και ιδιωτικοί), όπως πχ. Το RCPCA (Royal Society of Prevention of Cruelty to Animals) στη Μεγάλη Βρετανία.

Μετατρέψαμε τα σπίτια μας σε πανσιόν σκύλων και γατών προκειμένου να βρουν άσυλο τα πλέον δυστυχισμένα.

Πως γίνεται τα Ζωοφιλικά σωματεία και οι δικηγόροι τους να μην μπορούν να διαθέσουν ούτε μια ώρα απ’ το χρόνο τους?

Αυτοί είναι οι ζωόφιλοι σ’ αυτή τη χώρα?

Είναι κοινό μυστικό για όλους μας ότι δολοφονούνται τα αδέσποτα ζώα εδώ στην Χασιά. Οι υπάλληλοι του δήμου σκοτώνουν ζώα με όπλα, φόλες και ξύλα.

Χάσκεϊ ιδιόκτητο  πυροβολημένο σε κεντρικό δρόμο. πληθώρα απ’ αυτά, μισοπεθαμένα τα πολτοποιούν στο απορριμματοφόρο.

Για ρίξτε μια ματιά τις χώρες τις Ευρώπης να δείτε εάν φέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο στα ζώα…

Θα μου πείτε εδώ φέρονται χειρότερα στους ανθρώπους. Ένα μικρό παράδειγμα, πρόσφατα μια μητέρα νέα και ακέραια, επειδή βρέθηκε κάποια στιγμή εγκαταλειμμένη χωρίς δικό της σπίτι και εργασία, οι κρατικοί φορείς αντί να της βρουν σπίτι και εργασία, της πήραν τα παιδιά και τα έκλεισαν σε ορφανοτροφείο να ζήσουν εκεί δυστυχισμένα, ενώ η μητέρα υπάρχει και είναι ικανότατη να τα έχει.

Δε μπορούν αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τέρατα (το διοικητικό συμβούλιο της Φυλής), να συνεργαστούν με έναν κτηνίατρο και να στειρώσουν τα ήδη υπάρχοντα, έτσι ώστε να πάψουν να πολλαπλασιάζονται?

Δε μπορούν να διαθέσουν ένα μικρό ποσό γι’ αυτό τον σκοπό? (άλλωστε γίνονται πολύ καλές τιμές από τους κτηνιάτρους), και ας φτιάξουν λιγότερες βίλες οι κάφροι….

Αντί γι’ αυτό ήρθαν απ’ έξω από τα σπίτια μας να μας πουν να τα μαζέψουμε και να φύγουμε από δω, γιατί είπαν ότι τους δημιουργήσαμε πρόβλημα, ενώ μέχρι τώρα φόλιαζαν όλα τα ζώα και μετά πήγαιναν στην Εκκλησία, σαν καλοί Χριστιανοί, να γιορτάσουν το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Εμείς δε ζητάμε από εσάς να λύσετε το πρόβλημα μας. Ασφαλώς όχι. Και να θέλετε δε μπορείτε άλλωστε.

Ζητάμε όμως να κάνετε μια έκκληση στους «Αξιότιμους κύριους Αθηναίους», εάν δε θέλουν τα ζώα τους να πάνε να τα πετάξουν σε άλλες περιοχές όπου υπάρχουν σύλλογοι και μπορούν τα ζώα να επιβιώσουν και όχι στο αρβανιτοχώρι του κερατά, όπου βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Εμείς έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τα παιδιά μας, που μας ταράζουν αυτοί τα νεύρα, βλέποντας μες’ το δρόμο και μέρα μεσημέρι αυτές τις εικόνες.

Αν και οι μαζικές δολοφονίες των ζώων γίνονται τη νύχτα, υπάρχουν όμως και περιστατικά που γίνονται την ημέρα.

Σας ευχαριστούμε

Με εκτίμηση

Κα Ελένη Κολοβού & Κα Ελένη Πυρπυρή.

Πληροφορίες

Γραμματεία Φυλής

Τηλ.: 210 2411444

Δημαρχείο Φυλής

Τηλ.: 210 2411702

Αντιδήμαρχος Αβραάμης Σταμάτιος (Υπεύθυνος για το φόλιασμα των ζώων)

Τηλ.: 6974 765883

 

Επιστροφή