Ανοίχτηκε η περίφημη διαθήκη του Μπερλουσκόνι: Πώς μοίρασε την αμύθητη περιουσία του-100 εκατομμύρια αφήνει στην τελευταία του σύντροφό
CELEBRITIES

Ανοίχτηκε η περίφημη διαθήκη του Μπερλουσκόνι: Πώς μοίρασε την αμύθητη περιουσία του-100 εκατομμύρια αφήνει στην τελευταία του σύντροφό


Η διαθήκη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε στις 12 Ιουνίου, “άνοιξε” χθες στο Μιλάνο και το περιεχόμενό της αναγνώσθηκε ενώπιον δύο δικηγόρων.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, τα πέντε παιδιά του “Καβαλιέρε” γνωρίζουν όλα όσα αναφέρονται στην διαθήκη. Τα όσα όρισε ο Ιταλός μεγιστάνας, όμως, σχετικά με την κινητή και ακίνητη αυτή περιουσία, που περιλαμβάνει τρία τηλεοπτικά κανάλια, έναν εκδοτικό οίκο, μια εταιρία ασφαλειών και μια ποδοσφαιρική ομάδα, δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν από τα μέσα ενημέρωσης.

Το κύριο ερώτημα είναι αν η συνολική περιουσία, η αξία της οποίας εκτιμάται γύρω στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, θα μοιραστεί σε ίσα ποσοστά ανάμεσα στα πέντε παιδιά του Μπερλουσκόνι (απέκτησε δύο από τον πρώτο γάμο του και τα τρία μικρότερα από τον δεύτερο, με τη Βερόνικα Λάριο) και αν η οικονομική αυτοκρατορία του “μίστερ τιβί” θα παραμείνει ενωμένη ή αν ορισμένες εταιρίες πρόκειται να πουληθούν.

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa έγραψε πως:

“Η απόφαση για τη Fininvest και τα περιουσιακά στοιχεία είχε ήδη ληφθεί το 2006. Στις 2 Οκτωβρίου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγραψε τη διαθήκη του με το χέρι σε ένα κίτρινο τετράδιο με την επικεφαλίδα Villa San Martino.

Έντεκα γραμμές σε ένα φύλλο και δέκα σε άλλο για τη θέλησή του, με ύφος στεγνό και καθαρό. “Αφήνω το διαθέσιμο απόθεμα σε ίσα μέρη στα παιδιά μου Marina και Pier Silvio. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω σε ίσα μέρη στα 5 παιδιά μου Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora και Luigi”. Το 2020 πρόσθεσε τις διατάξεις υπέρ του αδελφού του, στον οποίο αφήνει 100 εκατομμύρια.

Πιο συγκεκριμένα αφήνει την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρίας Fininvest, στα δυο μεγαλύτερα παιδιά του. Η εταιρία αυτή χειρίζεται τις μετοχές όλων των υπόλοιπων εταιριών που κατείχε ο Μπερλουσκόνι.

100 εκατομμύρια άφησε στην τελευταία του σύντροφο

Ακόμη σύμφωνα και πάλι με την ίδια πηγή η Marta Fascina λαμβάνει μια κληρονομιά 100 εκατομμυρίων και ο Marcello Dell’Utri, πρώην βουλευτή και στενό του συνεργάτη αφήνει 30 εκατομμύρια.

«Ευχαριστώ, πολύ αγάπη σε όλους σας, ο μπαμπά σας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι”, έγραψε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *