** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //
 

Add to Google Toolbar 

Rss Himaira.gr News

 

Στείλτε μας τα δικά σας ‘Αρθρα

Άρθρα

Τα ζώα στο τσίρκο δεν διασκεδάζουν.

Οι παραστάσεις είναι επώδυνες και έξω από τη φύση τους και είναι αποτέλεσμα βασανισμών και τιμωριών. Το μπαστούνι και το μαστίγιο είναι απαραίτητα. Ο κόσμος δεν βλέπει το εργαλείο που χρησιμοποιεί ο θηριοδαμαστής : Μια σουβλερή αγκύλη είναι κρυμμένη μέσα στις κορδέλες. Κουνώντας αυτό το ραβδί, το ζώο θυμάται και εκτελεί τις εντολές.

Ξύλο, περισσότερο ξύλο.

Μια γνωστή μέθοδος για να λυγίσουν τη θέληση μιας τίγρης είναι να τη ξαπλώνουν με κάθε πόδι δεμένο και να της ρίχνουν πάρα πολύ ξύλο.

Στην αρχή το ζώο φωνάζει και βρυχάται όλο και περισσότερο αδύναμο μέχρι που καταλαβαίνει οτι κάθε αντίσταση του είναι άχρηστη. Στα άλογα φοράνε σκληρές κάλτσες που τους ματώνουν τα πόδια, για να αναγκάζονται να μάθουν τον "ωραίο" βηματισμό και τους χτυπούν τη μουσούδα για να σηκώνονται στα δυο τους πόδια.

Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει υπάρξει μάρτυρας των αποδείξεων για τις ανυπόφορες συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα περιοδεύοντα τσίρκο και έχει επισημάνει ότι δεν παρέχεται απολύτως καμία φροντίδα για την ευζωία και ευημερία τους.Ας λάβουμε υπ’ όψη τις ατέλειωτες ώρες που αναγκάζονται τα ζώα στα τσίρκο να ταξιδεύουν σε συνθήκες ανείπωτης αιχμαλωσίας, άρρωστα, πληγωμένα, κυοφορούντα. Ας αναλογιστούμε τις απάνθρωπες μεθόδους εκπαίδευσης που αναγκάζουν τα ζώα να πραγματοποιούν εξευτελιστικά για την φύση τους ‘νούμερα’ στις παραστάσεις. Πιστεύουμε ότι με δεδομένες τις συνθήκες συνεχούς κίνησης και ταλαιπωρίας, είναι αναπόφευκτο τα περιοδεύοντα τσίρκο να προκαλούν μεγάλη δυστυχία στα ζώα που κατέχουν.Ο Δήμος Σερρών, ύστερα από απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, προστέθηκε στη λίστα των Δήμων* ανά την Ελλάδα που έχουν ήδη απαγορέψει στην περιοχή τους την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας σε τσίρκο που χρησιμοποιούν ζώα, προωθώντας έτσι ένα πολιτισμένο προφίλ και μια καλλιέργεια σεβασμού στη φύση. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών, που με απόφασή του τάχθηκε κατά της κακομεταχείρισης των ζώων από τις εν λόγω επιχειρήσεις.

*Αγρινίου, Αναβύσσου, Γλυκών Νερών, Ελευσίνας, Ελευθερού, Ερεσσού Μυτιλήνης, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καβάλας, Καλαμαριάς, Κομοτηνής, Λαμίας, Λαυρίου, Λέσβου, Μαρκόπουλου, Μαλίων Κρήτης, Ν. Μάκρης, Ξάνθης, Πάτρας, Πρέβεζας


ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Είναι τόσο θλιβερό να βλέπεις ζώα όπως ελέφαντες, τίγρεις, λιοντάρια να φέρονται σαν σκυλάκια του καναπέ.   

Σκεφτείτε με τι βασανιστήρια, με τι ξύλο, με τι πείνα και δίψα, μάθανε τα νούμερα που εσύ θα δεις μέσα στα φώτα και στις μουσικές.

ΜΗΝ κλείνεις τα μάτια σου, μην διδάξεις στο παιδί σου ότι άγριο ζώο είναι αυτό που βλέπει στο τσίρκο.  ΔΙΔΑΞΕ του ότι το λιοντάρι , ο ελέφαντας και κάθε άλλο άγριο ζώο γεννήθηκε ελεύθερο και υπερήφανο όπως και κάθε άλλο πλάσμα σε αυτήν την γη.   ΔΕΙΞΕ του ντοκιμαντέρ από ζώα που ελεύθερα τρέχουν στην γη που γεννήθηκαν.  ΔΕΙΞΕ του την πραγματικότητα και όχι τα βασανισμένα ή τρελά ζώα από το πολύ ξύλο που μας δείχνουν τα τσίρκο.

ΜΗΝ συμμετέχετε και εσείς στην παράνομη διακίνηση των άγριων ζώων, ΜΗΝ συμμετέχετε και εσείς στον φόνο ολόκληρης αγέλης ζώων για να πάρουν ένα μικρό από την μαμά του.

ΜΗΝ πλησιάζετε τα μικρά άγρια ζώα για να βγάλετε φωτογραφία το παιδί σας.   Σκοτώθηκαν σ’όλο τον κόσμο πάνω από 150 άνθρωποι, ενήλικες και παιδιά γιατί θέλησαν να βγάλουν μια αθώα φωτογραφία, όπως τους είπαν οι άνθρωποι του τσίρκο, δίπλα στο επιφανειακά ακίνδυνο μικρό άγριο ζώο.

Το τσίρκο με ζώα είναι ένα θέαμα ξενόφερτο, βάρβαρο και ανάρμοστο για τον πολιτισμό μας.  Τσίρκο ΔΕΝ σημαίνει φώτα, μουσικές, ακροβατικά, ζογκλέρ, εξωτικά ζώα και κλόουν

ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ τον εξευτελισμό υπερήφανων πλασμάτων, τα κάγκελα και το μαστίγιο.

ΘΕΩΡΗΣΤΕ πως στόχος όλων μας πρέπει να είναι η προαγωγή του σεβασμού και της προστασίας κάθε μορφής ζωής.ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ κάθε επιπόλαιη και ρηχή πρόταση διακωμώδησής της.

ΜΗΝ επισκεφτείτε το τσίρκο.    ΜΗΝ δώσετε χρήματα για να δείτε βασανισμένα ζώα.

ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ αυτήν την φθηνή, για τον πολιτισμό μας, μορφή διασκέδασης.

Ας κάνουμε, λοιπόν, κάτι όλοι μαζί για τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη μας και ας δείξουμε, με τη στάση μας απέναντι στο τσίρκο, ότι η ομορφιά της πόλης μας βρίσκεται μέσα μας, στην παιδεία μας και στον πολιτισμό μας.
 

Διαβάστε ακόμη..

*Τα ζώα στο τσίρκο δεν διασκεδάζουν // *Γίνε ελεκτής ζώων // *Πειραματόζωα // *Νομοθεσία ζώων για τσίρκα //*Υπεύθυνος ιδιοκτήτης // *Ποτέ, ποτέ, ποτέ // Στείρωση // *Καρδιακή νόσος // *Νόσος του Κατώτερου Ουροποιητικού της Γάτας // *Καρκίνος // *Μπορεί να σας βλάψει το κατοικίδιό
σας; //*Γνωρίζεται
την ομάδα αίματος //*Ενδοπαρασιτώσεις του σκύλου και της γάτας //*Φροντίδα Υγείας // *Ψυχολογικές
επιδράσεις στους ανθρώπους από τα κατοικίδια ζώα
// *Και τα κατοικίδια ταξιδεύουν. // *Άνθρωποι, σκύλοι και απώλεια βάρους // *Εγκυμοσύνη και κατοικίδια // *Ας πούμε ΟΧΙ στο τσίρκο // *Παγκόσμια ημέρα των ζώων // ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα // Η υιοθεσία σκύλου είναι απλή πράξη και την ζωή όλων μας βάζει σε τάξη!

Stop using animals in the circus!

sign Petition!


Earthlings

EARTHLINGS is a feature length documentary about humanity’s absolute dependence on animals