** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Add to Google Toolbar

 

Στείλτε μας τα δικά σας ‘ΑρθραBy himaira By himairaBy himaira

Άρθρα

 

Εκπαίδευση συμπεριφοράς Ανθρώπων…

 

Πολλά χρόνια πριν, το επάγγελμα του ασφαλιστή θεωρούνταν κάτι το σπουδαίο, το υπεύθυνο, το σημαντικό. Λίγο μετά οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούσαν ανθρώπους απαίδευτους να τις επανδρώσουν τάζοντας χρήματα , πλούτη και δόξα. Ήταν τότε που ο επαγγελματίας δεν ήταν και πολύ περήφανος που ήταν ασφαλιστής, αφού κάθε γειτονιά και κάθε παρέα είχε τον ασφαλιστή της ,ανθρώπους που ασκούσαν το επάγγελμα ευκαιριακά με στόχο την εύκολη και γρήγορη εκταμίευση χρημάτων χωρίς να παρέχουν στον πελάτη τους σεβασμό και γνώσεις. Με τον καιρό, οι αντιθέσεις μειώθηκαν, οι τυχοδιώκτες αποβλήθηκαν από το σύστημα, το επάγγελμα αποκατέστησε την φήμη του και στις μέρες μας μπορούμε υπεύθυνα να απολαύσουμε τις υπηρεσίες των ειδικών.

Κάτι σαν τους ασφαλιστές του παρελθόντος έχουμε γίνει και εμείς οι εκπαιδευτές. Στον βωμό του χρήματος ,κάποιοι από εμάς, δηλώνουμε ειδικοί και διαφορετικοί από τους άλλους χωρίς να είμαστε, συμφωνούμε συνήθως ότι κάποιος τρίτος δεν κάνει καλά την δουλειά του και με επιμονή  καταστρέφουμε το επάγγελμά μας  αφήνοντας τους τυχαίους και τους ευκαιριακούς να τους αποβάλλει το σύστημα κάποτε. Πόσος χρόνος όμως μπορεί να απαιτηθεί για αυτή την αποβολή των ανεύθυνων, όταν το κύριο επάγγελμά τους δεν είναι αυτό? Όταν έχουν ήδη άλλα εισοδήματα από άλλες πηγές και συμπληρώνουν έσοδα από την ημιαπασχόληση?  

Στην μικρή σε πληθυσμό Ελλάδα μας εκτός από τους παραπάνω «ειδικούς» , έχουμε και άλλους αρκετούς που επειδή κάποτε είχαν σκύλο ή είχαν διαβάσει κάτι, δίνουν συμβουλές συμπεριφοράς σε ιδιοκτήτες σκύλων για …το καλό τους!

Ακούω λοιπόν και φρίττω: «αν δεν σε ακούει ο σκύλος σου άρπαξέ τον από τον σβέρκο και τίναξέ τον δυνατά , όπως κάνει η σκύλα στα κουτάβια της». Απορώ, με εκείνους που δίνουν τέτοιες συμβουλές σε ταλαίπωρους ιδιοκτήτες σκύλων, αφού Ποτέ δεν λειτουργεί με αυτό τον τρόπο το μητρικό ένστικτο. Αντίθετα μάλιστα πιάνοντας έναν σκύλο από τον αυχένα, τον απειλώ για την ζωή του, χαλάω το δέσιμο της ομάδας και του ενισχύω το ένστικτο του σκοτώνω. Αυτός είναι και ο λόγος που σας αγριεύουν τα σκυλιά σας φίλοι μου όταν τα ταρακουνάτε ή όταν τα πιέζετε να κάνουν  κάτι τραβώντας τα από το περιλαίμιο βίαια, αυτός είναι ο λόγος που αν δεν αγριέψουν θα κατουρηθούν επάνω τους ή θα δαγκώσουν το παιδί σας γιατί εσάς σας φοβούνται. Δηλώνω δε, ότι δημόσια θα ζητήσω συγνώμη και θα χαρίσω μία εκπαίδευση δωρεάν σε όποιον από εσάς μου προσκομίσει στοιχεία σε βίντεο που να δείχνει σκύλα να τραβολογάει τα κουτάβια της!

«Για να μάθει να λερώνει εκεί που πρέπει, όταν τον δεις να τα κάνει αλλού, τρίψτου την μούρη μέσα στις ακαθαρσίες του» Αυτό και αν είναι κορυφαίο. Μάλλον και ο συμβουλάτορας έτσι έμαθε να μην λερώνεται απάνω του όταν ήταν παιδί.

«Όταν προσπαθεί να πηδήξει επάνω σου, απλά σήκωσε το γόνατο και θα χτυπήσει στο στήθος του, με αποτέλεσμα να πονέσει και να μην το ξανακάνει» Ασφαλής μέθοδος να σκοτώσω ένα σκύλο! Αφού μέσα από το στήθος είναι τα πνευμόνια και η καρδιά του σκύλου. Γιατί δεν κάνετε στον εαυτό σας ένα απλό πείραμα? Βάλτε κάποιον να τοποθετήσει τις παλάμες του μία στο στήθος σας και μία στην πλάτη σας και να πιέσει απότομα με σχετική δύναμη και σίγουρα θα καταλάβετε τι εννοώ.

«Ο σκύλος σου είναι σκληρός. Να του σπάσεις τον τσαμπουκά για να σε φοβάται . Αν σου αγριέψει όταν τον χτυπάς, συνέχισε μέχρι να υποταχτεί». Αν τώρα ο σκύλος σου δαγκώσει την οικογένειά σου, εγώ δεν φέρω ευθύνη, ή αν όταν γίνει ενήλικος σε κάνει κομμάτια όταν κάποια στιγμή πας να τον χαϊδέψεις αν με βρεις να μου το πεις, γράψε μου.

«Περίμενε να αρχίσει να τρώει. Πήγαινε να του πάρεις το φαγητό. Αν δεν σε αφήσει, τσάκισε τον.» Όταν μεγαλώσει  ο σκύλος σου θα σε τσακίσει και αυτός με την σειρά του αλλά γιατί να στο πω από τώρα? Συμβουλές μου ζήτησες, συμβουλές σου δίνω.

            Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά εμπεριέχονται στον φάκελο ανθρώπινων συμπεριφορών που έχουν σαν αποτέλεσμα την κακομεταχείριση των σκύλων.

Δυστυχώς πολλά σκυλιά έρχονται στην σχολή για εκπαίδευση κακοποιημένα  από τους ιδιοκτήτες τους, νομίζοντας οι άνθρωποι ότι τόσο καιρό έκαναν καλό χτίζοντας τον φόβο στην σχέση τους με τον σκύλο τους. Ακόμα χειρότερα υπάρχουν άλλοι που έρχονται με τα σκυλιά τους για εκπαίδευση έχοντας σαν τρόπο ζωής την βία πάνω στα σκυλιά τους. Αν δεν καταφέρω να τους πείσω για το λάθος τους, δεν τους δέχομαι στην σχολή, και τους συστήνω να χαρίσουν το ζώο τους κάπου που θα το αγαπούν και θα το σέβονται.

Αν θέλετε να σκεφτείτε που καταλήγει η βία και η κακομεταχείριση, προσπαθήστε να δώσετε την απάντηση μόνοι σας στο παρακάτω σενάριο.. Είσαστε ιδιοκτήτες ενός κουταβιού 6 μηνών γερμανικού ποιμενικού . Παίζοντας στο σπίτι σταματάει ξαφνικά και κάνει τσίσα του στο ακριβό χαλί σας. Χωρίς να υπολογίσετε τις ευθύνες σας που τον οδήγησαν σε αυτή την συμπεριφορά, τον τραβάτε από τον σβέρκο, τον τινάζετε, του τρίβετε την μούρη στα ούρα του, του δίνετε και τις σχετικές του στον πισινό για να τον καταλάβει καλύτερα και τον πετάτε με δύναμη έξω από το σπίτι, φοβισμένο και τρεμάμενο.

Την επόμενη ημέρα, ο σκύλος σας είναι 2 ετών , 65 εκατοστά στο ακρώμιο, και περίπου 47 κιλά. Για κάποιο λόγο σηκώνει το πόδι του να ουρήσει, τον βλέπετε, πηγαίνετε θυμωμένα προς το μέρος του όχι για να τον χτυπήσετε αλλά μόνο να τον μαλώσετε, εκείνος συνειρμικά θυμάται τι είχε πάθει μικρός, παγώνει, σας καρφώνει στα μάτια, σηκώνει την ουρά του ψηλά, κατεβάζει λίγο το κεφάλι, τα πρώτα σάλια ίσα που διακρίνονται από το στόμα του, σας γρυλίζει  επιθετικά με όλο του το μεγαλείο, και πηγαίνει γρήγορα να φέρει την σφουγγαρίστρα να καθαρίσει τα τσίσα σας, γιατί στο μεταξύ έχετε κατουρηθεί επάνω σας…

            Σας καλώ λοιπόν και σας παρακαλώ να ρωτάτε για πράγματα που αφορούν την συμπεριφορά του σκύλου σας επαγγελματίες συναδέλφους που έχουν την γνώση για οτιδήποτε και αν σας συμβουλέψουν και την αποκλειστική ευθύνη αν κάτι δεν πάει καλά. Χαιρόμαστε να ακούμε τις απορίες σας, όσες και αν είναι και μας ευχαριστεί να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά σας γιατί ευτυχισμένοι ιδιοκτήτες χαίρονται την σχέση τους με χαρούμενα, ασφαλή και κοινωνικά σκυλιά.

PETS ACADEMY K-9 TRAINERS

ΓΙΑΝΝΗΣ Μ ΓΕΩΡΓΙΑΚΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

www.petsacademy.gr 

Διαβάστε ακόμη..
Back
Οι Τέσσερις Βάσεις τις ΕκπαίδευσηςBy himaira 

Saving Australia’s “Serengeti of the Sea”


Sign the Petition

Earthlings

EARTHLINGS is a feature length documentary about humanity’s absolute dependence on animals

 

Τhe Green Αlbum – το πρώτο πράσινο album στην Ελλάδα