** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Add to Google Toolbar

 By himaira

Άρθρα

ΣτείρωσηΩς ιδιοκτήτης κατοικίδιου, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε είτε να συμβάλλετε στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ζώων, είτε να βοηθήσετε στην επίλυσή του
.

Μην ξεγελάτε τον εαυτό σας με το να νομίζεται ότι, αν βρείτε σπίτια για όλα τα μωρά που θα γεννήσει το κατοικίδιό σας, δεν συμβάλλετε στο πρόβλημα των άστεγων κατοικίδιων. Στην πραγματικότητα, αυτό που καταφέρνετε είναι να χάσουν κάποια πιθανά σπίτια τα άλλα κουτάβια και γατάκια που είναι σε λίστα αναμονής.

Μόνο αυτός ο αριθμός υπεύθυνων σπιτιών υπάρχουν και το να βρείτε σπίτι για ένα από τα μωρά του κατοικίδιου σας, αναπόφευκτα καταδικάζει κάποια άλλη γάτα ή σκύλο.

Κοιτάξτε στη ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ τη στήλη «κατοικίδια» και δείτε πόσα πολλά ζώα αναζητούν ένα σπίτι.Θα βρούνε όλα αυτά σπίτι: αμφιβάλλουμε. Μην συμβάλλετε στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ζώων.

ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΣΑΣ.

Τι είναι η στείρωση:

Η στείρωση είναι μια απλή χειρουργική επέμβαση σε ένα θηλυκό ζώο με σκοπό την πρόληψη της εγκυμοσύνης, μέσω της αφαίρεσης των αναπαραγωγικών οργάνων της (ωοθήκες, μήτρα, ωαγωγοί σάλπιγγες). Η στείρωση ενός αρσενικού ζώου ή ευνουχισμός είναι η χειρότερη αφαίρεση των αναπαραγωγικών αδένων (όρχεις) του.

Ποιες αλλαγές στη συμπεριφορά αναμένονται μετά τη στείρωση / ευνουχισμό:

 • Τα κατοικίδια γίνονται γενικά, πιο τρυφερά.
 • Η διάθεσή τους για παιχνίδι, η φιλικότητα και οι συναναστροφές τους με τους ανθρώπους δεν αλλάζουν.
 • Οι γάτες συνεχίζουν να απολαμβάνουν το κυνήγι.
 • Τα σκυλιά δεν χάνουν τις ιδιότητες τους, π.χ. κυνήγι.
 • Το ανεπιθύμητο «καβαλίκεμα» μειώνεται κατά 70% στα στειρωμένα σκυλιά.
 • Οι σχέσεις μεταξύ των αρσενικών ζώων μπορούν να βελτιωθούν και μειώνονται τα περιστατικά καβγάδων μεταξύ τους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της στείρωσης των θηλυκών και αρσενικών ζώων:

 • Η στείρωση και ο ευνουχισμός μπορούν να αυξήσουν το διάστημα ζωής του κατοικίδιου σας, ενώ παράλληλα αυξάνουν την ποιότητα της ζωής του!
 • Τα στειρωμένα ζώα δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να περιπλανώνται προς αναζήτηση συντρόφου για να ζευγαρώσουν. Αυτό κάνει πολύ μικρότερη την πιθανότητα να χάσετε το κατοικίδιο σας, που με τη σειρά του, κάνει μικρότερες τις πιθανότητες το κατοικίδιο σας να εμπλακεί σε κάποιον καβγά, να τραυματιστεί ή να πέσει θύμα βιαιότητας, δηλητηρίασης ή τροχαίου ατυχήματος.
 • Στις θηλυκές μειώνει τα περιστατικά του καρκίνου του μαστού και εξαλείφει τις πιθανότητες για πυομήτρα. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
 • Στους αρσενικούς μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης προβλημάτων του προστάτη, καρκίνου των όρχεων και περιπρωκτικών όγκων. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
 • Οι μη στειρωμένοι αρσενικοί γάτοι συνήθως οριοθετούν (μαρκάρουν) την περιοχή τους ψεκάζοντας την με τα ούρα τους. Η οσμή είναι φοβερή. Αν στειρωθούν σε μικρή ηλικία, οι αρσενικοί γάτοι σπάνια αναπτύσσουν αυτή τη συνήθεια, ενώ σε μεγαλύτερη ηλικία, συνήθως σταματάνε αυτή τη συνήθεια μέσα σε λίγους μήνες αφότου στειρωθούν.
 • Οι αρσενικοί γάτοι είναι λιγότερο πιθανό να τσακώνονται μεταξύ τους, ενώ αποκτούν ένα πιο υγιές τρίχωμα καθώς περνάνε περισσότερο χρόνο περιποιούμενοι τον εαυτό τους.

Μύθοι και εσφαλμένες αντιλήψεις σχετικά με τη στείρωση:

Μια θηλυκιά γάτα ή σκύλα πρέπει να γεννήσει μια φορά προτού στειρωθεί.

Αυτό είναι τελείως περιττό και το μόνο που κάνει είναι να συμβάλλει στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των ζώων.

Είναι αφύσικο να στερώ στο κατοικίδιό μου την ερωτική ζωή και τον έρωτα.

Όχι! Τα σκυλιά και οι γάτες κάνουν τη διαδικασία του σεξ αποκλειστικά και μόνο για την ικανοποίηση των ορμονικών αναγκών και όχι για ευχαρίστηση ή από έρωτα.

Υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία ενός ζώου αφότου στειρωθεί.

Αντίθετα, όπως διαβάσατε παραπάνω, υπάρχουν μόνο οφέλη στην υγεία τους.

Είναι ενάντια στη φύση.

Έχουμε ήδη αλλάξει τη φύση με την εξημέρωση των σκύλων και των γατιών με τη μετατροπή τους σε κατοικίδια και πρέπει να αποδεχτούμε την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος του υπερπληθυσμού των κατοικίδιων και να διατηρούμε τα κατοικίδιά μας υγιή και ασφαλή. σίγουρα είναι μεγαλύτερο έγκλημα κατά της φύσης το να απομακρύνουμε τα μωρά γατάκια και κουτάβια που θηλάζουν ακόμη από τις μητέρες τους και να τα πετάμε σαν σκουπίδια στους σκουπιδοτενεκέδες ή στη θάλασσα. 

 

Πηγή: Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων 

Διαβάστε ακόμη..
BackBy himaira

Don’t Sacrifice Wildlife to Secure the Border

Please sign!


Tell Chocolate-Maker Mars Inc. to Drop Deadly Animal Tests!

Please Sign!


Saving Australia’s “Serengeti of the Sea”


Sign the Petition