** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Add to Google Toolbar 

 

Dogs Club // Boxer Dog//

 

Προικισμένος με απεριόριστο απόθεμα ενεργητικότητας, ο Μπόξερ είναι ένας απο τους μεγάλους χαρακτήρες των κυνιδών. Η ράτσα έγινε γνωστή στην Αγγλία και στις ΗΠΑ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά απο τότε κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα σαν κατοικίδιο ζώο και σαν φύλακας.

Οι κύριοι πρόγονοι του Μπόξερ ήταν δύο γερμανικοί σκύλοι τύπου Μαστίφ, ο Μπουλενμπάιζερ και ο Μπαρενμπάιζερ, που χρησιμοποιούνταν κατά το Μεσαίωνα για σκυλοταυρομαχίες και για το κυνήγι αγριογούρουνου και αρκούδας.

Στο 19ο αιώνα διασταυρώθηκαν με άλλες ράτσες, ειδικότερα με Μπουλντόκ, για να δημιουργηθεί ο Μπόξερ. Παρά τη γερμανική προέλευση του σκύλου, η λέξη "Μπόξερ" είναι αγγλική και το νόημά της ταιριάζει με το μαχητικό στιλ του σκύλου.

Απο τους πιο χαρακτηριστικούς σε εμφάνιση σκύλους, χρειάζεται πολλή άσκηση για να είναι και να φαίνεται στην καλύτερη φόρμα. Γενικά είναι άξιος εμπιστοσύνης, αλλά έχει δυνατό ένστικτο φύλακα.

Επειδή η ουρά του κόβεται πολύ κοντή, όταν ο Μπόξερ είναι ευχαριστημένος ή σε έξαψη τείνει να κουνάει όλο το σώμα του. Στις ΗΠΑ και σ’ άλλες χώρες (όχι όμως στην Αγγλία) είναι συνήθεια οι πιο πολλοί Μπόξερ να έχουν αφτιά κομμένα μυτερά.

Ιδιοσυγκρασία     

Ο Μπόξερ έχει πάντα όρεξη για δουλειά και παιχνίδι. Είναι πολύ ζωηρός και φασαριόζος και ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, είναι πολύ αθλητικός. Γνωστός για το θάρρος και την πειθαρχικότητά του, γίνεται έξοχος φύλακας. Επίσης καλά προσαρμοσμένος στην οικογενειακή ζωή, ο Μπόξερ είναι στοργικός, πιστός και αγαπάει τα παιδιά.

Χαρακτηριστικά

Μέγεθος: ‘Υψος αρσενικών 57-63εκ, θηλυκών 53-59εκ.

Κεφάλι: τετράγωνο, με βαθύ, πλατύ μουσούδι μ’ ανασηκωμένη μύτη. Το κάτω σαγόνι προεξέχει απο το πάνω και καμπυλώνει ελαφρά προς τα πάνω.

Τρίχωμα: Κοντό, απαλό, γυαλιστερό και κολλητό στο σώμα. Τα χρώματά του, είναι φαιοκίτρινο ή ραβδωτό. Τα όποια άσπρα μπαλώματα δεν πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση το 1/3 του χρώματος του τριχώματος.

Ουρά: Βαλμένη ψηλά και συνήθως κομμένη στα 5εκ. Την κρατάει στητή.

Σώμα: Βαθύ στήθος με πλευρά που σχηματίζουν ωραία καμπύλη. Τα λαγόνια είναι κοντά.

Πέλματα: Μικρά, με καλές πατούσες και τοξωτά δάχτυλα. Τα πισινά πόδια είναι μακρύτερα απο τα μπροστινά.

Πόδια:Τα μπροστινά είναι μακριά, ίσια και παράλληλα. Τα πισινά είναι μυώδη με φαρδιούς και καμπυλωτούς μηρούς.

Αφτιά: Λεπτά, βαλμένα ψηλά και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. ‘Οταν ο σκύλος είναι ήρεμος τα κρατάει κολλημένα κοντά στο κεφάλι. ‘Οταν είναι σε εγρήγορση τα τραβάει μπροστά.

Μάτια: Μέσου μεγέθους, σκούρα καστανά με μαύρο περίγραμμα.

Πηγή: Το τέλειο βιβλίο του σκύλου 

Dogs Club
Buldog
Video Himaira.gr


By himaira By himaira By himairaBy himaira