Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο εκλεκτός των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων;
CELEBRITIES

Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο εκλεκτός των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων;


Ο Χάρης Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός. Είναι αναπληρωτής καθηγητής και διδάσκει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πλήθος προπτυχιακών μαθημάτων όπως τα «Συστήματα Αποφάσεων», «Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης », «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» και «Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων».

Ασχολείται με την ανάπτυξη πολιτικών και στρατηγικών, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο. 

Η ενέργεια και το περιβάλλον αποτελούν βασικά πεδία της δραστηριότητάς του, υποστηρίζοντας την χάραξη βιώσιμων ενεργειακών και κλιματικών πολιτικών, με όρους συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης, ώστε η σχεδιαζόμενη παρέμβαση να γίνεται «κτήμα» όλων των πολιτών.

Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει, έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα, έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών βιώσιμων πολιτικών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard. 

Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο εκλεκτός των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων;

Έχει συνεργαστεί με πολλούς δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας σχέδια δράσης και παρεμβάσεις για την ενέργεια και το κλίμα, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής, επικοινωνιών και διαδικτύου. Τα συστήματα που αναπτύσσει υποστηρίζουν την χάραξη πολιτικών κινητοποίησης της κοινωνίας και την υλοποίηση βιώσιμων δράσεων, που στηρίζουν συμμετοχικά σχήματα και μπορούν να δημιουργήσουν πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό πλούτο που να μας αφορά όλους.

Ο Χάρης Δούκας προέρχεται από τη γενιά των μορφωμένων 40ρηδων και κρατά χαμηλούς τόνους χωρίς να παραλείπει να αναφέρει θέματα όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών. Όπως δήλωσε πρόσφατα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, μιλώντας για τις κάμερες: «Οι κάμερες είναι ένα επικουρικό μέσο. Στην πολιτική χαράσσουμε προτεραιότητες. Εμείς λέμε ελληνική αστυνομία, δημοτική αστυνομία και αστυνομία της γειτονιάς, μετά φωτισμός σε πλατείες και δρόμους σκοτεινούς και όπου χρειάζεται, κάμερες, αλλά όχι σε παιδικές χαρές».

Με έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του δήμου Αθηναίων και της βιωσιμότητας αναφέρει ότι «Σε καιρούς αναζήτησης του ανθρώπινου μέλλοντος, που η ίδια η ανθρώπινη ζωή τίθεται σε κίνδυνο, λόγω της περιβαλλοντικής και κλιματικής υποβάθμισης, χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση ανάπτυξης της Αθήνας, που να συνδέει τον χώρο, τον χρόνο και τη δαπάνη ενέργειας. Στο όραμά μας, η Αθήνα δεν είναι απλώς η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Είναι η πόλη που μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ευημερία».

Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο εκλεκτός των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων;

Όσον αφορά στην ενεργειακή κρίση που μαστίζει την υφήλιο αλλά και τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ο Χάρης Δούκας έχει ξεκάθαρη θέση:

«Από την Αθήνα λείπει ακόμα η πράσινη ενέργεια. Καθαρή, ανανεώσιμη και φθηνή ενέργεια, παραγόμενη μέσα από ενεργειακές κοινότητες που θα ιδρύσει ο Δήμος, πρωτίστως για να καταπολεμήσει την ενεργειακή φτώχεια χιλιάδων ευάλωτων νοικοκυριών της Αθήνας.

Καθώς επίσης και για να καλύψει τις ανάγκες του και για να μειώσει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους εντός της δικαιοδοσίας του. Η πράσινη ενέργεια, η εξοικονόμησή της και η αυτονομία βρίσκονται στην καρδιά των δράσεων μας για μια καλύτερη Αθήνα.»

Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο εκλεκτός των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων;

Πρόσφατα ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για δήμαρχος Αθηναίων έλαβε και την ψήφο εμπιστοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Στέφανος Κασσελάκης, κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τι πάει να πει ενσυναίσθηση, το να νιώθεις μέσα σου. Σε όλη αυτή την πολιτική του μπλε κράτους, από την κεντρική κυβέρνηση μέχρι τις περιφέρειες και τους δήμους είναι το άκρον άωτον της εξάρτησης και της δηθενιάς. Πρέπει να τα αλλάξουμε, πρέπει να χτίσουμε από κάτω προς τα πάνω με ανθρώπους που έχουν γείωση στην κοινωνία, που έχουν όρεξη και καθαρά χέρια».Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *