** Dogs Club **

 

Είσαι το ταίρι μου;

Ποιός σκύλος σας ταιριάζει; Και σε ποιόν σκύλο ταιριάζετε εσείς;

Κάποιοι άνθρωποι μπορούν και δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με τα κατοικίδια τους, με ανθεκτικότητα, συνέχεια και εξέλιξη της σχέσης τους μέσα στο χρόνο. Κάποιοι άλλοι όμως δεν απολαμβάνουν τόσο τη συνύπαρξη τους. Ο Stanley Coren, επίκουρος καθηγητής του τμήματος της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια, εκτιμά το γεγονός ότι οφείλεταιστο ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν "ταυτίζονται" με τους σκύλους τους υποστιρήζοντας ότι σε μια επιτυχιμένη σχέση η προσωπικότητα του ατόμου εναρμονίζεται πλήρως με την ιδιοσυγκρασία (που ερμηνεύουμε βάση των προδιαγραφών) της φυλής του σκύλου.

Η ταξινόμηση που ακολουθεί σκιαγραφεί τον ιδιαίτερο, προσωπικό τρόπο του Stanley Coren (1989), που διαχωρίζει τις φυλές σε κατηγορίες ανάλογα με το ταμπεραμέντο – χαρακτήρα και τις συμπεριφορές τους. Με λίγη αυτογνωσία θα καταφέρετε να βρείτε "ποιά" φυλή ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία και στο στύλ σας…

Οι φιλικοί Σκύλοι

Μπήρνεντ Κόλι

Φίλντ Σπάνιελ

Η συντροφικότητα, η ευγένεια και η φιλικότητα είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επικείμενης ομάδας. Πρόκειται για βαθειά εγκάρδιους και στοργικούς σκύλους, χωρίς να γίνονται ιδιαίτερα καταπιεστικοί, κυρίαρχοι ή υπερπροστατευτικοί, γεγονός που τους καθιστά σχεδόν άχρηστους για ποιμενικούς ή σκύλους φύλαξης κοπαδιών. Ολες οι φυλές της 1ης ομάδας απολαμβάνουν και αποζητούν την ανθρώπινη συντροφιά.
Μπισόν Φριζέ Ριτρίβερ με ίσιο τρίχωμα
Μπόρντερ Τεριέ Γκόλντεν Ριτρίβερ
Μπρίτανι Κέεσχοντ
Σπάνιελ του Βασιλιά Καρόλου Λαμπραντόρ Ριτρίβερ
Κόκερ Σπάνιελ Ριτρίβερ Νέας Σκωτίας
Κόλλι Παλαιός Βρετανικός Ποιμενικός
Σγουρόμαλλο Ριτρίβερ Πορτογαλικό Σκυλί Νερού
Βρετανικό Κόκερ Σπάνιελ Λειότριχο Λευκόμαλλο Τεριέ
Βρετανικό Σέττερ Βίζλα
Βρετανικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ Ουαλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ

Οι Κυρίαρχοι Σκύλοι

Μπούλ Μασίφ

Κομοντόρ

Η 2η ομάδα είναι τελείως διαφορετική – αντίθετη απο την προηγούμενη. Εδώ συμπεριλαμβάνονται οι κτητικοί και οι υπερπροστατευτικοί του είδους. Πρόκειται για άριστους σκύλους φύλαξης, καθώς έχουν την τάση να "δημιουργούν", να διεκδικούν και να προασπίζονται το "χώρο τους", με μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο (guard dogs).
Μπούλ Τεριέ Κουβάτς
Θηραματοφόρο του κόλπου Τσέσαπικ Πούλι
Τσόου Τσόου Ροδεσιανό Ρίτζμπακ
Γερμανικό Σκληρότριχο Πόιντερ Ροτβάιλερ
Σνάουτσερ Γίγας Σνάουτσερ Μεσαίο Σταφορντσάιρ Μπούλ Τεριέ
Γκόρντον Σέτερ Σκύλος Βαϊμάρης

Οι Ανεξάρτητοι Σκύλοι

Κυνηγετικό του Αφγανιστάν

Γκρεϊχάουντ

‘Ολες οι φυλές της 3ης ομάδας είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικές στην επαφή και στην επικοινωνία με τους ανθρώπους, χωρίς όμως να την αναζητούν ιδιαίτερα -κοινώς δεν τρελαίνονται για την παρέα σας!- Πρόκειται για αυτάρκεις και σχετικά εγωκεντρικές φυλές, είναι επίμονα σκυλιά, με ισχυρή θέληση και δεν εγκαταλείπουν εύκολα τον "αγώνα". Μερικές φορές μπορεί να εμφανίσουν ψυχαναγκαστική συμπεριφορά με τάσεις επιβολής απέναντι σε άλλα ζώα.
Αιρντέιλ Τεριέ Χάριερ
Αλάσκαν Μαλαμούτ Ιρλανδικό Σέτερ
Αμερικανικό Φοξχάουντ Ιρλανδικό Σπάνιελ του Νερού
Κουνχάουντ, μαύρο και καφέ Οτερχάουντ
Μπορζόι Πόιντερ
Κινέζικο Σάρ-Πέι Σαλούκι
Σκύλος Δαλματίας Σαμογιέντ
Βρετανικό Φόξχάουντ Σιβηριανό Χάσκυ
Γερμανικό Κοντότριχο Πόιντερ  
 

Επιστροφή Συνέχεια