Για 18 μήνες άνοιγαν την τηλεόρασή τους και έκοβαν το ίντερνετ σε όλο το χωριό – Το φαινόμενο SHINE
TECH NEWS

Για 18 μήνες άνοιγαν την τηλεόρασή τους και έκοβαν το ίντερνετ σε όλο το χωριό – Το φαινόμενο SHINE


Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι σε χωριό της Ουαλίας έριχνε εν αγνοία του το ίντερνετ σε όλους τους κατοίκους κάθε μα κάθε μέρα.

Μια κατάσταση που συνεχίστηκε για 18 ολόκληρους μήνες, μέχρι να αποφασίσουν κάποιοι να ασχοληθούν στα σοβαρά με τις καταγγελίες των χωριανών.

Για ενάμιση χρόνο, το χωριό Aberhosan βίωνε σοβαρά προβλήματα με το broadband, ο πάροχος Openreach έβλεπε ωστόσο πως το δίκτυο ήταν μια χαρά. Μόνο που 400 άνθρωποι έχαναν τη σύνδεση ή δούλευαν με ακραία χαμηλές ταχύτητες από τις 7:00 τα ξημερώματα κάθε μέρας.

Τελικά η εταιρία έστειλε ένα κλιμάκιο για να δει τι συμβαίνει και ο ένοχος βρέθηκε: ήταν η παλιά τηλεόραση των δύο συνταξιούχων!

Την ιστορία αποκάλυψε στο «North Wales Live» ο τεχνικός της Openreach, Michael Jones, λέγοντας πως «βιώναμε ένα συνεχές πρόβλημα στο Aberhosan. Ως ύστατο μέτρο, αποφασίσαμε να στείλουμε μια ομάδα τεχνικών».

Και το πρόβλημα προκαλούνταν από «ένα φαινόμενο γνωστό ως SHINE (Single High-level Impulse Noise), όπου ηλεκτρικός θόρυβος που προκαλείται από μια συσκευή μπορεί να επηρεάσει την broadband συνδεσιμότητα».

Και συνεχίζει: «Χρησιμοποιώντας μια συσκευή που λέγεται Spectrum Analyser, κάναμε βόλτες στο χωριό κάτω από καταρρακτώδη βροχή στις 6:00 το πρωί για να δούμε αν θα βρούμε κάποιον ηλεκτρικό θόρυβο που να υποστηρίζει τη θεωρία μας. Και στις 7:00, σαν ρολόι, συνέβη!».

Ακολουθώντας το σήμα, έφτασαν στο σπίτι των ηλικιωμένων, οι οποίοι άνοιγαν κάθε πρωί την παλιά τηλεόρασή τους ακριβώς στις 7:00, «μια κίνηση που έριχνε το broadband σε όλο το χωριό».

Οι Alun και Elaine Rees συμφώνησαν να την κλείσουν και να μην την ξανανοίξουν, νιώθοντας ντροπή που έβαζαν για τόσο καιρό τους συγχωριανούς τους σε τέτοιους μπελάδες.

Το καλοσυνάτο ζευγάρι βγήκε πρόσφατα στην εκπομπή «Good Morning Britain» και συνομίλησε με τον Πιρς Μόργκαν, διασκεδάζοντας τους πάντες με τη γλυκύτητά τους…

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *