Για βιασμό 23χρονης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 χρόνων ο διάσημος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Dani Alves - «Την έριξε στο πάτωμα, την εμπόδισε να κινηθεί και διείσδυσε κολπικά»
CELEBRITIES

Για βιασμό 23χρονης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 χρόνων ο διάσημος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Dani Alves – «Την έριξε στο πάτωμα, την εμπόδισε να κινηθεί και διείσδυσε κολπικά»


Ο διάσημος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Ντάνι Άλβες, κρίθηκε, σύμφωνα με την Εισαγγελία της Βαρκελώνης, ένοχος για τον βιασμό 23χρονης κοπέλας σε νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία, τον Δεκέμβριο του 2022 και για το λόγο αυτό καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 χρόνων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντάνι Άλβες τιμωρήθηκε από την εισαγγελία της Ισπανίας με 4,5 χρόνια φυλάκισης, 150.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ για 9,5 χρόνια δεν θα μπορεί να έχει καμία επαφή με το θύμα. Παράλληλα, αφού ολοκληρώσει την ποινή του στη φυλακή, ο Άλβες θα είναι υπό παρακολούθηση από τις ισπανικές αρχές για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι δικαστές του 21ου τμήματος της Βαρκελώνης θεώρησαν αξιόπιστη την αφήγηση του θύματος για τα γεγονότα, και θεώρησαν πως αποδείχθηκε ότι ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα «εισήλθε κολπικά σε αυτήν χωρίς τη συγκατάθεσή της», όπως ανέφεραν. Το θύμα του βιασμού έλαβε την είδηση της καταδίκης, η οποία δεν είναι τελεσίδικη και μπορεί να ασκηθεί έφεση εναντίον της, στο γραφείο της δικηγόρου της.

Η εισαγγελία ζήτησε αρχικά εννέα χρόνια φυλάκισης για τον Βραζιλιάνο πρώην αθλητή. Το δικαστήριο, ωστόσο, εκτίμησε μια ελαφρυντική περίσταση που βοήθησε τον Άλβες να δει την ποινή φυλάκισης μειωμένη. Αυτή ήταν η «αποκατάσταση», καθώς κατέβαλε την αποζημίωση των 150.000 ευρώ που ζητούσε η εισαγγελία. Εκτός από τα 4,5 χρόνια – εκ των οποίων έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο και έναν μήνα σε προφυλάκιση – του επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών με αναστολή, η οποία θα εφαρμοστεί μετά την έκτιση της ποινής φυλάκισης.

Του απαγορεύεται επίσης να πλησιάσει σε απόσταση ενός χιλιομέτρου το σπίτι ή τον τόπο εργασίας του θύματος και διατάσσεται να καταβάλει 150.000 ευρώ για την ηθική βλάβη και τις κακώσεις που προκάλεσε στη νεαρή γυναίκα.

Το δικαστήριο θεωρεί αποδεδειγμένους τους ισχυρισμούς του θύματος για τα όσα συνέβησαν στις τουαλέτες του κλαμπ Sutton της Βαρκελώνης. Ο Alves «άρπαξε απότομα την καταγγέλλουσα, την έριξε στο πάτωμα και την εμπόδισε να κινηθεί και διείσδυσε κολπικά, παρόλο που η καταγγέλλουσα είπε όχι, ότι ήθελε να φύγει». Οι δικαστές αντιλαμβάνονται ότι αυτό «πληροί τον τύπο της απουσίας συναίνεσης, με χρήση βίας και σαρκικής πρόσβασης».

Η νεαρή γυναίκα δεν είχε κολπικά ή άλλα τραύματα (εκτός από μια μελανιά στα γόνατά της), αλλά το βούλευμα υπενθυμίζει ότι «για να υπάρχει σεξουαλική επιθετικότητα», δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν σωματικές βλάβες, ούτε να καταγράφεται η ηρωική αντίθεση του θύματος να έχει σεξουαλικές σχέσεις».

Η υπεράσπιση του Άλβες στήριξε τη στρατηγική της στην προσπάθειά της να απαξιώσει την 23χρονη και τους ισχυρισμούς της. Υποστήριξε ότι η αφήγησή της για το τι συνέβη στον χώρο των VIP, λίγα λεπτά πριν από την σεξουαλική επίθεση, δεν αντιστοιχούσε καθόλου σε αυτό που έδειχναν οι κάμερες του κλαμπ. Η δικηγόρος, Ινιές Γκουαρδιόλα, επέμεινε ότι υπήρχε αμοιβαία σεξουαλική έλξη μεταξύ των δύο και ότι, μόλις μπήκε στο μπάνιο, η νεαρή γυναίκα δεν απέσυρε ποτέ τη συγκατάθεσή της. «Σε καμία στιγμή δεν μου είπε να σταματήσω, το απολαμβάναμε και οι δύο και τίποτα περισσότερο», δήλωσε ο Άλβες στο δικαστήριο.

Οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, όσον αφορά τον πυρήνα της κατάθεσής της (τι συνέβη στο μπάνιο), η μαρτυρία του θύματος ήταν «ιδιαίτερα επίμονη» καθ’ όλη τη φάση της έρευνας. Ακριβώς το αντίθετο από τον Ντάνι Άλβες, ο οποίος κατά την πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του δικαστή στις 20 Ιανουαρίου 2023 (η οποία οδήγησε στην προσωρινή φυλάκισή του) έδωσε έως και τρεις διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη.

Η ποινή υπογραμμίζει ότι, κατά την εμφάνισή της 23χρονης στην προφορική δίκη – η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ταυτότητάς της και καταγράφηκε με παραμορφωμένη την εικόνα και τη φωνή της – δεν παρατηρήθηκε καμία αντίφαση.

Φωτογραφίες από τον προσωπικό λογαριασμό του ποδοσφαιριστή στο instagram:

Με την πρώην σύντροφό του Joana Snazs, η οποία παρότι δήλωσε πως θα παρέμενε στο πλευρό του σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, φαίνεται τελικά πως η σχέση τους έχει διαλυθεί.

Σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, η περιουσία του Dani Alves ανέρχεται στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Το τελευταίο σημαντικό συμβόλαιο του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή ήταν με την Πούμας, μια μεξικανική ομάδα που του πλήρωνε περισσότερα από 300.000 ευρώ το μήνα. Στη Μπαρτσελόνα, μετά από πολλαπλές ανανεώσεις, κέρδιζε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως ο Ντάνι Άλβες είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετά το Μέσι, ο οποίος κατέχει περισσότερους τίτλους. 

Στο μεταξύ, έχει δημιουργήσει ένα πρακτορείο αντιπροσώπευσης ποδοσφαιριστών που ονομάζεται Flashforward Group, που δημιουργήθηκε μαζί με την πρώην σύζυγό του, Ντινόρα Σαντάνα, και πλέον καθοδηγεί την καριέρα 18 παικτών.

Τέλος, ο Dani Alves, ως λάτρης της μόδας, διαθέτει και ένα κατάστημα ρούχων στη Βαρκελώνη, DM3 Fashion Moda. Ξεκίνησε τη δική του επωνυμία γυαλιών πριν κατευθυνθεί στην Ιταλία και εν τέλει, δημιούργησε την Treendbam Look Society, μια ατομική επιχείρηση που εργαζόταν στο μάρκετινγκ προϊόντων μόδας.

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *