Γιατί οι γυναίκες μπορούν να κάνουν σέξι τη φωνή τους ενώ οι άντρες όχι – Newsbeast
WOMEN

Γιατί οι γυναίκες μπορούν να κάνουν σέξι τη φωνή τους ενώ οι άντρες όχι – Newsbeast


Οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν εσκεμμένα τον τόνο της φωνής τους για να ακουστούν πιο ελκυστικές και ποθητές. Οι άντρες όμως όχι.

Αυτό μας λέει η μελέτη του 2014 που εκπόνησε το Albright College της αμερικανικής Πενσιλβάνια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όταν οι άντρες προσπάθησαν να ακουστούν πιο σέξι, κατέληξαν με πολύ χειρότερα αποτελέσματα στα χέρια τους!

Όταν μια γυναίκα ρίχνει λοιπόν την τόνο της ώστε να είναι πιο χαμηλός, βραχνός και βαρύς, ο άντρας τείνει να τη θεωρεί πιο θελκτική, μας λέει πάντα η έρευνα. Όχι όμως για τον λόγο που νομίζουμε.

Βλέπετε οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με πιο υψηλές, θηλυκές φωνές, τονίζει η καθηγήτρια ψυχολογίας Susan Hughes. Όταν όμως μια γυναίκα παίρνει τη «σέξι φωνή» της, σηματοδοτεί το ερωτικό της ενδιαφέρον στο αντικείμενο του πόθου της, κάτι που πιάνει ο άντρας στον αέρα.

«Αυτή η ικανότητα έχει να κάνει με την κουλτούρα, διατρέχει όμως τους πολιτισμούς και τις εποχές», εξηγεί η Hughes, «υπάρχει ένα στερεότυπο για το τι είναι μια σέξι φωνή στην κουλτούρα μας, μια χαμηλή, βραχνή φωνή».

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Nonverbal Behavior», οι ερευνητές μάς λένε πως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο άντρας, δεν μπορεί ηθελημένα να αλλάξει τον τόνο του.

«Στην πραγματικότητα, αν και όχι σημαντικά, έγινε λίγο χειρότερο όταν οι άντρες προσπάθησαν να ακουστούν σέξι»…

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *