Η Erin Andrews μετά από πολλές εξωσωματικές θέλει να αφαιρέσει το στίγμα της αραίωσης των μαλλιών εξαιτίας των ορμονών - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ
CELEBRITIES

Η Erin Andrews μετά από πολλές εξωσωματικές θέλει να αφαιρέσει το στίγμα της αραίωσης των μαλλιών εξαιτίας των ορμονών – BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Η παρουσιάστρια αθλητικών Erin Andrews έχει μιλήσει πολλές φορές σχετικά με το συναισθηματικό αντίκτυπο που της είχαν προκαλέσει στο παρελθόν οι πολλές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τώρα, μιλά για ένα απροσδόκητο φυσικό αποτέλεσμα του ταξιδιού της στη γονιμότητα και όπως η ίδια η υπογονιμότητα, είναι κάτι πολύ πιο συνηθισμένο από ό,τι πολλοί συνειδητοποιούν: αραίωση και απώλεια μαλλιών.

Πώς οι ορμόνες της εξωσωματικής επιδρούν στα μαλλιά;

Η Andrews παρατήρησε αλλαγές στην υγεία και το πάχος των μαλλιών της μετά από πολλαπλούς γύρους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η θεραπεία που γίνεται πριν την εξωσωματική περιλαμβάνει τη λήψη έναν τόνο ορμονών. Η πρόσληψή τους όμως δεν βοηθά την υγεία των μαλλιών.

Συγκεκριμένα, το πρώτο βήμα σε έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι η λήψη συνθετικών ορμονών, όπως μια ωοθυλακιοτρόπος ορμόνης, μια ωχρινοτρόπος ορμόνη ή ένας συνδυασμός και των δύο, για την τόνωση των ωοθηκών να παράγουν περισσότερα ωάρια, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Η Andrews κατάλαβε πως η αραίωσης των μαλλιών της συνδέεται με τους πολυάριθμους κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης που πέρασε αφού άκουσε ένα επεισόδιο του podcast Absolutely Not της Heather McMahan στο οποίο οι οικοδεσπότες μιλούσαν για τις επιπτώσεις της εξωσωματικής. Ωστόσο, οι ειδικοί διίστανται σχετικά με το εάν η εξωσωματική γονιμοποίηση συνδέεται άμεσα με την αραίωση και την τριχόπτωση.

Ποιες οι επιπτώσεις των ορμονών;

Η θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης περιλαμβάνει ορμονική φαρμακευτική αγωγή, αλλά η πρόσληψη των ορμονικών φαρμάκων γίνεται μόνο για μιάμιση εβδομάδα, επομένως δεν μπορούν να υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις στην τριχόπτωση εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες με υπογονιμότητα μπορεί να εμφανίσουν απώλεια μαλλιών λόγω ορμονικών ανισορροπιών.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα και απώλεια μαλλιών. Έτσι, οι γυναίκες με υπογονιμότητα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας μαλλιών και αραίωσης, ειδικά αν έχουν μία από αυτές τις δύο καταστάσεις, αλλά η εξωσωματική γονιμοποίηση από μόνη της δεν προκαλεί απώλεια μαλλιών.

Εναλλακτικά κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια των θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης, υπάρχουν διακυμάνσεις στις ορμόνες που επηρεάζουν άμεσα τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας. Επειδή τα τριχοθυλάκια είναι όργανα, επηρεάζονται από τη λειτουργία ή τη δυσλειτουργία άλλων συστημάτων.

Όσες γυναίκες υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση βιώνουν επίσης δευτερογενείς επιδράσεις της εισροής ορμονών, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν τα επινεφρίδια και την απόκριση στο στρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή κορτιζόλης, μιας πρωταρχικής ορμόνης του στρες, η οποία μπορεί να προκαλέσει πρόωρη μετατόπιση των τριχοθυλακίων από τη φάση ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να πέφτουν και να αραιώνουν.

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *