Η Hailey Bieber αποκάλυψε πως έχει κύστες ωοθηκών σε νέα της ανάρτηση - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ
CELEBRITIES

Η Hailey Bieber αποκάλυψε πως έχει κύστες ωοθηκών σε νέα της ανάρτηση – BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Το ζεύγος Bieber έρχεται για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο για θέματα υγείας καθώς αυτή την φορά η Hailey Bieber αποκάλυψε ότι έχει κύστες ωοθηκών σε πρόσφατη ανάρτησή της στα stories του Instagram. Η Bieber μοιράστηκε μια φωτογραφία της να σηκώνει το πουκάμισό της με κείμενο που έγραφε «not a baby» κοντά στο στομάχι της, αναφέρει το People. «Έχω μια κύστη στην ωοθήκη μου στο μέγεθος ενός μήλου», έγραψε σε άλλο σημείο του κειμένου στην ίδια φωτογραφία.

Πώς προέκυψες το πρόβλημα;

Οι κύστεις των ωοθηκών μπορεί να εμφανιστούν σε όσες γυναίκες έχουν ενδομητρίωση, μια επώδυνη κατάσταση κατά την οποία ο ιστός που συνήθως καλύπτει τη μήτρα αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ένα ορμονικό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει ακανόνιστες περιόδους, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Ωστόσο, το γνωστό μοντέλο και επιχειρηματίας δεν πάσχει από καμία από αυτές τις καταστάσεις αν και έχει βιώσει κύστες ωοθηκών μερικές φορές, ανέφερε στην πρόσφατη ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα. «Ποτέ δεν είναι διασκεδαστικό», τόνισε. Αν και η Bieber εξήγησε τα συμπτώματά της, ίσως αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι οι κύστες των ωοθηκών.

Τι είναι οι κύστες ωοθηκών;

Οι κύστεις των ωοθηκών είναι μία πάθηση που σε πολλές περιπτώσεις δεν εμφανίζει συμπτώματα και υποχωρούν από μόνες τους, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Αλλά για την Bieber, οι κύστες των ωοθηκών προκαλούν ορισμένα σωματικά και συναισθηματικά συμπτώματα, τα οποία μοιράστηκε με τους fan της «Είναι επώδυνο και [πονώ] και με κάνει να νιώθω ναυτία και πρήξιμο, άθλια και υπερευαίσθητη».

Οι κύστες ωοθηκών είναι σάκοι ή σακουλάκια που εμφανίζονται στην ωοθήκη. Οι περισσότερες είναι απλά γεμάτες με υγρό και έρχονται και φεύγουν κατά τη διάρκεια ενός μηνιαίου εμμηνορροϊκού κύκλου. Είναι στην πραγματικότητα ωοθυλάκια, όπου το ωάριο που θα ωορρηχθεί, θα μεγαλώσει και μετά θα απελευθερωθεί από την ωοθήκη κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.

Μετά την ωορρηξία, ο ίδιος χώρος της κύστης μεταβαίνει σε ένα ωχρό σωμάτιο, μια κύστη που παράγει προγεστερόνη κατά την προετοιμασία της πρώιμης εγκυμοσύνης. Εάν δεν υπάρχει εγκυμοσύνη, η κύστη σταματά να αναπτύσσεται και εξαφανίζεται μόνη της, γεγονός που προκαλεί μείωση της προγεστερόνης και αποβολή της επένδυσης της μήτρας, ή έμμηνο ρύση.

Οι μεγάλες κύστες όπως στην περίπτωση της Bieber μπορούν να προκαλέσουν πυελικό πόνο, φούσκωμα και αίσθημα πληρότητας ή βάρους στην κοιλιά. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να συστραφούν ή να σπάσουν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και αιμορραγία, σύμφωνα με το Johns Hopkins Medicine. Όποια γυναίκα βιώνει έντονο κοιλιακό άλγος ή ανεξέλεγκτη αιμορραγία θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια.

Τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας της

Στην περίπτωση της Bieber, η κύστη της είναι πιθανόν ένα λειτουργικό ωχρό σωμάτιο και θα πρέπει να υποχωρήσει με την έμμηνο ρύση. Αν και συνήθως δεν είναι επιβλαβείς, οι μεγάλες λειτουργικές κύστες μπορεί να είναι αρκετά άβολες, ιδιαίτερα εάν υπάρχει αιμορραγία από την ωοθήκη τη στιγμή της ωοθυλακιορρηξίας ή εάν η κύστη προκάλεσε στρέψη της ωοθήκης. Το μέγεθος ενός ωχρού σωματίου είναι δύο έως τέσσερα εκατοστά και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει τα οκτώ έως 10 εκατοστά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Bieber είναι μιλά ανοιχτά για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Στις αρχές τις χρονιάς, μίλησε για ένα μικρό εγκεφαλικό ως αποτέλεσμα ενός θρόμβου αίματος που μετακινήθηκε στον εγκέφαλό της. Φαίνεται ότι συνεχίζει να βρίσκει χρήσιμο να μοιράζεται τις ιστορίες της με άλλους. «Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς μπορείτε να σχετίσετε υπερβολικά και να καταλάβετε», έγραψε στην πρόσφατη ανάρτησή της.

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *