Η Jane Fonda μίλησε για την ανάρρωσή της από μια διατροφική διαταραχή και τι τη βοήθησε να αλλάξει την ανθυγιεινή σχέση της με το φαγητό. Η 84χρονη ηθοποιός και ακτιβίστρια ήταν πρόσφατα καλεσμένη σε ένα επεισόδιο του The Checkup With Dr. David Agus της Paramount Plus.
Η «πραγματικά δύσκολη» ανάρρωση
Κατά τη διάρκεια της βιντεοσκοπημένης συνέντευξης, ανέφερε ότι η ανάρρωση της από την διατροφική διαταραχή που έπασχε ήταν «πραγματικά δύσκολη», σημειώνοντας ότι έλαβε χώρα σε μια εποχή που υπήρχαν λιγότεροι διαθέσιμοι πόροι ιατρικώς για την καταπολέμηση της βουλιμίας και της ανορεξίας, με τα οποία αγωνιζόταν.
«Σήμερα, μάλλον θα πήγαινα σε ένα πρόγραμμα 12 βημάτων ή κάτι τέτοιο», είπε. «Αλλά δεν ήξερα τι ήταν. Δεν ήξερα ότι υπήρχε όνομα για αυτό, και δεν ήξερα ότι θα μπορούσες να πας κάπου. Μιλάω για τη δεκαετία του 1960, του ’50».
Η ηθοποιός ανέπτυξε μια διατροφική διαταραχή στην εφηβεία της η οποία συνεχίστηκε μέχρι την ενηλικίωση της, εξήγησε. Είχε μια πολυάσχολη ζωή όταν αποφάσισε ότι έπρεπε να σταματήσει την άτακτη διατροφή της. «Ήμουν παντρεμένη, είχα παιδιά, ήμουν πολιτικά ενεργή, μάζευα χρήματα, ήμουν ηθοποιός, έκανα ταινίες», είπε. «Δεν μπορούσα να τα κάνω όλα γιατί όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερο σε κυβερνά[μια διατροφική διαταραχή]».
Δεν μπορούσε να ζει όπως ήθελε
«Αν τρως μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού από το κανονικό, είναι σαν να χρειάζεσαι τρεις ή τέσσερις ημέρες για να ανακάμψεις πραγματικά», συνέχισε. «Και απλά δεν μπορούσα να κάνω τον τρόπο ζωής που ήθελα». Κάπως έτσι αποφάσισε να αλλάξει την σχέση της με το φαγητό. Σε άλλη δήλωσή της στο People ανέφερε ότι ανέκαμψε από τη βουλιμία της εγκαταλείποντας τον κύκλο της υπερφαγίας αναγνωρίζοντας ότι ήταν «πολύ δύσκολο».
Ωστόσο, το να κάνει τις προπονήσεις που έκανε η ίδια ήταν χρήσιμο και γι’ αυτήν καθώς της έδωσε πίσω μια αίσθηση ελέγχου στο σώμα της. Για εκείνη, ο χρόνος βοήθησε και τη διαδικασία ανάρρωσης. «Όσο μεγαλύτερη απόσταση βάζεις ανάμεσα στον εαυτό σου και τον εθισμό, τόσο πιο εύκολο γίνεται», είπε στο People στο παρελθόν. «Μερικοί άνθρωποι λένε ότι δεν μπορείς ποτέ να το ξεπεράσεις, αλλά μπορείς».