Η Kelly Ripa μιλάει για τους αγώνες της με το κοινωνικό άγχος - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ
CELEBRITIES

Η Kelly Ripa μιλάει για τους αγώνες της με το κοινωνικό άγχος – BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Η παρουσιάστρια Kelly Ripa κάνει τους θεατές να χαμογελούν στην αμερικανική τηλεόραση για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Ωστόσο, στο νέο της βιβλίο, “Live Wire: Long-Winded Short Stories”, η 51χρονη υπενθυμίζει στους θαυμαστές ότι δεν μπορεί κανείς να ξέρει πάντα πότε κάποιος αγωνίζεται με την ψυχική υγεία.

Η Ripa αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά της τους αγώνες που έδινε με την κοινωνική αγχώδη διαταραχή την ώρα που έπρεπε να βγαίνει χαρούμενη και χαμογελαστή στους θεατές της. Παρ’ όλο που ίδια, συνόρευε με την κατάθλιψη καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, σύμφωνα με αποσπάσματα που κοινοποίησε το Entertainment Tonight.

Παλεύει καιρό με την ψυχική της υγεία

Αν και είναι γνωστή για την χαρακτηριστική της χαρούμενη συμπεριφορά, η παρουσιάστρια του talk show έχει παλέψει εδώ και καιρό προβλήματα ψυχικής υγείας. «Έχω μια σοβαρή περίπτωση κοινωνικής αγχώδους διαταραχής και τείνω να λέω άβολα ή ακατάλληλα πράγματα όταν είμαι υπό πίεση», γράφει στο βιβλίο, σύμφωνα με την ET. «Ο κόσμος πιστεύει ότι επειδή είμαι εξωστρεφής στην τηλεόραση είμαι έτσι στην πραγματική ζωή. Έκπληξη. Γι’ αυτό το λένε υποκριτική».

Η συγγραφέας που πρωτοεμφανίστηκε ως σταρ της σαπουνόπερας πολύ πριν αναδειχθεί ως συν-παρουσιαστής του Live With Regis και Kelly, οπότε ξέρει δύο πράγματα για την υποκριτική. Ανεξάρτητα από αυτό, η παραδοχή της είναι μια υπενθύμιση ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι, διάσημοι και μη, παρουσιάζουν ένα γενναίο πρόσωπο παρά τα συναισθήματα που μπορεί να κρατούν μέσα τους.

Στο βιβλίο, η Ripa αφηγείται μια συνομιλία που είχε με έναν θεραπευτή στο παρελθόν, λέγοντας: «Δυσκολεύομαι να σηκωθώ από το κρεβάτι το πρωί», αναφέρει παρακάτω. «Σχεδόν πάντα ξυπνάω κλαίγοντας στη σκέψη ότι πρέπει να πάω στη δουλειά. Νιώθω ότι πονάω σωματικά. Πονάνε τα μαλλιά μου. Δεν έχω καθόλου ενέργεια. Αποσπάμαι πολύ εύκολα. Όταν παίζω με τα παιδιά μου, νιώθω ότι ξέχασα να κάνω κάτι στη δουλειά, και όταν είμαι στη δουλειά, νιώθω ότι ξέχασα να κάνω κάτι για τα παιδιά μου. Κλαίω στο ντους. Κλαίω μόνος μου για να κοιμηθώ. Κλαίω στα παρασκήνια. Μερικές φορές θέλω να κλάψω στη μέση της παράστασης. Μερικές φορές νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Αν και η Ripa αναφέρει επίσης ότι έχει πολλές «αυτοδιαγνωσμένες» ψυχολογικές διαταραχές εκτός από το κοινωνικό άγχος, η μαμά τριών παιδιών φαίνεται να βρίσκει παρηγοριά στη θεραπεία, την οποία παρακολουθεί για πάνω από μια δεκαετία. «Είχα περάσει δέκα χρόνια εστιάζοντας στον γάμο μου, την επαγγελματική μου ζωή, την παιδική μου ηλικία και όλα τα πράγματα που ήθελα να διορθώσω στον εαυτό μου», γράφει στο βιβλίο.

Πολλοί άνθρωποι με ίδια προβλήματα

Η ιστορία της Ripa έχει απήχηση με πολλούς άλλους ανθρώπους που είχαν παρόμοιους αγώνες ψυχικής υγείας, οι οποίοι είναι εξαιρετικά συνηθισμένοι παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να καλύπτονται από ντροπή και στίγμα. Η διαταραχή κοινωνικού άγχους είναι μια κλινική διάγνωση στην οποία οι καθημερινές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντικό άγχος, αυτοσυνείδηση ​​και αμηχανία, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Επηρεάζει περίπου 15 εκατομμύρια των Αμερικανών ενηλίκων, αναφέρει η Mental Health America. Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 75%, αντιμετωπίζει για πρώτη φορά κοινωνικό άγχος στην παιδική ηλικία και η διαταραχή δεν έχει μια συγκεκριμένη αιτία.

Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο συχνές, οι ψυχικές ασθένειες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Πολλοί κάνουν λάθος διάγνωση και οι άνθρωποι συχνά δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στη φροντίδα και στους πόρους, όπως η θεραπεία. Για αυτό η Ripa χρησιμοποίησε τη δημόσια πλατφόρμα της για να μοιραστεί τις ειλικρινείς εμπειρίες της με την ψυχική υγεία και να ευαισθητοποιήσει και άλλους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια.

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *