Η NASA θα αγοράσει σεληνιακό χώμα από ιδιωτικές εταιρείες – Newsbeast
TECH NEWS

Η NASA θα αγοράσει σεληνιακό χώμα από ιδιωτικές εταιρείες – NewsbeastΑνακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστό πως θα πληρώσει ιδιωτικές εταιρίες για να αποκτήσει χώμα και πέτρες από την επιφάνεια της Σελήνης, εξέδωσε η NASA, δηλώνοντας ότι είναι ανοιχτή και σε συνεργασίες εκτός ΗΠΑ.

Για να πληροί τις προδιαγραφές της NASA, η εταιρία θα πρέπει να συλλέξει μία μικρή ποσότητα σεληνιακού χώματος ή πετρωμάτων από οποιαδήποτε τοποθεσία της επιφάνειας της Σελήνης, ενώ θα πρέπει να παρέχει και φωτογραφίες ή video από τη συλλογή με δεδομένα τοποθεσίας. Τέλος, η κυριότητα των δειγμάτων θα πρέπει να μεταφερθεί στη NASA.

Η NASA θεωρεί πως αυτή η ενέργεια θα δημιουργήσει έντονο και ανοιχτό ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έτσι θα διαπιστώσει ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι απόκτησης των δειγμάτων. Η συλλογή δειγμάτων και η μεταφορά τους θα είναι η απόδειξη της θεωρίας του διαστημικού εμπορίου στη Σελήνη, με καινοτόμες εταιρίες να βρίσκουν νέους τρόπους επένδυσης στη διαστημική εξερεύνηση και ανάπτυξη στη Σελήνη. Έτσι, η Σελήνη θα γίνει το “δοκιμαστικό πεδίο” κάθε διαστημικού συστήματος και επιχειρήσεων πριν να προχωρήσουμε στο βαθύτερο διάστημα στον Άρη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *