** Ενημερωτικά**

Χάνοντας τον αγαπημένο μας φίλο..

αυτά είναι που πρέπει να ξέρετε για την αναζήτηση του…

Για όσους έχουμε κατοικίδιο, αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας.

Έχοντας ένα κατοικίδιο στο σπίτι, οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές. Οι ευθύνες μας είναι πολλές.

Παίρνοντας ένα ζωάκι σημαίνει ότι δεσμευόμαστε απέναντι του. Να του παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα και φυσικά την αγάπη μας.

Το να χάσει κάποιος το ζώο του είναι τελικά εύκολο.

Μπορεί να συμβεί σε ανύποπτο χρόνο και οποιαδήποτε στιγμή.

Δεν φταίμε πάντοτε εμείς, αλλά θα πρέπει όμως να έχουμε κάνει και τα βασικά μικροπράγματα για να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις.

Ψάχνοντας το κατοικίδιο..

Πρέπει να σας πω ότι δεν χρειάζονται μαγικά για να βρεθεί το χαμένο κατοικίδιο. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και από εσάς και από εμάς.

Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πίστη από εσάς για να βρεθεί.

Ξέροντας πια την μέθοδο και το τι πρέπει να  κάνουμε,  μαζί ξεκινάμε την αποστολή «εύρεσης» και σίγουρα το αγαπημένο σας κατοικίδιο έχει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί και να γυρίσει πίσω σε εσάς και στο σπίτι του.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν χάσουμε το κατοικίδιο μας

Ενεργήστε άμεσα.!!! 

Μην περιμένετε μερικές μέρες για να γυρίσει από μόνο του. Είναι χαμένος χρόνος και έχει μεγάλη διαφορά στο θέμα της εύρεσης.

 1. Για αρχή στείλτε μας τα στοιχεία του (όνομα, ηλικία, περιγραφή, τι φοράει, αριθμό microchip, και αν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό), στο detectivehimaira@yahoo.gr για να ξεκινήσει το δικό μας κομμάτι στην εύρεση του. Εμείς με την σειρά μας θα σας στείλουμε αμέσως την αφίσα του προς αφισοκόλληση και θα ενημερώσουμε τα κτηνιατρεία της περιοχής.
 2. Ενημερώστε τον κτηνίατρο σας για την απώλεια του ζώου σας.
 3. Βγαίνοντας για την αφισοκόλληση στην γειτονιά που χάθηκε, ταυτόχρονα φωνάζετε το ζώο με το όνομα του, αλλά με ήρεμη φωνή ακριβώς  με τον ίδιο τρόπο που θα του μιλούσατε και αν είσαστε στο σπίτι ή στην βόλτα σας.
 4. Ψάχνεται πάντοτε το ζώο με τα πόδια και όχι με αυτοκίνητο ή μηχανάκι.  Μιλήστε με τους γείτονες και τα καταστήματα της περιοχής σας κολλώντας παράλληλα και την αφίσα του. (την αφίσα καλό θα είναι να την κολλάμε σε καταστήματα με μεγάλη διέλευση κόσμου).
 5. Όταν φωνάζετε το ζώο σας με το όνομα του, αφουγκραστείτε μήπως  το ακούσετε στην προσπάθεια του να σας απαντήσει.
 6. Ψάξτε οπουδήποτε θα μπορούσε να κρυφτεί..  με άλλα λόγια χτενίστε την περιοχή. Επίσης να ξαναγυρνάτε στην ίδια περιοχή που τσεκάρατε καθώς επεκτείνετε το εύρος της έρευνας.
 7. Το βράδυ που θα ψάχνεται, να έχετε μαζί σας και ένα φακό για να μπορείτε να βλέπετε σε σκοτεινά σημεία.
 8. Ψάχνεται στο δίκτυο καθημερινά και αγγελίες ζώων που βρέθηκαν. Ίσως κάποιο να είναι το δικό σας.
 9. Όταν είστε έξω και ψάχνεται να μιλάτε…. Δεν πειράζει αν είστε μόνοι.. το ζώο σας ίσως ακούσει τον γνώριμο ήχο της φωνής σας και έρθει κοντά σας.
 10. Έχετε μαζί σας και ένα από τα θορυβώδη παιχνίδια του. Να το κουνάτε σε όλη την διάρκεια για να ακούσει τους ήχους.
 11. Τα σκυλιά μπορεί να διανύσουν 16χλμ απόσταση σε μια μέρα. Τα γατιά μπορούν να διανύσουν 8χλμ την ημέρα και όχι σε ίσια γραμμή αλλά με παρακλήσεις. Οπότε το ψάξιμο δεν πρέπει να περιορίζεται στα γύρω στενά της περιοχής σας.
 12. Πολύ σημαντικό κομμάτι στην αποστολή «εύρεση» είναι να μπορέσετε να αφήσετε ίχνη από την δική σας μυρωδιά στον δρόμο του..  με αυτό τον τρόπο το ζώο μυρίζοντας την δική σας οσμή, θα ξαναβρεί τον δρόμο της επιστροφής. Όσο για τον τρόπο που αφήνουμε την μυρωδιά μας…… ??? αυτό θα σας το πούμε στην επικοινωνία που θα έχουμε, όταν ξεκινήσουμε την αναζήτηση.

 

Μην ξεχνάτε ότι δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια και δεν απογοητευόμαστε..

συνεχίζουμε να ψάχνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί.. και το βασικότερο??

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ…

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας..

Animal Welfare Association

Pet Detective  “Himaira”

www.himaira.gr

Christiana Berg

[t]: 6939 063535

detectivehimaira@yahoo.gr

 

 

 

 

Επιστροφή