** Ενημερωτικά**

Εναλλακτικοί τρόποι φύλαξης κατοικιδίων

Η άνοιξη έφτασε επιτέλους και μαζί της έρχονται και οι διακοπές του Πάσχα.

Οι βαλίτσες ετοιμάστηκαν, οι φίλοι και οι συγγενείς μας περιμένουν και όλα είναι έτοιμα για να περάσουμε αυτές τις άγιες μέρες μακριά από την ρουτίνα της πόλης.

Και τώρα πρέπει να αναρωτηθούμε… τι θα κάνουμε με τα κατοικίδια μας???

Ευτυχώς πρόβλεψε ο νόμος γι αυτό…… δεν μπορούμε να πάμε πουθενά μαζί τους.. εκτός αν έχουμε δικό μας μεταφορικό μέσο.

Γιατί αν δεν έχουμε????  Ας προσέχαμε…

Ο νόμος αδιαφορεί για τα σχεδόν 2 εκ. κατοικίδια που ζουν μόνο στην Αθήνα και για τους ιδιοκτήτες τους, που όταν θέλουν να φύγουν για διακοπές πρέπει να σπάσουν το κεφάλι τους, να αδειάσουν το πορτοφόλι τους για να δουν τι θα κάνουν με το κατοικίδιο τους.

Δυστυχώς ο νόμος παρόλο που αναφέρετε σε αυτά σαν «ζώα συντροφιάς»,  δεν τα αντιμετωπίζει και έτσι..

Όσοι έχουμε κατοικίδια ξέρουμε τι σημαίνει «χώρος φιλοξενίας και ξενοδοχείο ζώων». Γνωρίζουμε τι είναι να γυρίζουμε όλους τους χώρους όπου μπορούμε να αφήσουμε έναντι αδρής αμοιβής τον αγαπημένο μας σύντροφο και να ψάχνουμε το πιο κατάλληλο.

Έτσι λοιπόν τρώμε όλο τον χρόνο μας ψάχνοντας….

Και μιας και ο νόμος φροντίζει να γίνουν οι δεσμοί μας με το κατοικίδιο μας δυνατότεροι, απαγορεύοντας την παρουσία του κατοικίδιου μας στις καμπίνες επιβατών στα καράβια, απαγορεύοντας την μεταφορά τους με τα υπεραστικά λεωφορεία και γενικώς απαγορεύει την μεταφορά των κατοικιδίων με κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς πρέπει να στύψουμε το μυαλό μας (όσο μας έχει απομείνει) για να βρούμε λύσεις…

Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε μια εναλλακτική πρόταση φιλοξενίας των αγαπημένων σας χνουδωτών συντρόφων.

Pet Sitting

Μπορούμε να απευθυνθούμε στους φίλους, στους γνωστούς και στους συγγενείς μας που θα παραμείνουν στο κλεινόν άστυ, και να τους «αγκαζάρουμε» για να μας προσέχουν το κατοικίδιο μας τις μέρες που εμείς θα λείπουμε.

Υπάρχουν τρείς τρόποι για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική, αλλά και την προσωπική κρίση….

Ο ένας τρόπος είναι να πάρει τον σύντροφο μας στο σπίτι του και να αναλάβει ένας φίλος μας ή ένας συγγενείς την φροντίδα του, τις βόλτες του και να του παρέχει τα χάδια και τα παιχνίδια που έχει μάθει από εμάς, μιας και όλοι λίγο πολύ τα έχουμε κακομάθει.. (ναι ναι μην γυρίζεται αλλού το κεφάλι)…

Φυσικά θα του παρέχουμε εμείς την τροφή του, το κρεβατάκι του και τα σύνεργα της βόλτας και του παιχνιδιού του, έτσι ώστε να μην νιώσει αποξενωμένο από τον χώρο του.

Ένας άλλος τρόπος είναι όποιος αναλάβει να προσέχει το κατοικίδιο μας, να πηγαίνει απλά στο σπίτι μας και να φροντίζει για το φαγητό του και την καθαριότητα του.

Αυτό ενδείκνυται για όσους έχουν γάτες, που δεν τους αρέσουν έτσι κι αλλιώς οι μετακινήσεις και τους αρέσει η παρέα με τον εαυτό τους.

Ένα άλλο θετικό σε αυτό είναι ότι το κατοικίδιο μας, δεν φεύγει από την ρουτίνα του και από την άνεση του χώρου του.

Και το βασικότερο???  δεν ξεσπιτώνεται απλά και μόνο επειδή εμείς έχουμε την ιδέα  να κάνουμε διακοπές για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε..  (πιο πολύ την ανάγκη να ξελαμπικάρει το μυαλό μας), αν είναι δυνατόν.. να θέλουμε διακοπές και ξεκούραση…

Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχουμε καλύψει την τροφή και την άμμο και το μόνο που θα πρέπει να κάνει όποιος αναλάβει το pet sitting είναι να πηγαίνει και να βάζει φαγητό, φρέσκο νερό και να αλλάζει την άμμο ή να πηγαίνει και καμιά βόλτα τον σκυλάκο μας..

Φυσικά υπάρχουν και αρκετοί που κάνουν pet sitting, έναντι αμοιβής και αναλαμβάνουν να κρατήσουν στον χώρο τους το κατοικίδιο μας. Το κόστος είναι περίπου 15€ ημερησίως.

Θέλω να πιστεύω ότι το να αναλάβει ένας φίλος την φροντίδα του κατοικίδιου μας τις μέρες που θα λείπουμε, είναι μια εναλλακτική  και ασφαλής πρόταση για μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας, να φύγουμε ξέγνοιαστοι για αυτές τις λίγες μέρες.

Εσείς αποφασίζεται τον τρόπο φιλοξενίας των χνουδωτών σας φίλων..

Εμείς απλά προτείνουμε εναλλακτικές και σας ευχόμαστε

Καλό Πάσχα…

Christiana Berg

Animal Welfare Association

Himaira

[t]: 6939063535

www.himaira.gr

 

Επιστροφή