** Lost & Found**

Pet Detective Program by Himaira

Όσοι χάσατε το κατοικίδιο σας μας στέλνετε την φόρμα απώλειας κατοικίδιου συμπληρωμένη (θα την βρείτε εδώ) μαζί με μια φωτογραφία του, για να ξεκινήσουμε την αναζήτηση..

Την στέλνετε σαν συνημμένο αρχείο εδώ

Η αγγελία σας θα μπεί στην πρώτη σελίδα και στην αντίστοιχη εσωτερικά, καθώς επίσης στο Forum και στο Blog.

** Γράψτε περιγραφή, όνομα, περιοχή που χάθηκε, ημερομηνία που χάθηκε, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τηλέφωνο επικοινωνίας και υπάρχει φωτογραφία.

Pet Detective Program by Himaira

Όσοι βρήκατε το κατοικίδιο κάποιου άλλου, μας στέλνετε την φόρμα εύρεσης κατοικίδιου συμπληρωμένη (θα την βρείτε εδώ) μαζί με μια φωτογραφία του, για να ξεκινήσουμε την αναζήτηση του ιδιοκτήτη.

Την στέλνετε σαν συνημμένο αρχείο εδώ

Η αγγελία σας θα μπεί στην πρώτη σελίδα και στην αντίστοιχη εσωτερικά, επίσης στο Forum και στο Blog.

** Γράψτε πριγραφή, ιδιαίτερα χαρκτηριστικά, περιοχή που βρέθηκε, ημερομηνία που βρέθηκε και τηλέφωνο επικοινωνίας. Αν υπάρχει και φωτογραφία.

 

Stray Animal Adoption Program

Μπορείτε να μας στείλετε την αίτηση ανάθεσης προς υιοθεσία και εμείς με την σειρά μας θα την προωθήσουμε με αγγελία και αφίσα, προς αναζήτηση ιδιοκτήτη.

Την αίτηση ανάθεσης θα την βρείτε εδώΤις αιτήσεις τις στέλνετε σαν συνημμένο αρχείο μαζί με φωτογραφία εδώ.

Δηλώστε εδώ αν χαρίζεται κάποιο κατοικίδιο.

Η αγγελία σας θα μπεί στο http://himairastrays.wordpress.com/

** Γράψτε πριγραφή, ιδιαίτερα χαρκτηριστικά, περιοχή που βρέθηκε, ημερομηνία που βρέθηκε και τηλέφωνο επικοινωνίας. Αν υπάρχει και φωτογραφία.

 

Αυτά είναι που πρέπει να ξέρετε για την αναζήτηση του…

Για όσους έχουμε κατοικίδιο, αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας.

Έχοντας ένα κατοικίδιο στο σπίτι, οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές. Οι ευθύνες μας είναι πολλές.

Παίρνοντας ένα ζωάκι σημαίνει ότι δεσμευόμαστε απέναντι του. Να του παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα και φυσικά την αγάπη μας.

Το να χάσει κάποιος το ζώο του είναι τελικά εύκολο.

Μπορεί να συμβεί σε ανύποπτο χρόνο και οποιαδήποτε στιγμή.

Δεν φταίμε πάντοτε εμείς, αλλά θα πρέπει όμως να έχουμε κάνει και τα βασικά μικροπράγματα για να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις.

Ψάχνοντας το κατοικίδιο..

Πρέπει να σας πω ότι δεν χρειάζονται μαγικά για να βρεθεί το χαμένο κατοικίδιο. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και από εσάς και από εμάς.

Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πίστη από εσάς για να βρεθεί.

Ξέροντας πια την μέθοδο και το τι πρέπει να  κάνουμε,  μαζί ξεκινάμε την αποστολή «εύρεσης» και σίγουρα το αγαπημένο σας κατοικίδιο έχει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί και να γυρίσει πίσω σε εσάς και στο σπίτι του.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν χάσουμε το κατοικίδιο μας

Ενεργήστε άμεσα.!!! 

Μην περιμένετε μερικές μέρες για να γυρίσει από μόνο του. Είναι χαμένος χρόνος και έχει μεγάλη διαφορά στο θέμα της εύρεσης.

 1. Για αρχή στείλτε μας τα στοιχεία του με την φόρμα απώλειας κατοικιδίου που θα βρείτε εδώ (όνομα, ηλικία, περιγραφή, τι φοράει, αριθμό microchip, και αν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό), στο detectivehimaira@yahoo.gr για να ξεκινήσει το δικό μας κομμάτι στην εύρεση του. Εμείς με την σειρά μας θα σας στείλουμε αμέσως την αφίσα του προς αφισοκόλληση, θα ενημερώσουμε τα κτηνιατρεία της περιοχής όπως επίσης και άλλα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή που χάθηκε και αναλαμβάνουμε την αποστολή της αγγελίας σε εφημερίδες, περιοδικά και προώθηση στο ίντερνετ.
 2. Ενημερώστε τον κτηνίατρο σας για την απώλεια του ζώου σας.
 3. Βγαίνοντας για την αφισοκόλληση στην γειτονιά που χάθηκε, ταυτόχρονα φωνάζετε το ζώο με το όνομα του, αλλά με ήρεμη φωνή ακριβώς  με τον ίδιο τρόπο που θα του μιλούσατε και αν είσαστε στο σπίτι ή στην βόλτα σας.
 4. Ψάχνεται πάντοτε το ζώο με τα πόδια και όχι με αυτοκίνητο ή μηχανάκι.  Μιλήστε με τους γείτονες και τα καταστήματα της περιοχής σας κολλώντας παράλληλα και την αφίσα του. (την αφίσα καλό θα είναι να την κολλάμε σε καταστήματα με μεγάλη διέλευση κόσμου).
 5. Όταν φωνάζετε το ζώο σας με το όνομα του, αφουγκραστείτε μήπως  το ακούσετε στην προσπάθεια του να σας απαντήσει.
 6. Χρησιμοποιήστε μια Dog Whistle, για να τραβήξετε την προσοχή του κατοικίδιου σας.  Αυτές οι υψηλών υπερήχων σφυρίχτρες μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και ένα μίλι ή και περισσότερο τον ήχο. (Σημείωση: αυτή η σφυρίχτρα είναι η "σιωπηλή" υπερήχων, αλλά έχει μια προσαρμογή που μειώνει τον ήχο στο ανθρώπινο ακουστικό φάσμα.)
 7. Ψάξτε οπουδήποτε θα μπορούσε να κρυφτεί..  με άλλα λόγια χτενίστε την περιοχή. Επίσης να ξαναγυρνάτε στην ίδια περιοχή που τσεκάρατε καθώς επεκτείνετε το εύρος της έρευνας.
 8. Το βράδυ που θα ψάχνεται, να έχετε μαζί σας και ένα φακό για να μπορείτε να βλέπετε σε σκοτεινά σημεία.
 9. Ψάχνεται στο δίκτυο καθημερινά και αγγελίες ζώων που βρέθηκαν. Ίσως κάποιο να είναι το δικό σας.
 10. Όταν είστε έξω και ψάχνεται να μιλάτε…. Δεν πειράζει αν είστε μόνοι.. το ζώο σας ίσως ακούσει τον γνώριμο ήχο της φωνής σας και έρθει κοντά σας.
 11. Έχετε μαζί σας και ένα από τα θορυβώδη παιχνίδια του. Να το κουνάτε σε όλη την διάρκεια για να ακούσει τους ήχους.
 12. Τα σκυλιά μπορεί να διανύσουν 16χλμ απόσταση σε μια μέρα. Τα γατιά μπορούν να διανύσουν 8χλμ την ημέρα και όχι σε ίσια γραμμή αλλά με παρακλήσεις. Οπότε το ψάξιμο δεν πρέπει να περιορίζεται στα γύρω στενά της περιοχής σας.
 13. Πολύ σημαντικό κομμάτι στην αποστολή «εύρεση» είναι να μπορέσετε να αφήσετε ίχνη από την δική σας μυρωδιά στον δρόμο του..  με αυτό τον τρόπο το ζώο μυρίζοντας την δική σας οσμή, θα ξαναβρεί τον δρόμο της επιστροφής. Όσο για τον τρόπο που αφήνουμε την μυρωδιά μας…… ??? αυτό θα σας το πούμε στην επικοινωνία που θα έχουμε, όταν ξεκινήσουμε την αναζήτηση.
 14. Οι γείτονες θα νομίσουν ότι είστε τρελοί, αλλά οκ, αυτό είναι το δικό σας κατοικίδιο και μιλάμε για τη ζωή του εδώ!

Μην ξεχνάτε ότι δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια και δεν απογοητευόμαστε..

συνεχίζουμε να ψάχνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί.. και το βασικότερο??

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ…

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ:

 1. Υπάρχουν και κακόβουλα άτομα στην κοινωνία μας, που παραμονεύουν τα θύματα τους με το τέχνασμα «βρέθηκε» το κατοικίδιο σας.

(Σας τηλεφωνούν και σας λένε ότι έχουν βρει το χαμένο σας κατοικίδιο και σας κλείνουν ραντεβού συνάντησης για να σας το δώσουν πίσω. Περιστατικά τέτοια έχουν αναφερθεί αρκετές φορές και ως σημείο συνάντησης το Μεταξουργείο, ενημερώστε μας αν σας καλέσουν τέτοια άτομα).

 1. Όταν σας καλούν και σας λένε ότι βρήκαν το κατοικίδιο σας, κλείστε ραντεβού σε δημόσιο χώρο. Και ποτέ δεν πάτε μόνοι σας, πάντα να έχετε μαζί έναν φίλο/η για παρέα.
 2. Να προσέχετε τις απάτες με χρήματα. Υπάρχει περίπτωση να σας τηλεφωνήσουν και να σας πουν ότι το βρήκαν μακριά, το φρόντισαν και θέλει να πάρει πίσω  τα χρήματα που δαπάνησε για το κατοικίδιο σας. ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ χρήματα αν δεν είστε σίγουροι ότι όντως δαπάνησε χρήματα. (μπορείτε να ζητήσετε αποδείξεις από τους κτηνιάτρους που το φρόντισαν κλπ)
 3. Μην δίνεται όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ζώου σας σε όσους τηλεφωνούν για να σας ρωτήσουν πως είναι.. Να θυμάστε ότι το πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι έχει βρει το κατοικίδιο σας, πρέπει να περιγράψει τα χαρακτηριστικά αυτά σε εσάς για να βεβαιωθείτε ότι είναι όντως το δικό σας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας..

Pet Detective Program by Himaira

Φιλοζωικός Σύλλογος Χίμαιρα

Αρ. Πρωτοδικείου 1794/2008

ΑΦΜ 099592550

[get_bloginfo]url[/get_bloginfo]

detectivehimaira@yahoo.gr  himaira@himaira.gr

[tel]:  6939 063535

[fax]: 22470 24073