Νέα στοιχεία για το μυστηριώδες χειρουργείο της Κέιτ Μίντλετον! Γιατί το παλάτι κρύβει την ασθένεια της πριγκίπισσας της Ουαλίας; Νέο σοκ με τον καρκίνο της Σάρα Φέργκιουσον
CELEBRITIES

Νέα στοιχεία για το μυστηριώδες χειρουργείο της Κέιτ Μίντλετον! Γιατί το παλάτι κρύβει την ασθένεια της πριγκίπισσας της Ουαλίας; Νέο σοκ με τον καρκίνο της Σάρα Φέργκιουσον


Η γραφειοκρατία του Μπάκιγχαμ δεν φημίζεται ούτε για τα αντανακλαστικά – κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και η Οπρα Γουίνφρεϊ, τρεις άνθρωποι που έχουν πετύχει καίρια χτυπήματα στο γόητρο και την έξωθεν καλή μαρτυρία των Ουίνδσορ τα τελευταία χρόνια-, ούτε -πολύ περισσότερο- για την εξωστρέφειά της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξ απορρήτων της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας θυμήθηκαν-αποφάσισαν-φιλοτιμήθηκαν να εκδώσουν ανακοίνωση για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ λίγες μόνο ώρες πριν δημοσιοποιήσουν την είδηση του θανάτου της στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022.

Κάποιοι εικάζουν ότι η μονάρχις είχε ήδη αποδημήσει εις Κύριον όταν ξεκίνησε η ροή των ειδήσεων από το παλάτι. Γι’ αυτό και μοιάζει εντυπωσιακό και -το κυριότερο- ανησυχητικό το γεγονός ότι την προηγούμενη Τετάρτη Κένσινγκτον και Μπάκιγχαμ ενημέρωσαν με διαφορά μιάμισης ώρας τον βρετανικό λαό και κατά συνέπεια την οικουμένη για την κατάσταση της υγείας δύο επιφανών «υπηρετών» του θεσμού της μοναρχίας: της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κάθριν και του βασιλιά Καρόλου Γ’.

Βεβαίως, η είδηση ότι ο Κάρολος, δηλαδή ένας άνδρας 75 ετών, πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση για την αντιμετώπιση του διογκωμένου προστάτη του, θα μπορούσε να μην εκληφθεί καν ως νέο. Αλλωστε, σύμφωνα με ιατρικά στατιστικά, το 90% των ανδρών άνω των 70 ετών ταλαιπωρείται από παρόμοια προβλήματα και υποβάλλεται σε ανάλογες εγχειρήσεις ρουτίνας, χωρίς επιπλοκές στη συντριπτική τους πλειονότητα. Ου γαρ έρχεται μόνον.

Ο πραγματικός κεραυνός εν αιθρία ήταν η επέμβαση στην κοιλιακή χώρα της πριγκίπισσας της Ουαλίας και πολύ περισσότερο η επίσημη ενημέρωση ότι η μετεγχειρητική νοσηλεία της πρόκειται να διαρκέσει από δέκα έως και δεκατέσσερις ημέρες. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του ζευγαριού των διαδόχων φρόντισαν να προοικονομήσουν ότι η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ δεν πρόκειται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της πριν από το Πάσχα, το οποίο φέτος στη Μεγάλη Βρετανία θα εορταστεί στις 31 Μαρτίου.

Τι, λοιπόν, το τόσο σοβαρό συνέβη στην αναβαπτισμένη από Κέιτ Μίντλετον σε Κάθριν -έπειτα από τη στέψη του Καρόλου-, τη φωτογενή, αθλητική, κατά τα έως τώρα φαινόμενα υποδειγματικά υγιή και σε απαράμιλλη φόρμα γυναίκα, στα χέρια της οποίας οι Αγγλοι γαλαζοαίματοι έχουν εναποθέσει τη μακροημέρευση και τη διαιώνισή τους και έχουν επενδύσει για τη διάσωση της αίγλης τους;

Το γεγονός ότι το παλάτι Κένσινγκτον δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση θέριεψε τις εικασίες και έθρεψε την πάνδημη αγωνία για την υγεία της πριγκίπισσας, η οποία μόλις στις 9 Ιανουαρίου συμπλήρωσε 42 χρόνια ζωής. Εκείνο πάντως που φρόντισε μέσω διαρροών να αποσαφηνίσει το παλάτι είναι πως δεν πρόκειται για επέμβαση αντιμετώπισης κάποιας κακοήθειας, καθώς και ότι η πριγκίπισσα δεν οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Ιδιωτικό θεραπευτήριο

Βεβαίως, αυτό καθόλου δεν αμβλύνει την ανησυχία, ούτε βέβαια κατευνάζει τις υποθέσεις για την υγεία της συζύγου του διαδόχου του αγγλικού στέμματος. Από τι θα μπορούσε λοιπόν να ασθενεί η πριγκίπισσα της Ουαλίας; Η αλήθεια είναι πως η μάλλον αόριστη περιγραφή της επέμβασης ως «χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα» (abdominal surgery, όπως επί λέξει αναφερόταν στην ενημέρωση του Κένσινγκτον) αφήνει ανοιχτά δεκάδες ενδεχόμενα.

Θα μπορούσε να είναι κάτι σύνηθες και απλό, ένα χειρουργείο ρουτίνας, όπως η αντιμετώπιση κάποιας κήλης ή μιας φλεγμονής στη σκωληκοειδίτιδα. Θα μπορούσε όμως να αφορά και στην ίαση βλάβης σε κάποιο ζωτικό όργανο, όπως λόγου χάρη στο ήπαρ ή το πάγκρεας. Σε κάθε περίπτωση, η μακρά περίοδος ανάρρωσης και η πολυήμερη παραμονή της στο London Clinic, το μεγαλύτερο ιδιωτικό θεραπευτήριο του Λονδίνου, γέρνουν την πλάστιγγα προς τα πιο σοβαρά ενδεχόμενα και αναδεικνύουν ως πιο πιθανή την εκδοχή η πριγκίπισσα να υποβλήθηκε σε παραδοσιακό ανοιχτό χειρουργείο και όχι σε επέμβαση διά λαπαροσκοπικής μεθόδου.

Μοναδική βεβαιότητα τη δεδομένη στιγμή είναι ότι η Κάθριν νοσηλεύεται σε ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας, με έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υπηρεσίες που θα ζήλευε πεντάστερο ξενοδοχείο, το οποίο εγκαινίασε η προγιαγιά του συζύγου της δούκισσα της Υόρκης το 1932 και στο οποίο έχουν αναζητήσει τη θεραπεία σημαντικές προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο Τζον Κένεντι -εκεί διαγνώστηκε πρώτη φορά με τη νόσο του Αντισον το 1947-, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Σερ Αντονι Ιντεν, η αδελφή της Ελισάβετ, Μαργαρίτα, και ο σύζυγός της Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου.

Φυσικά, η ασθένεια της Κάθριν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδυθούν και οι φωνές των αντι-μοναρχικών οι οποίοι «δικάζουν» τη βασιλική οικογένεια γιατί δεν επέλεξε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο και καταγγέλλουν πως οποιοσδήποτε πολίτης κατέφευγε για ανάλογη επέμβαση σε κάποια δομή του NHS (βλ. δημόσιο σύστημα υγείας), μέσα σε δύο βράδια θα είχε σταλεί με συνοπτικές διαδικασίες σπίτι του.

Θεωρίες συνωμοσίας

Εννοείται πως φουντώνουν και οι θεωρίες συνωμοσίας από τους συνήθεις μετά Χριστόν προφήτες. Για παράδειγμα, εκ των υστέρων πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν την «ύποπτη» απουσία της Κάθριν από τα εγκόσμια για περίπου έναν μήνα, αφού την τελευταία δημόσια εμφάνισή της έκανε στη λειτουργία των Χριστουγέννων, τα οποία η οικογένεια πέρασε παραδοσιακά στο Σάντριγχαμ Χάους στο Νόρφολκ της ανατολικής Αγγλίας, ενώ εστιάζουν και στο γεγονός πως ακόμα και για τα 42α γενέθλιά της δεν υπήρξε όχι υπόνοια φιέστας ή γιορτής, αλλά ούτε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του πριγκιπικού ζεύγους της Ουαλίας στο Instagram – ωστόσο τις ευχές τους έδωσαν σοσιαλμιντιακά ο Κάρολος και η Καμίλα δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της πριγκίπισσας από το περιθώριο της ενθρόνισής τους, πέρσι τον Μάιο.

Σαν κάτι να πλανιόνταν πάνω από την οικογένεια του Γουίλιαμ και της Κάθριν, το οποίο πλέον εξηγείται από το πρόσφατο ιατρικό ανακοινωθέν. Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας απασχολεί τη δημόσια σφαίρα. Το 2009, όταν ακόμα εκείνη συστηνόταν ως Κέιτ Μίντλετον, δούκισσα του Κέιμπριτζ, κάποιοι παρατήρησαν μια καλά κρυμμένη έως τότε ουλή στην αριστερή πλευρά του κρανίου της. Το περίπου 7,5 εκατοστών σημάδι προκάλεσε συζήτηση και γέννησε υποθέσεις σχετικά με την ακμαιότητα της γυναίκας που κάποτε θα ανέλθει στον θρόνο ως βασιλική σύζυγος.

Σε σοκ η Σάρα Φέργκιουσον μετά την διάγνωσή της με καρκίνο του δέρματος

Σοκαρισμένη αλλά σε καλή διάθεση δήλωσε η Σάρα Φέργκιουσον στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της μετά την ανακοίνωση ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος την δεύτερη τέτοια περιπέτεια υγείας μέσα σε έναν χρόνο καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή.

Στην ανάρτησή της η Φέργκιουσον δηλώνει «ευγνώμων» για τα μηνύματα αγάπης και στήριξης που έχει λάβει ενώ με αφορμή την περπιέτειά της τονίζει «τη σημασία του ελέγχου του μεγέθους, του σχήματος, του χρώματος και της υφής κάθε νέου σπίλου που μπορεί να αποτελεί σημάδι για μελάνωμα».

«Ξεκουράζομαι στο σπίτι με την οικογένειά μου και νιώθω ευλογημένη για την αγάπη και τη στήριξή τους» καταλήγει στην ανάρτησή της η Σάρα Φέργκιουσον, η οποία ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό της κλινικής που αντιμετώπισε το πρόβλημα της υγείας της.

Όλη η ανάρτηση της Σάρα Φέργκιουσον

«Πήρα λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, καθώς διαγνώστηκα με κακοήθες μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος, η δεύτερη διάγνωση καρκίνου μέσα σε ένα χρόνο, αφού διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού το καλοκαίρι και υποβλήθηκα σε μαστεκτομή και επανορθωτική χειρουργική επέμβαση. Χάρη στην εγρήγορση του δερματολόγου μου, το μελάνωμα εντοπίστηκε έγκαιρα.

Φυσικά, η διάγνωση ξανά του καρκίνου αποτέλεσε σοκ, αλλά είμαι σε καλή διάθεση και ευγνώμων για τα πολλά μηνύματα αγάπης και υποστήριξης.

Πιστεύω ότι η περιπέτειά μου τονίζει τη σημασία του ελέγχου του μεγέθους, του σχήματος, του χρώματος, της υφής και της εμφάνισης νέων σπίλων που μπορεί να είναι σημάδι μελανώματος και προτρέπω όποιον διαβάζει αυτό το κείμενο να είναι επιμελής.

Είμαι απίστευτα ευγνώμων στις ιατρικές ομάδες που με στήριξαν και στις δύο αυτές εμπειρίες με τον καρκίνο και στην κλινική MAYRLIFE που με φρόντισε τις τελευταίες εβδομάδες, δίνοντάς μου χρόνο για ανάρρωση. Τώρα ξεκουράζομαι με την οικογένειά μου στο σπίτι, νιώθοντας ευλογημένη που έχω την αγάπη και την υποστήριξή τους».

Πηγή: Πρώτο Θέμα





Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *