** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //
 

 

Rss Himaira.gr News

Add to Google Toolbar

 

Ειδήσεις

Σκορπιός γίγαντας

(10/12/2007)

Επιστήμονες αναφέρουν ότι ανακάλυψαν τα απολιθώματα ενός θαλάσσιου σκορπιού, ο οποίος είχε μέγεθος μεγαλύτερο από του ανθρώπου.

Ο σκορπιός γίγαντας, είχε ύψος 2,50μ, ζύγιζε 140 κιλά και κυρίευε τις θάλασσες πριν από 400 εκατομμύρια χρόνια.Ο τεράστιος σκορπιός ζούσε στη θάλασσα αλλά είναι πιθανόν επίσης να ζούσε και στη ξηρά.

Μετά από την ανακάλυψη ενός απολιθωμένου άκρου στη Γερμανία, ο Βρετανός Δρ. Braddy, είπε: «Η ανακάλυψη αυτή είναι εκπληκτική. Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι οι καταγραφές απολιθωμάτων που έχουμε αντιπροσωπεύουν γιγαντιαίες σαρανταποδαρούσες, τεράστιους σκορπιούς, κολοσσιαίες κατσαρίδες και υπερμεγέθη έντομα.»

«Παρόλα αυτά ποτέ έως σήμερα δεν είχαμε αντιληφθεί το μέγεθος αυτών των αρχαίων ανατριχιαστικών πλασμάτων.»

Ο υδρόβιος σκορπιός Jaekelopterus rhenaniae, που κυριαρχούσε σε λίμνες και ποτάμια κατά τη διάρκεια της Ανθρακοφόρου Περιόδου, βρέθηκε από τον παλαιοντολόγο Markus Poschmann και άλλους επιστήμονες.

Ο σκορπιός γίγαντας είχε δυο πτερύγια για την κολύμβηση και δυο μεγάλα μυτερά άκρα. Αυτά τα πλάσματα, είναι πιθανόν να είναι οι πρόγονοι όλων των αραχνοειδών

 

 

 

Πηγή: Pathfinder
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη..

SΟS για πάνω από 16.300 είδη // Ένα «κολάρο» στο σκυλί σας θα το εντοπίζει οπουδήποτε… // Μελέτη τρόμου // Για το 95% των πυρκαγιών ευθύνεται ο άνθρωπος // Greenpeace "Γυμνή εκστρατεία" // Σκοτώνουν αρκούδες με δηλητήριο // Ευρώ-στοπ στο ψάρεμα του τόνου // Διαζύγιο λόγω φόνου κατοικίδιων! // Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν… διαφανή βάτραχο // Μια "αταίριαστη" φιλία // Μέτρα για την προστασία της δερματοχελώνας // Μίνι άλογα με 3 δάχτυλα κάλπαζαν στα Γρεβενά // Σκανδαλώδης λαθροθηρία στη Λέσβο // Ζώα κλιματικών αλλαγών // Δημόσια αργία για …τα άλογα // Παχύσαρκα ζώα; // Δελφίνι με τεχνητό πτερύγιο //Ημέρα της μαύρης γάτας // Σκορπιός γίγαντας // Απειλούνται οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής // Διαίσθηση ελέφαντα // “Τραγωδία” σε βιότοπο πιγκουΐνων και πτηνών // Ατρόμητα ποντίκια!

 

 

Earthlings

EARTHLINGS is a feature length documentary about humanity’s absolute dependence on animals


Tell Chocolate-Maker Mars Inc. to Drop Deadly Animal Tests!

Please Sign!