** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //
 

 

Rss Himaira.gr News

Add to Google Toolbar

 

Ειδήσεις

Απειλούνται οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής

(11/12/2007)

Τα τέσσερα βασικά είδη πιγκουίνων που ζουν στην Ανταρκτική απειλούνται με εξαφάνιση εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποιεί η οργάνωση Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).

 

Οι πιγκουίνοι της συνομοταξίας Αντελί μειώνονται δραματικά και ήδη έχει χαθεί το 65% του συνολικού πληθυσμού τους, διευκρίνισε στο Μπαλί η Αννα Ρέινολντς, εκπρόσωπος της οργάνωσης, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα.

Στο μισό έχει μειωθεί επίσης ο πληθυσμός των αυτοκρατορικών πιγκουίνων και αυτών των συνομοταξιών τζεντού (μικρόσωμοι και πολύ γρήγοροι) και τσινστριπ (με μια χαρακτηριστική μαύρη γραμμή στο κεφάλι).

Η υπερθέρμανση είναι πέντε φορές πιο γρήγορη στην Ανταρκτική σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη. Στην έκθεση "Πιγκουίνοι της Ανταρκτικής και Κλιματικές Αλλαγές", το WWF επισημαίνει πως οι πάγοι στην Ανταρκτική καλύπτουν πλέον 40% λιγότερη επιφάνεια από ότι πριν 26 χρόνια.

Εκτός αυτού οι πάγοι που λειώνουν γρηγορότερα, σε πολλές ζώνες είναι τόσο λεπτοί με αποτέλεσμα να σπάνε και να υποχωρούν παρασύροντας τα αυγά και τα νεογνά των πιγκουίνων.

Οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής έχουν πίσω τους μια μεγάλη πορεία και όπως φαίνεται θα αναγκαστούν να το ξανακάνουν με τραγικές επιπτώσεις.

 

 

 

 

Πηγή: Pathfinder
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη..

SΟS για πάνω από 16.300 είδη // Ένα «κολάρο» στο σκυλί σας θα το εντοπίζει οπουδήποτε… // Μελέτη τρόμου // Για το 95% των πυρκαγιών ευθύνεται ο άνθρωπος // Greenpeace "Γυμνή εκστρατεία" // Σκοτώνουν αρκούδες με δηλητήριο // Ευρώ-στοπ στο ψάρεμα του τόνου // Διαζύγιο λόγω φόνου κατοικίδιων! // Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν… διαφανή βάτραχο // Μια "αταίριαστη" φιλία // Μέτρα για την προστασία της δερματοχελώνας // Μίνι άλογα με 3 δάχτυλα κάλπαζαν στα Γρεβενά // Σκανδαλώδης λαθροθηρία στη Λέσβο // Ζώα κλιματικών αλλαγών // Δημόσια αργία για …τα άλογα // Παχύσαρκα ζώα; // Δελφίνι με τεχνητό πτερύγιο //Ημέρα της μαύρης γάτας // Σκορπιός γίγαντας // Απειλούνται οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής // Διαίσθηση ελέφαντα // “Τραγωδία” σε βιότοπο πιγκουΐνων και πτηνών // Ατρόμητα ποντίκια!

Earthlings

EARTHLINGS is a feature length documentary about humanity’s absolute dependence on animals


Tell Chocolate-Maker Mars Inc. to Drop Deadly Animal Tests!

Please Sign!