** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Add to Google Toolbar

 

Ειδήσεις

Ένα «κολάρο» στο σκυλί σας θα το εντοπίζει οπουδήποτε…

(3/8/2007)

Πολλά σκυλιά φορούν κολάρα με την ταυτότητά τους. Τα κολάρα τελευταίας τεχνολογίας διαθέτουν Σύστημα Προσδιορισμού παγκόσμιας Θέσης με Δορυφόρο (GPS), αισθητήρες κίνησης, και πρόσθετα αξεσουάρ που επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη να γνωρίζει κάθε δευτερόλεπτο πού βρίσκεται το τετράποδό του.

Η εταιρεία κατασκευής πομπών GPS, Garmin, κατασκεύασε ένα σύστημα ώστε να είναι δυνατή η διαρκής παρακολούθηση των κινήσεων ενός ζώου όταν δεν είναι δεμένο. Το σύστημα αποτελείται από μία μονάδα που κρατά στο χέρι του ο ιδιοκτήτης και μία δεύτερη που τοποθετείται στο κολάρο του ζώου.

Αν το σκυλί απομακρυνθεί, ο ιδιοκτήτης θα γνωρίζει σε ποια κατεύθυνση κινείται και θα το βρει ακόμα και πολλά χιλιόμετρα από την περιοχή που το έχασε. Η μονάδα στο κολάρο του ζώου εντοπίζει το σημείο που βρίσκεται μέσω δορυφόρου και εκπέμπει τις πληροφορίες στη μονάδα που κρατά στο χέρι του ο ιδιοκτήτης. Επίσης η μονάδα του κολάρου διαθέτει μικροτσίπ ανίχνευσης κίνησης που επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να γνωρίζει αν το ζώο τρέχει, κάθεται ή «δείχνει» κάποιο θήραμα.

Για τα κατοικίδια που παραμένουν μόνα στο σπίτι, η SNIF Labs κατασκευάζει μια ελαφριά ταυτότητα στην οποία θα αποθηκεύονται στοιχεία, όπως το πόσο γυμνάζεται το ζώο, ενώ παρακολουθούνται και οι κινήσεις του. Τα στοιχεία αυτά εκπέμπονται σε δέκτη που συνδέεται με τον υπολογιστή και από εκεί μεταφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας όπου αναλύονται.

Όταν δύο σκυλιά με τέτοιες ταυτότητες συναντηθούν, τα κολάρα τους ανταλλάσσουν τα σήματα και η συνάντηση εγγράφεται στο αρχείο του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πηγή: The New York Times


Μελέτη τρόμου

(3/8/2007)

Η θερμοκρασία στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκε περισσότερο απ’ όσο πίστευαν παλαιότερα οι επιστήμονες κατά τον τελευταίο αιώνα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που έρχεται να προστεθεί σε όσες προβλέπουν πιο ζεστά καλοκαίρια και παρατεταμένους καύσωνες στο μέλλον.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Geophysical Research-Atmospheres, δείχνει ότι η μέση θερμοκρασία από το 1880 αυξήθηκε κατά 1,6 βαθμούς Κελσίου και όχι 1,3 βαθμούς, όπως θεωρούσαν οι επιστήμονες. "Πρόκειται για μεγάλη αλλαγή αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για μέση θερμοκρασία" είπε ο Πολ Ντέλα-Μάρτα, μετεωρολόγος στην εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ελβετίας, που έκανε τη μελέτη.Τα ευρήματα της μελέτης ενδεχομένως να παράσχουν νέες αποδείξεις ότι οι καύσωνες, όπως αυτός που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους φέτος το καλοκαίρι στην Ευρώπη, αποτελούν μια ένδειξη της αύξηση της θερμοκρασίας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μετεωρολόγοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα νέα στοιχεία για να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επιπτώσεις που θα έχει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

"Αναμένουμε ότι η συχνότητα και η διάρκεια των καυσώνων θα αυξηθεί με επιταχυνόμενο ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι ο καιρός θα είναι πιο ζεστός και ότι τα ακραία φαινόμενα θα εμφανίζονται συχνότερα" είπε ο Ντέλα-Μάρτα.Η ομάδα των επιστημόνων, στην οποία συμμετείχαν και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης, συνέκρινε τις θερμοκρασίες από 200 περιοχές, σε όλη την Ευρώπη, διαπιστώνοντας ότι σήμερα οι καύσωνες διαρκούν κατά μέσο όρο 3 ημέρες, έναντι 1,5 μέρας το 1880.

Πηγή: Ertonline.gr
 

Back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  
Είπαν …

Πως μπορείτε να σκοτώνετε και να τρώτε ένα ήμερο, ανυπεράσπιστο ζώο, που πριν από λίγο έβλεπε, περπατούσε, ζούσε; Αφού είστε χορτάτοι, ποια μανία σας σπρώχνει να σκοτώνετε; Αν πιστεύετε ότι η φύση σας έπλασε να τρώτε τα άλλα ζώα, τότε σκοτώστε εσείς οι ίδιοι τα θύματα σας. Πνίξτε τα με τα δόντια σας! Όμως ανατριχιάζετε με όλα αυτά… Γι αυτό βάζετε άλλους να διαπράξουν τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα…!

Πλούταρχος