** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //
 

Rss Himaira.gr News

Add to Google Toolbar

 

Ειδήσεις

“Τραγωδία” σε βιότοπο πιγκουΐνων και πτηνών

(29/12/2007)

Τουλάχιστον 500 πουλιά πέθαναν από μια μεγάλης έκτασης πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Παταγονίας, η οποία απειλεί μια περιοχή που θεωρείται βασική για την διατήρηση της βιοποικιλότητας στην Αργεντινή, όπως μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.Η κηλίδα, έκτασης 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανακαλύφθηκε την Πέμπτη στον Ατλαντικό, κοντά στην πόλη Καλέτα Κόρδομπα, στην επαρχία Τσούμπουτ. Έχει καλύψει τουλάχιστον τέσσερα χιλιόμετρα ακτογραμμής, σύμφωνα με όσα έχουν μεταδοθεί.


Στην Παταγονία ζουν πιγκουΐνοι και πολλά σπάνια είδη πουλιών. Η πρόεδρος μιας τοπικής οργάνωσης πολιτών, Ρενέ Τούλα, μίλησε για "τραγωδία". Η επαπειλούμενη περιβαλλοντική καταστροφή κινητοποίησε τις αρχές. Η κυβέρνηση διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, ενώ στελέχη κρατικών υπηρεσιών και εθελοντές έσπευσαν στην ακτή, όπου επιχειρούν απορρύπανση των ακτών.Το Μπουένος Άιρες έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης σε συντονισμό με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Τσούμπουτ και οικολογικές οργανώσεις. Οι αξιωματούχοι, που εντέλλονται να κάνουν την έρευνα, θα χρησιμοποιήσουν δορυφορικές φωτογραφίες από διάφορους προμηθευτές, ώστε να εντοπίσουν ποιος ευθύνεται.Υπενθυμίζεται ότι μια αρκετά μικρότερη πετρελαιοκηλίδα είχε απειλήσει τις ακτές της Καλέτα Κόρδομπα και το 2003.

 

 

Πηγή: Pathfinder

 
 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη..

SΟS για πάνω από 16.300 είδη // Ένα «κολάρο» στο σκυλί σας θα το εντοπίζει οπουδήποτε… // Μελέτη τρόμου // Για το 95% των πυρκαγιών ευθύνεται ο άνθρωπος // Greenpeace "Γυμνή εκστρατεία" // Σκοτώνουν αρκούδες με δηλητήριο // Ευρώ-στοπ στο ψάρεμα του τόνου // Διαζύγιο λόγω φόνου κατοικίδιων! // Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν… διαφανή βάτραχο // Μια "αταίριαστη" φιλία // Μέτρα για την προστασία της δερματοχελώνας // Μίνι άλογα με 3 δάχτυλα κάλπαζαν στα Γρεβενά // Σκανδαλώδης λαθροθηρία στη Λέσβο // Ζώα κλιματικών αλλαγών // Δημόσια αργία για …τα άλογα // Παχύσαρκα ζώα; // Δελφίνι με τεχνητό πτερύγιο //Ημέρα της μαύρης γάτας // Σκορπιός γίγαντας // Απειλούνται οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής // Διαίσθηση ελέφαντα // “Τραγωδία” σε βιότοπο πιγκουΐνων και πτηνών // Ατρόμητα ποντίκια!

 

Stop using animals in the circus!

sign Petition!


Earthlings

EARTHLINGS is a feature length documentary about humanity’s absolute dependence on animals