** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Google


 

Add to Google

Rss Himaira.gr News

Add to Google Toolbar

 

Ειδήσεις

Ατρόμητα ποντίκια!

(3/1/2008)

Επιστήμονες από την Ιαπωνία έχουν δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένα ποντίκια τα οποία δεν φοβούνται τις γάτες.

Ερευνητές από πανεπιστήμιο του Τόκυο κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τους υποδοχείς στον εγκέφαλο των ποντικιών, οι οποίοι ενεργοποιούνται κατά την όσφρηση του θηρευτή τους.

Οι επιστήμονες ήθελαν να αποδείξουν ότι ο φόβος των ποντικιών για τις γάτες είναι γενετικά προγραμματισμένος και δεν είναι όπως πιστεύεται προϊόν εμπειρίας.

 

Αντί να τρέπονται σε φυγή ή να παριστάνουν ότι έχουν πεθάνει, τα τροποποιημένα ποντίκια πέρασαν ανενόχλητα δίπλα από τις γάτες όταν έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο Ko Kobayakawa, καθηγητής βιοφυσικής και βιοχημείας στο πανεπιστήμιο του Τόκυο, εξήγησε τη διαδικασία. 

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, τα ποντίκια φοβούνται τις γάτες επειδή εκφράζουν φόβο με έναν έμφυτο τρόπο όταν οσφραίνονται τη μυρωδιά των θηρευτών τους. «Έτσι, απενεργοποιώντας τους αντίστοιχους υποδοχείς, τα ποντίκια δεν φοβούνται πια τις γάτες!»

 

 

 

 

Πηγή: Pathfinder

 
 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη..

SΟS για πάνω από 16.300 είδη // Ένα «κολάρο» στο σκυλί σας θα το εντοπίζει οπουδήποτε… // Μελέτη τρόμου // Για το 95% των πυρκαγιών ευθύνεται ο άνθρωπος // Greenpeace "Γυμνή εκστρατεία" // Σκοτώνουν αρκούδες με δηλητήριο // Ευρώ-στοπ στο ψάρεμα του τόνου // Διαζύγιο λόγω φόνου κατοικίδιων! // Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν… διαφανή βάτραχο // Μια "αταίριαστη" φιλία // Μέτρα για την προστασία της δερματοχελώνας // Μίνι άλογα με 3 δάχτυλα κάλπαζαν στα Γρεβενά // Σκανδαλώδης λαθροθηρία στη Λέσβο // Ζώα κλιματικών αλλαγών // Δημόσια αργία για …τα άλογα // Παχύσαρκα ζώα; // Δελφίνι με τεχνητό πτερύγιο //Ημέρα της μαύρης γάτας // Σκορπιός γίγαντας // Απειλούνται οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής // Διαίσθηση ελέφαντα // “Τραγωδία” σε βιότοπο πιγκουΐνων και πτηνών // Ατρόμητα ποντίκια!

 

Stop using animals in the circus!

sign Petition!


Earthlings

EARTHLINGS is a feature length documentary about humanity’s absolute dependence on animals