** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Add to Google Toolbar

 

Ειδήσεις

Για το 95% των πυρκαγιών ευθύνεται ο άνθρωπος

(30/7/2007)

Το 95% περίπου των πυρκαγιών που έχουν κάψει φέτος εκατομμύρια εκτάρια δάσους στη νότια Ιταλία, την Ελλάδα και άλλες περιοχές της Μεσογείου έχουν προκληθεί από τον άνθρωπο, αναφέρει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) σε σημερινή ανακοίνωσή του."Γύρω στις 50.000 πυρκαγιές καταστρέφουν περίπου ένα εκατομμύριο εκτάρια δάσους και θαμνωδών εκτάσεων στη Μεσόγειο κάθε χρόνο", τονίζει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι έως το "95% των πυρκαγιών στα δάση προκαλούνται από τον άνθρωπο: αποτσίγαρα, μπάρμπεκιου και γκαζάκια είναι οι κύριες αιτίες", ενώ η θερινή έξοδος των κατοίκων των μεγαλουπόλεων προς την ύπαιθρο, σε συνδυασμό με την παραμέληση των έργων αντιπυρικής προστασίας, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωσή τους.

Πολλές χώρες έχουν καταρτίσει σχέδια πρόληψης, αλλά ανάμεσά τους λίγες είναι αυτές που έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν την εφαρμογή της νομοθεσίας ή των σχεδίων αυτών", επισημαίνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι πέντε μεσογειακές χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα, επενδύουν κάθε χρόνο τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Πηγή: Ertonline.gr
 

 


: "Γυμνή εκστρατεία"

(19/7/2007)

Εθελοντές που θα δεχθούν να ποζάρουν γυμνοί σ’ έναν παγετώνα των ελβετικών Άλπειων για το φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ, ανακοίνωσε ότι ζητεί η Greenpeace, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Γνωστός για τις φωτογραφίες του με γυμνά πλήθη σε δημόσιους χώρους, ο Τιούνικ συνεργάζεται με την οικολογική οργάνωση για να προσελκύσει το ενδιαφέρον το κόσμου στο λιώσιμο των παγετώνων.

Σύμφωνα με την Greenpeace, "η φωτογράφηση στο σημείο των Άλπειων συμβολίζει την ευπάθεια των παγετώνων και την ευαισθησία του ανθρώπινου σώματος. Οι φωτογραφίες από το σημείο αυτό πρέπει να συγκινήσουν τον κόσμο και να τον προτρέψουν να δράσει τώρα κατά των κλιματικών αλλαγών".

Για τον Μάρκους Άλεμαν, διευθυντή της εκστρατείας της Γκρινπίς Ελβετίας, "είναι καιρός να κινητοποιήσουμε την κοινή γνώμη". Σε συνέντευξη Τύπου, ο Σπένσερ Τιούνικ δήλωσε ότι θα ήθελε να βρει 50 άτομα για τη φωτογράφηση αυτή. Ο διευθυντής της εκστρατείας Μάρκους Άλεμαν παραδέχτηκε ότι λόγω των απαιτήσεων για τα μέτρα ασφαλείας πάνω στον παγετώνα, ο αριθμός των εθελοντών θα είναι μικρότερος σε σχέση με τον συνηθισμένο. Η φωτογράφηση στον παγετώνα θα γίνει στις 18 και 19 Αυγούστου σε σημείο που παραμένει μυστικό.

Σε προηγούμενα έργα του, ο Τιούνικ είχε ζητήσει από τα μοντέλα του να ποζάρουν έξω από τη Μπιενάλε στη Λιόν (2005), πάνω σε μια γέφυρα του Κλίβελαντ στο Οχάιο ή σε στάση του μέτρο στη Νέα Υόρκη (2003). Σχεδόν 18.000 άτομα γυμνά πόζαραν για τον αμερικανό φωτογράφο στην πλατεία Ζοκάλο τον περασμένο Μάιο.

Πηγή: Ertonline.gr 

Back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  

 

Είπαν …

Το Άουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι απλά ζώα

Θεοντόρ Αντόρνο

Earthlings

EARTHLINGS is a feature length documentary about humanity’s absolute dependence on animals