** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Add to Google Toolbar

 

Ειδήσεις

Μέτρα για την προστασία της δερματοχελώνας

(12/10/2007)

Εντολή για απαλλοτριώσεις παραθαλάσσιων εκτάσεων σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της χώρας έδωσε ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Αρίας, προκειμένου να εφαρμοστεί η υπάρχουσα νομοθεσία για την προστασία της σπάνιας θαλάσσιας δερματοχελώνας.

Ο Όσκαρ Αρίας υπέγραψε ήδη τις πρώτες απαλλοτριώσεις γης, για έκταση περίπου 75 στρεμμάτων στη βορειοδυτική ακτή της χώρας, όπου αφήνουν τα αυγά τους οι δερματοχελώνες.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Κόστα Ρίκα, Ρομπέρτο Ντόμπλες, τόνισε σε δηλώσεις του ότι "εφαρμόζουμε την υφιστάμενη νομοθεσία με την οποία έγινε θαλάσσιο εθνικό πάρκο η περιοχή".

Ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που απαλλοτριώνονται, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες, έχουν υποβάλει ενστάσεις κατά της κυβερνητικής απόφασης.

Όμως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις χαιρετίζουν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. "Θα μας βοηθήσουν να αποκαταστήσουμε τον πληθυσμό των θαλάσσιων δερματοχελώνων στον Ειρηνικό", δήλωσε ο Τοντ Στάινερ, μέλος του Δικτύου Προστασίας της Χελώνας, που έχει την έδρα του στο Σαν Φρανσίσκο.

Στην περιοχή Λας Μπάουλας, της Κόστα Ρίκα, όπου γίνονται οι απαλλοτριώσεις των παραθαλάσσιων οικοπέδων, γεννούσαν τα αυγά τους χιλιάδες δερματοχελώνες πριν από δέκα χρόνια. Όμως τα τελευταία πέντε χρόνια λιγότερες από 100 χελώνες βγήκαν στην παραλία αυτή.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι το 95% των δερματοχελώνων στον Ειρηνικό Ωκεανό έχει εξαφανιστεί την τελευταία εικοσαετία, εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως το ψάρεμα, η καταστροφή των αυγών και η οικοδόμηση σε παραλίες όπου γεννούν τα αυγά τους.

Α.Π.Ε.

Πηγή: Pathfinder
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  

Tell Chocolate-Maker Mars Inc. to Drop Deadly Animal Tests!

Please Sign!