** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Add to Google Toolbar

 

Ειδήσεις

Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν… διαφανή βάτραχο

(27/9/2007)

Ιάπωνες ερευνητές δημιούργησαν έναν διαφανή βάτραχο, του οποίου μπορούν να παρατηρούν τα εσωτερικά όργανα, αποφεύγοντας έτσι τη ζωοτομία στη διάρκεια των επιστημονικών πειραμάτων."Μπορούμε να παρατηρούμε μέσα από το δέρμα την ανάπτυξη των οργάνων ή ακόμη τον τρόπο με τον οποίο ένας καρκίνος αρχίζει να αναπτύσσεται", εξήγησε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Μασαγιούκι Σουμίντα του Ινστιτούτου Βιολογίας των Αμφιβίων στο πανεπιστήμιο της Χιροσίμα."Είναι δυνατό να βλέπουμε τα όργανα του ίδιου βάτραχου σε όλη τη διάρκεια της ζωής του χωρίς να χρειάζεται να τον υποβάλλουμε σε τομές. Οι ερευνητές μπορούν επίσης να παρατηρούν πώς οι τοξίνες επηρεάζουν τα οστά, το ήπαρ και τα άλλα όργανα", πρόσθεσε ο δρ Σουμίντα.Οι ερευνητές προχώρησαν σε αυτό το επίτευγμα με γενετικές επεμβάσεις από σπάνια δείγματα μελαχρινών ιαπωνικών βατράχων που πάσχουν από λευκοδερμία (Rena japonica). Το είδος αυτό έχει συνήθως το χρώμα της ώχρας.Οι βάτραχοι αυτοί μπορούν να αναπαραχθούν φυσιολογικά. Τα μικρά τους κληρονομούν από τον πατέρα και τη μητέρα αλλά για άγνωστο ακόμη λόγο τα εγγόνα των αρχικών βατράχων επιβιώνουν πολύ μικρό διάστημα, σύμφωνα με τον δρα Σουμίντα. Οι επιστήμονες θα επιδιώξουν στο νέο στάδιο της έρευνάς τους να βελτιώσουν το δείγμα δημιουργώντας με γενετική μηχανική βατράχους που φωτίζονται, όταν καρκίνος αρχίζει να αναπτύσσεται στον οργανισμό τους.

Πηγή ΑΠΕ


Μια "αταίριαστη" φιλία

(27/9/2007)

Είναι ένα περίεργο ζευγάρι, με κάθε έννοια, όμως ένας πίθηκος και ένα περιστέρι έχουν γίνει αχώριστοι φίλοι σε ένα καταφύγιο ζώων στην Κίνα.

Η 12 εβδομάδων μαϊμού του γένους macaca, η οποία εγκαταλείφθηκε από την μητέρα της, βρισκόταν στο χείλος του θανάτου όταν διασώθηκε στην περιοχή Goangdong της Κίνας.

Αφού μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο για ζώα η υγεία της άρχισε να βελτιώνεται ωστόσο έμοιαζε άκεφη, έως ότου ανέπτυξε μια υπέροχη φιλία με ένα άσπρο περιστέρι.

«Η τρυφερή φιλία βοήθησε στην αναζωογόνηση της μικρής μαϊμούς, η οποία είχε αποκτήσει ένα νέο στήριγμα πια στη ζωή,» σχολιάζει το προσωπικό στο καταφύγιο.

Σήμερα το αταίριαστο δίδυμο είναι αχώριστο, όμως αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα ασυνήθιστης φιλίας.

Πριν από λίγο καιρό μέσα στο 2007 ένα γουρούνι υιοθέτησε ένα μικρό τιγράκι και το μεγάλωσε μαζί με τα μικρά του, επειδή η μητέρα του δεν μπορούσε να το ταΐσει.

Επίσης το 2005, ένα μικρό ελάφι, ονόματι Mi-Lu, έγινε ο καλύτερος φίλος ενός περιπλανώμενου σκύλου στο ζωολογικό πάρκο του Merseyside.

Πηγή: Pathfinder
 

Back
Δημόσια αργία για …τα άλογα
 By himaira