«Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα εν μέσω COVID-19» – Newsbeast
TECH NEWS

«Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα εν μέσω COVID-19» – Newsbeast


Ο υπουργός Επικρατείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα συμμετάσχει στο 10ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «e-Government Forum», που θα διεξαχθεί την Τρίτη 10, Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, με κύριο θεματικό άξονα: «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα εν μέσω COVID-19».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ετήσιο Συνέδριο e-Government Forum, που διοργανώνεται για 10η χρονιά εφέτος από την εταιρεία Teamworks, είναι το μοναδικό Συνέδριο στην Ελλάδα, το οποίο συστηματικά καταγράφει, αναλύει και παρουσιάζει τις θεσμικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ψηφιακό χώρο για τον οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Οι τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η θεματολογία του 10oυ e-Government Forum 2020 αφορούν στα ακόλουθα σημεία:

– Τις κρίσιμες εξελίξεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πως αυτές υποστηρίζουν τις αλλαγές και τον μετασχηματισμό του Δημόσιου Τομέα.

– Τις βασικές δομικές διοικητικές αλλαγές, που καλούνται να υποστηρίξουν οι Ψηφιακές Τεχνολογίες και τα έργα Πληροφορικής.

– Τις κύριες εξελίξεις στους τομείς της Ψηφιακής Ασφάλειας και η μέχρι σήμερα πορεία της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) στον Δημόσιο τομέα.

– Την συμβολή των νέων τομέων εφαρμογών BlockChain, ΙοΤ, Μobile, Τεχνητής Νοημοσύνης και του Cloud στην περαιτέρω αξιοποίηση των τεχνολογιών Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών στον Δημόσιο τομέα.

– Την εξέλιξη των κλασσικών τεχνολογικών τομέων των Ψηφιακών Τεχνολογιών, όπως η κλασική εκτύπωση και η αποθήκευση δεδομένων.

– Επιτυχημένες υλοποιήσεις ( Case Studies ) και χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχών λύσεων σε ανάγκες των Δημοσίων Υπηρεσιών.

– Δράσεις, Υλοποιήσεις και Έργα σε «κάθετους» τομείς της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Φορολογία, Δικαιοσύνη κ.λπ).

– Καταγραφή των μεταβολών και των αλλαγών που επιφέρουν άμεσες υλοποιήσεις έργων όπως είναι η αξιοποίηση ψηφιακών υπογραφών και ηλεκτρονική μεταφορά εγγράφων.

– Διαδικασίες σχεδιασμού, υλοποίησης, λειτουργίας και εξέλιξης των Πληροφορικών Συστημάτων στον Δημόσιο τομέα, της αξιολόγησης και βελτίωσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Στο 10ο e-Government Forum 2020 διοργανώνεται ως θεματική και διακριτή συνεδριακή ενότητα το Digital Health Care με ανάλογο θεματολόγιο.

Στην ιστοσελίδα www.e-govforum.gr μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το συνέδριο, αλλά και να ενημερωθεί για τις θεματικές ενότητες και την ψηφιακή Εκθεση Greek ICT Expo, που αποτελεί μέρος του 10ου e-Government Forum. Η συμμετοχή και παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δίχως χρέωση.

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *