Όλα τα μυστικά για τους Friends with benefits! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ
SEX ΣΧΕΣΕΙΣ

Όλα τα μυστικά για τους Friends with benefits! – BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


 

Οι γνωστοί σε όλους φίλοι με πλεονεκτήματα. Ναι αυτοί οι φίλοι που μάλλον δεν είναι και τόσο φίλοι, αλλά ίσως και κάτι παραπάνω αφού μοιράζονται κοινές σεξουαλικές επιθυμίες και δεν φοβούνται να τις μοιραστούν. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και επί του πρακτέου! Δεν δέχονται μόνο «φιλικά» και αθώα μηνύματα για ένα γρήγορο καφέ ή μια βόλτα στα μαγαζιά ή κάποια ερωτική συμβουλή βεβαίως βεβαίως! Δέχονται και εκείνα τα πιο πονηρά μηνυματάκια που μαρτυρούν έντονο σεξουαλικό πόθο και μπορούν να ταράξουν τα ήρεμα νερά σε μία φιλία.

Εδώ όμως μιλάμε για πραγματικούς φίλους. Για άτομα που έχουν αναπτύξει τεράστια οικειότητα μεταξύ τους και νιώθουν τον φίλο τους ως ένα δικό τους άνθρωπο. Οπότε μιλάμε για αυτήν την κατηγορία ατόμων και όχι για τους  sex buddies, αυτοί είναι άλλη ιστορία.

Αυτή η κατηγορία που αποπειρόμαστε να παρουσιάσουμε έχει δύο βασικά συστατικά. Χωρίς αυτά τα δύο φίλοι με πλεονεκτήματα δεν υπάρχουν. Φιλία και σεξουαλική επιθυμία, που ισούνται με οικειότητα και αμοιβαία έλξη αντίστοιχα. Το δίλημμα που προκύπτει είναι σοβαρό και μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν τελικά οι ερωτικές σχέσεις που συνάπτουν δύο φίλοι μεταξύ τους έχει αντίκτυπο στην ψυχολογική τους ισορροπία.

Κοινώς τι θα συμβεί εάν ο ένας από τους δύο αναπτύξει συναισθήματα για το έτερο ήμισυ; Ή αν κάποιος από τους δύο δεν μπορέσει να διαχειριστεί αυτή τη νέα σχέση που έχει προκύψει.

Έρευνες δείχνουν πως μέσα από αυτές τις σχέσεις οι γυναίκες εκφράζουν περισσότερα θετικά συναισθήματα με αποτέλεσμα να ενισχύεται η γενικότερη ψυχολογική τους ευημερία και να έχουν ακόμα θετικότερες σκέψεις στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον το κεντρικό όφελος για μία γυναίκα μέσα από μία τέτοια σχέση είναι η αποφυγή της δέσμευσης. Κι όμως πολλές είναι οι γυναίκες –όσο και οι άντρες- που δεν θέλουν να δεσμευτούν σε μία αποκλειστική σχέση, παρότι ο κόσμος τις θέλει περισσότερο ρομαντικές και ευαίσθητες!

Η σχέση με ένα φίλο με πλεονεκτήματα εκτός από την ικανοποίηση που επιφέρει η σεξουαλική πράξη, ενισχύει την αυτοπεποίθηση μίας γυναίκας και της παρέχει ασφάλεια, λόγω της οικειότητας με το εν λόγω πρόσωπο, λένε οι ειδικοί.

Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους

Μία άλλη έρευνα που διεξήχθη στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ σε δείγμα 979 νέων φοιτητών πανεπιστημίου δείχνει πως το 53% των ανδρών αλλά και το 48% των γυναικών δήλωσαν πως η φιλία τους παρέμεινε ανεπηρέαστη και ίσως έγινε και ακόμη δυνατότερη, μετά το τέλος της «σχέσης με πλεονεκτήματα». Αντίθετα μόλις το 18% των αντρών και το 19% των γυναικών έληξαν και την φιλική σχέση μετά το τέλος της «σχέσης με πλεονεκτήματα».

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, χωρίς όμως να μας παρουσιάζουν την ακριβή κατάσταση των μαθητών που συμμετείχαν στην έρευνα, εφόσον δεν γνωρίζουμε την ακριβή σχέση που είχαν πριν αυτά τα άτομα με τον φιλικό-ερωτικό τους σύντροφο.

Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που βλέπουμε παντού γύρω μας, ειδικά σήμερα που οι νέοι και οι νέες απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από τον κοινωνικό τους περίγυρο και φοβούνται να φλερτάρουν face to face. Οι ορμόνες ωστόσο δεν ντρέπονται καθόλου και σαν φυσιολογική και βιολογική ανάγκη το σεξ θα γίνει με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο.

Φρόντισε να κάνεις την σωστή επιλογή

Το μυστικό για να συνάψετε μία τέτοια σχέση είναι να είστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι για την επιλογή σας, αλλά και για τα συναισθήματά σας απέναντι στον φίλο σας. Το σεξ είναι υγεία και ευχαρίστηση, για αυτό και θα πρέπει να το απολαμβάνετε στο έπακρο χωρίς όμως να καταλήξετε να κλαίτε για κάποιον που τελικά δεν σας ερωτεύτηκε όπως εσείς. Οι γραμμές είναι πολύ λεπτές και καλό θα ήταν να βαδίζετε πάντα μέσα σε αυτές. Έτσι κι αλλιώς όλοι ξέρουμε πως ο έρωτας έρχεται εκεί που δεν το περιμένουμε!

 Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *