Πρωτοβουλία στήριξης εγκύων και νέων μητέρων – Newsbeast
WOMEN

Πρωτοβουλία στήριξης εγκύων και νέων μητέρων – NewsbeastΟ Σύλλογος Φίλων Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου συνεχίζει τη δράση του «Δίπλα στη Γυναίκα» με μια πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες αυτής της περιόδου πανδημίας.

Ξεκινά μια σειρά webinars που απευθύνονται σε εγκύους και νέες μητέρες για να απαντήσει στις απορίες τους και να τις βοηθήσει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του κορωνοϊού και της καραντίνας.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα απαντούν στις ερωτήσεις και θα επιχειρούν να συμβάλλουν στην ιδιαίτερα ευαίσθητη καθημερινότητα που συνοδεύει την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να στέλνουν τα ερωτήματά τους στο email του Συλλόγου ή μέσω της σελίδας στο Facebook.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Φίλων Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου οργανώνει ένα πρόγραμμα mentoring, στο οποίο εθελόντριες μαμάδες, αλλά και μέλη του προσωπικού της κλινικής θα συζητούν και θα δίνουν πρακτικές οδηγίες για τη διαχείριση της εγκυμοσύνης και της μητρότητας εν μέσω πανδημίας.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Πόπη Καλαϊτζή «η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα πιεστική για τις εγκύους και τις νέες μητέρες καθώς η καραντίνα έχει περιορίσει εκ των πραγμάτων το υποστηρικτικό περιβάλλον τους. Η οικογένεια, οι φίλες είναι δύσκολο να βρεθούν  δίπλα τους, καθώς οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες. Γι’ αυτό θελήσαμε να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας, να τις ακούσουμε και να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε διαδικτυακά μια βοήθεια. Η πανδημία προτάσσει την ανάγκη αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα.

Να σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *