Σχέση με παντρεμένο; 5 λόγοι για τους οποίους δύσκολα θα χωρίσει τη γυναίκα του...
SEX ΣΧΕΣΕΙΣ

Σχέση με παντρεμένο; 5 λόγοι για τους οποίους δύσκολα θα χωρίσει τη γυναίκα του…


Είστε λοιπόν, η κοπέλα, η μεγάλη του αγάπη, αλλά δυστυχώς, είναι παντρεμένος… Σας υπόσχεται αιώνια αγάπη, σας δείχνει ότι είστε μοναδική, αλλά θα αφήσει τη σύντροφο ή τη γυναίκα του για εσάς;

Γράφει η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Λίζα Βάρβογλη

Το πιθανότερο είναι ότι «όχι», δεν θα φύγει από το γάμο του. Εννοείται ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας είναι ότι ο παντρεμένος άντρας δεν θα αφήσει τη γυναίκα του για την «άλλη», ακόμα και αν τη διαβεβαιώνει ότι είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της.

Νομίζετε ότι αυτός έχει σοβαρούς λόγους να αφήσει τη σύζυγό του- αλλά δεν το κάνει!  Γιατί;  Να οι πέντε συχνότεροι λόγοι που τελικά ο παντρεμένος φίλος σας θα μείνει με τη γυναίκα του και δε θα ζήσει για πάντα τον έρωτά του μαζί σας. Σωστότερα, θα τον ζήσει τον έρωτα μαζί σας αλλά εξωσυζυγικά, χωρίς να χωρίσει για να σας παντρευτεί.

Λόγος #1

Μπορεί εσείς να βλέπετε έναν λόγο που θα την αφήσει και αυτός είναι η εξωτερική της εμφάνιση αλλά εκείνος βλέπει κάτι διαφορετικό από αυτό. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές οι άντρες εξακολουθούν να βλέπουν τη γυναίκα τους με τα… μάτια της ψυχής τους, παρόλο που αυτή μπορεί να έχει αλλάξει από όταν την πρωτογνώρισε.

Στους άντρες δεν αρέσει να μιλούν για συναισθηματικό δέσιμο και αγάπη και μπορούν να διαχωρίσουν εύκολα την ευχαρίστηση του σεξ από τα συναισθήματα αγάπης. Έτσι, ο εξωσυζυγικός δεσμός μπορεί να καλύπτει τις σεξουαλικές ανάγκες, ενώ η σύζυγος τις συναισθηματικές. Έτσι, ο σύζυγος – εραστής είναι καλυμμένος, επειδή έχει όλα όσα θα ήθελε!

Λόγος #2

Εσείς βλέπετε πως η σύζυγος δεν τον καταλαβαίνει. Εσείς του κάνετε όλα τα χατίρια, δεν τσακώνεστε μαζί του, βλέπετε αθλητικά, πηγαίνετε στο γήπεδο, βλέπετε μαζί όλα τα έργα που θέλει, του κάνετε τη ζωή εύκολη και ωραία από κάθε άποψη! Όμως, έχει τους φίλους του για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, και αυτό τον καλύπτει.  Τώρα, το ότι βρήκε και εσάς, γιατί όχι;  Καλό είναι φυσικά!

Αλλά δεν ήταν ποτέ στη λίστα των προτεραιοτήτων του. Όταν παντρεύτηκε, δεν περίμενε ότι η σύζυγός του θα τον συνόδευε σε όλες τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά του. Έτσι βλέπει τους φίλους του και, παράλληλα, δεν χρωστάει… χάρη στη γυναίκα του να πάει αντίστοιχα μαζί της για ψώνια ή να δει μια ρομαντική κωμωδία.

Λόγος #3

Η σύζυγος γκρινιάζει διαρκώς και ο παντρεμένος φίλος σας παραπονιέται; Σας λέει να προσέχετε να μην στέλνετε μηνύματα αργά το βράδυ, κατά προτίμηση να μην στέλνετε καθόλου μηνύματα, και να μην περιμένετε να σας πάρει τηλέφωνο όταν είναι με τη σύζυγό;

Ας είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας! Αν εσείς ήσαστε η σύζυγος (ή και όπως είστε το τρίτο πρόσωπο) και βλέπετε… ύποπτη δραστηριότητα, δεν θα του γκρινιάζατε; Πέρα από αυτό, όμως, αντιλαμβάνεστε ότι η σύζυγός του γκρινιάζει και για άλλα, σοβαρά πράγματα, για τα οικονομικά, τη δουλειά της, τη δουλειά του.

Λόγος #4

Δεν έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη σύζυγό του (ή έτσι σας λέει) ενώ η δική σας σεξουαλική ζωή σας απογειώνει.  Πράγματι, το ότι είστε νέα, ωραία, του κάνετε όλα τα χατίρια, δεν μένετε μαζί, δεν έχετε κοινές υποχρεώσεις και το σεξουαλικό κομμάτι καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της σχέσης σας, ακούγεται υπέροχο.

Όμως, αυτός γνωρίζει ότι μια σχέση δεν βασίζεται αποκλειστικά στο σεξ. Με τη σύζυγό του τον δένουν άλλα πράγματα, συναισθήματα, εμπειρίες και ένα κοινό παρελθόν που το μοιράζονται και που τους έχει διαμορφώσει ως άτομα.

Λόγος #5

Εσείς θεωρείτε πως η σύζυγος χρησιμοποιεί τα παιδιά ως… όπλο για να τον κρατήσει στον γάμο. Όμως, για εκείνον είναι και δική του ευθύνη να προσφέρει με κάθε τρόπο στα παιδιά του. Ζυγίζοντας τα πράγματα, και αυτό είναι κάτι εντελώς προσωπικό, μπορεί να βλέπει ότι τελικά το σημαντικό είναι τα παιδιά του.

Για αυτό ο ίδιος δεν αποφασίζει να λύσει τον γάμο του. Έτσι, μένει επειδή θέλει να είναι μαζί με τα παιδιά του και όχι να τα βλέπει τον λίγο χρόνο που ορίζει το δικαστήριο, θέλει να τους προσφέρει την καλύτερη δυνατή οικογενειακή εμπειρία και να τα προστατέψει από το στρες και τη στεναχώρια που φέρνει ένα διαζύγιο.

Τώρα ξέρετε τους βασικούς λόγους που ένας άντρας δεν θα αφήσει τη γυναίκα του. Και φυσικά δεν λέμε ότι κανείς ποτέ δεν χωρίζει, αλλά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι άντρες τελικά μένουν στον γάμο και την οικογένειά τους, δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις στην κοπέλα τους. Για αυτό, σκεφτείτε αν αυτό θέλετε για τη δική σας ζωή…

Δρ. Λίζα Βάρβογλη 
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κεφάλαιο «Απιστία»: Αξίζει ο απατημένος σύντροφος να δείξει συμπόνοια;

«Βλέπω τα likes σε κοπέλες και ζηλεύω παθολογικά»! Πώς να αντιμετωπίσεις τα… σενάρια απιστίας;

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *