** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Add to Google Toolbar

 

Birds Club // Σπίζες – Παραδείσια Πουλιά//

 

Σπίζες – Παραδείσια πουλιά (συνέχεια)

Εστρίλδες (Waxbills)

 

 

Αυτά τα πουλιά προέρχονται κυρίως από την Αφρική, συνήθως έχουν πολλά χρώματα και μήκος γύρω στα 100 εκατοστά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ίσως χρειαστούν θέρμανση και φως ή μπορούν να μείνουν σε κλουβί εντός του σπιτιού. Οι εστρίλδες είναι γενικά κοινωνικά πουλιά και μπορούν να ζήσουν μαζί με άλλα. To ζευγάρωμα μπορεί να είναι δύσκολο. Συνεπώς καλύτερα να έχετε τουλάχιστον τέσσερα πουλιά του είδους για να εξασφαλίσετε τουλάχιστον ένα ζευγάρι. Οι πιθανότητες ζευγαρώματος αυξάνονται σε κλούβες κήπου, όπου η οροφή είναι καλά προστατευμένη για να μην παρασύρουν τις φωλιές τυχόν καλοκαιρινές νεροποντές. Παρ’ όλο που τη μεγαλύτερη περίοδο του χρόνου τρώνε σπόρους, κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής προτιμούν έντομα και σκουλήκια. Οι γρύλοι ενδείκνυνται για την ανατροφή των μικρών.

 

 

Σπίζες που κελαηδούν [Singing finches}

Αυτές οι αφρικάνικες σπίζες είναι στενά συνδεδεμένες με τα καναρίνια και χρειάζονται παραπλήσια φροντίδα. To κελάηδισμα ίσως δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο όπως των καναρινιών, αλλά ζουν περισσότερο από αυτά μερικά είδη πάνω από είκοσι χρόνια.

Υφαντές και whydahs

Το αρσενικό πουλί αυτών των ειδών συχνά υφίσταται εντυπωσιακές αλλαγές κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου. Μερικά είδη whydahs είναι παρασιτικά και αφήνουν τα αυγό τους σε φωλιές άλλων πουλιών αντί να τα μεγαλώσουν μόνα τους. Αντίθετα, οι υφαντές, όπως δηλώνει και το όνομά τους, απολαμβάνουν να φτιάχνουν τις φωλιές τους. Η αναπαραγωγή αυτών των πουλιών μέσα σε κλουβί! είναι πολύ δύσκολη. Οπότε είναι  καλύτερα να βρίσκονται σε κατασκευές εκτός σπιτιού. Είναι επίσης πολυγαμικά πουλιά, έτσι πολλά θηλυκά μπορούν να τοποθετούνται μαζί με το αρσενικό.

Όταν οι υφαντές και τα whydahs εγκλιματιστούν στο περιβάλλον τους, μπορούν να γίνουν αρκετά ανθεκτικά.

Αυστραλιανές σπίζες

Εκτός του ζωναίγυνθου του κηλιδωτού, πολλά άλλα είδη αυστραλιανών σπιζών είναι γνωστά όπως η chloebia gouldiae, που είναι πολύ διαδεδομένο είδος. Υπάρχουν πουλιά με μούρο, κόκκινο ή κίτρινο κεφάλι (απόχρωση του πορτοκαλί). Πολλά μεταλλαγμένα είδη έχουν προκύψει, όπως τα λευκό-στηθα πουλιά. To αρσενικό πουλί δύσκολα αναγνωρίζεται από ένα κόκκινο σημαδάκι που έχει στο ράμφος του όταν βρίσκεται σε περίοδο αναπαραγωγής. Επίσης, συνήθως έχει πιο λαμπερά χρώματα στο φτέρωμά του από το θηλυκό. Οι αυστραλιανές σπίζες χρειάζονται ζεστό περιβάλλον, γι’ αυτό είναι καλύτερα να τοποθετούνται σε κατασκευές εντός του σπιτιού.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Συνέχεια