Τέσσερα «μαγικά» φυσικά προϊόντα για να καθαρίσετε το σπίτι σας – Newsbeast
WOMEN

Τέσσερα «μαγικά» φυσικά προϊόντα για να καθαρίσετε το σπίτι σας – Newsbeast


Με τους κανόνες υγιεινής να αποτελούν πια το Α και το Ω στην καθημερινότητά μας, η χρήση των καθαριστικών σήμερα είναι πιο «επιβεβλημένη» από ποτέ.

Αν, ωστόσο, θέλετε να μειώσετε την χρήση κοινών καθαριστικών και τις ποσότητες τοξικών συστατικών κάθε φορά που καθαρίζετε το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να γίνετε ένθερμοι υποστηρικτές πιο απαλών και φυσικών λύσεων, που έχουν τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα κάποιες φορές.

Τα μόνα τέσσερα φυσικά υλικά που χρειάζεστε, λοιπόν, για να καθαρίσετε το σπίτι σας, έχουν «μαγικά» αποτελέσματα, τα οποία θα εκπλήξουν ευχάριστα και τους πιο δύσπιστους.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Χρησιμοποιείται κυρίως για απολύμανση της τουαλέτας και αποτελεσματικό καθαρισμό του νεροχύτη και των επιφανειών κοπής. Ψεκάστε την επιφάνεια (εκτός από γρανίτη και μάρμαρο) που θέλετε να καθαρίσετε, αφήστε για λίγο το υπεροξείδιο του άνθρακα να δράσει και μετά ξεπλύνετε. Αποθηκεύετε σε σκουρόχρωμη φιάλη και τοποθετήστε έναν ψεκαστήρα για ευκολότερη χρήση. Ο συνδυασμός του με λευκό ξίδι είναι αρκετά ισχυρός και δραστικός.

Φυσικό σαπούνι

Τα περισσότερα σαπούνια περιέχουν πετρέλαιο, τοξικές ουσίες και καυστικά συστατικά. Μια ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική επιλογή αποτελούν τα σαπούνια από φυσικά συστατικά όπως ελαιόλαδο, καρύδα κ.α. Πρόκειται για καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για να καθαρίσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας.

Λευκό ξίδι

Μπορεί να χρησιμοποιείται στη μαγειρική, ωστόσο, σε σωστές αναλογίες και συνδυασμούς το λευκό ξίδι αποτελεί ένα άκρως σπιτικό και αποτελεσματικό καθαριστικό προϊόν για τις περισσότερες επιφάνειες (εκτός μαρμάρου και γρανίτη).

Μαγειρική σόδα

Ένα πραγματικά μαγικό προϊόν, η μαγειρική σόδα είναι εκπληκτικά αποτελεσματική με τους σκληρούς λεκέδες στα υφάσματα, δίνει λάμψη στο νεροχύτη και την μπανιέρα, ενώ φρεσκάρει τα πάντα, από το ψυγείο μέχρι το στρώμα και τα χαλιά!

Source link

Μάνια Ντέλου

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *