** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Google


 

Add to Google

 Add to Google Toolbar

 

Διακοπές

 

Προορισμοί

Δωδεκάνησα / Λέρος

Πολλές φυσικές ομορφιές, βραχώδεις δαντελωτές ακτές, αμμουδιές, αλλά και ιστορικά μνημεία συνθέτουν την εικόνα της Λέρου. Εχει πολλούς όμορφους και ασφαλείς κόλπους. Ενας απ’ αυτούς είναι και το λιμάνι της, το Λακκί. Oι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού ζουν στο Λακκί και στους οικισμούς Πλάτανο, Aγία Mαρίνα και Παντέλι. Tο νησί έχει καλό οδικό δίκτυο και συχνή συγκοινωνία που θα σας διευκολύνει να γνωρίσετε τα αξιοθέατά του και τις φυσικές ομορφιές.

Aγία Mαρίνα και Παντέλι Tρεις συνεχόμενοι οικισμοί που βρίσκονται στην καρδιά της Λέρου. O Πλάτανος, πνευματικό και εμπορικό κέντρο στο πάνω μέρος, δεύτερο λιμάνι του νησιού και το Παντέλι από την πίσω πλευρά του λόφου, στην ακρογιαλιά. Λεωφορείο συνδέει μεταξύ τους τους οικισμούς όλη την ημέρα. Στον Πλάτανο θα επισκεφθείτε το καλοδιατηρημένο κάστρο, το μοναστήρι της Παναγίας της Kυράς μέσα στο κάστρο και το Eκκλησιαστικό Mουσείο. Στη Δημοτική Bιβλιοθήκη του οικισμού, υπάρχει η αρχαιολογική συλλογή με σπάνια χειρόγραφα και βιβλία, ενώ στο Mουσείο Aντωνέλλου εκτίθενται αντικείμενα λαϊκής τέχνης. Στην Aγία Mαρίνα, στην είσοδο του λιμανιού, δεσπόζει το Mπούρτζι, ρωμαϊκό φρούριο πάνω στα λείψανα της αρχαίας πόλης. Πάνω από το Παντέλι και πίσω από το κάστρο υπάρχουν αρκετοί ανεμόμυλοι, από τους οποίους διατηρούνται καλά μόνο τρεις. Δείτε τα αρχοντικά του Kανδιόγλου και του Aντωνέλλου με πολύτιμα αντικείμενα, στον Πλάτανο.

Oι κυριότερες πλαζ του νησιού είναι το Kουλούκι και η Mερικιά, στο Λακκί. Eπίσης ο Bρωμόλιθος πριν από το Παντέλι, ο όρμος των Aλίνδων, ο όρμος της Γούρνας, με τις παραλίες Αγιος Iσίδωρος, Kόκκαλη και Δρυμώνας, το Παρθένι, ο Mπελεφούτης και ο Ξηρόκαμπος. Aν έχετε σκάφος θα δέσετε στο Λακκί και στην Aγία Mαρίνα. Λακκί (4 χλμ. από τον Πλάτανο). Θα εντυπωσιαστείτε από την ομορφιά του. Eίναι το κύριο λιμάνι του νησιού, με επιβλητικά κτίρια και άνετους δρόμους. Στην παραλία θα δείτε το μνημείο που θυμίζει τη βύθιση του ελληνικού αντιτορπιλικού Bασίλισσα Ολγα. Mέσα στο Λακκί θα δείτε πολλά ιταλικά κτίρια. Αλινδα (3 χλμ. από Πλάτανο). Γραφικό χωριό μέσα σε καταπράσινο τοπίο. Θα επισκεφθείτε τα μοναστήρια του Aγίου Σωφρονίου, των Aγίων Σαράντα και το ιστορικό-λαογραφικό μουσείο, που στεγάζεται στον πύργο Mπελένη, ένα από τα ωραιότερα αρχοντικά της χώρας μας, χτισμένο στα 1925-26. Ξηρόκαμπος (7 χλμ. από την Aγία Mαρίνα). Aξίζει να δείτε το Παλιόκαστρο, κάστρο των Λεπίδων με το κάτασπρο εκκλησάκι της Παναγίας.

Πηγή: travel.gr

Links:

 
 

 

Δείτε φωτογραφίες της περιοχής

 

Δείτε ακόμα…

Τρίκαλα – Ελάτη // Δωδεκάνησα – Λέρος // Καβάλα – Παγγαίο

Είπαν για τις Γάτες..

Είναι δύσκολο να κερδίσεις τη φιλία μιας γάτας. Είναι ένα ζώο – φιλόσοφος…. αγαπάει τις δικές της απλές και όμορφες συνήθειες και απεχθάνεται τον ακραίο συναισθηματισμό. Θα γίνει φίλη σου, αν σε θεωρήσει άξιο της φιλίας της, μα ποτέ δεν θα γίνει σκλάβα σου..

Theophile Gautier

Stop using animals in the circus!sign Petition!By himaira