** Πρόγραμμα Υιοθεσίας Αδέσποτων **
** Πρόγραμμα Εικονικής Υιοθεσίας **

Θα θέλατε πολύ να είχατε ένα ζωάκι κοντά σας, αλλά ο χώρος, ο χρόνος και η καθημερινότητα δεν σας το επιτρέπουν…

Ότι όμως είναι απαγορευτικό για τον καθημερινό σας τρόπο ζωής, μπορεί να γίνει θετικό για ένα ζωάκι που είναι μακριά…

Μπορείτε να γίνεται ανάδοχοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων με το πρόγραμμα Εικονικής Υιοθεσίας του συλλόγου μας..

Μπορείτε δηλαδή να υιοθετήσετε ένα σκύλο ή μια γάτα που δεν θα ζει μαζί σας, αλλά θα του καλύπτετε τα έξοδα διαβίωσης. Το φαγητό του, την ιατρική περίθαλψη και ότι άλλο χρειαστεί, ενώ παράλληλα το ζωάκι θα ζει υπό την φροντίδα και την στέγη του συλλόγου μας.

Κατά την διάρκεια της υιοθεσίας του, θα μπορείτε να επισκέπτεστε το ζωάκι σας και να παρακολουθείτε την εξέλιξη του, αλλά και για να περνάτε λίγες ώρες μαζί του…

Πιο κάτω θα βρείτε μερικά από τα σκυλάκια και τα γατάκια μας, που περιμένουν να τους δείξετε την αγάπη σας για να μπορέσουν να ζήσουν και αυτά με την αξιοπρέπεια που τους αξίζει..

Μετά την κατάθεση στο λογαριασμό του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίμαιρα και αφού ενημερώσετε μέσω Φαξ ή e-mail  για την κατάθεση, θα παραλαμβάνετε απόδειξη και πληροφορίες για το ζώο σας.

* Στην καρτέλα του ζώου θα εμφανίζεται πως είστε ένας από τους γονείς του.

* Σε κάθε καρτέλα εμφανίζονται όσοι γονείς βοηθούν το συγκεκριμένο ζώο μέχρι να συμπληρωθεί το συνολικό ποσό που αθροίζεται από τις διάφορες ανάγκες του.

* Στην αγγελία του κάθε σκύλου που χρειάζεται βοήθεια, θα βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες για να αναλάβετε την εικονική του υιοθεσία.

Οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλώ συμπληρώστε την αίτηση για το Πρόγραμμα Εικονικής Υιοθεσίας, με τα στοιχεία σας και στείλτε τη με e-mail στο detectivehimaira@yahoo.gr ή με φαξ στο 22470 24073

Για πληροφορίες του Προγράμματος μπορείτε να μιλήσετε με την Χριστιάνα στο 6939063535 και με την Hellen 22470 25634 (για Αγγλικά)

 

Ο  Herb  περιπλανιόταν  επάνω στους λόφους εδώ στη Λέρο το Μάιο του 2006.

Ήταν σε φοβερή κατάσταση  όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα. Τα πόδια του και τα μάτια του μολύνθηκαν βαριά από τους αερομεταφερόμενους σπόρους airborne foxtail  που κατακάθονται  στα σκυλιά, επάνω στα αυτιά τους και στις μύτες καθώς επίσης και στους λαιμούς τους.

Ήταν πολύ αδύνατος αφού δεν έβρισκε καθημερινά φαγητό και νερό για να τραφεί.

Τον πήραμε σπίτι και ο θαυμάσιος κτηνίατρός μας άνοιξε την κλινική του την Κυριακή απόγευμα για να εξετάσει αυτό το πολύ γλυκό κουτάβι.

Ο Μιχάλης , ο κτηνίατρος και ο ήρωας μας, τον εξέτασε και βρήκε αυτούς τους δυσάρεστους σπόρους ενσωματωμένους στα αυτιά  του, στο λαιμό του και στο κεφάλι του.

Του κάναμε μια ειδική διατροφή για να τον παχύνουμε, του βάλαμε βιταμίνες και τον κρατήσαμε στο σπίτι μαζί με μας. Για δύο ημέρες χρειάστηκε τη βοήθεια μας για να μπορέσει να ξεπεράσει την αδυναμία του και να ζήσει.

Έχουμε ανταμειφθεί 100 φορές από τον Herb. Είναι ένα  καλό μέλος της οικογένειά μας, αλλά αλίμονο, πρέπει να του βρούμε ένα σπίτι και μια νέα οικογένεια.

Ο Herb είναι στειρωμένος  και έχει εμβολιαστεί πλήρως. Κοινωνικοποιείται εντελώς και τα πηγαίνει καλά με τα άλλα 11 σκυλιά μας, αρσενικά και θηλυκά που είναι και αυτά στειρωμένα και εμβολιασμένα.

Ο Herb χρειάζεται ένα καλό σπίτι και του αρέσει η συντροφιά. Είναι αγαπησιάρης και πιστός. Ευγενής και τα πάει καλά με τα παιδιά.

Χρειάζεται σπίτι με ψηλό φράκτη ή τοίχο γιατί είναι κυνηγός. Του αρέσει το τρέξιμο και η γυμναστική.

Θα μας λείψει αν φύγει, αλλά ξέρουμε ότι θα είναι καλύτερα γι αυτόν αν πάει σε μια οικογένεια που να του παρέχει  μεγαλύτερη ελευθερία και περισσότερη προσοχή και θα γίνει ένα ευτυχισμένος σκύλος.

 

 

Ο Piccolo είναι ένα Χριστουγεννιάτικο κουτάβι, γεννημένο στις 25 Δεκεμβρίου ..2005.

Περιπλανιόταν στον δρόμο κοντά  στο σπίτι μιας φίλης που όταν συναντήθηκαν έγιναν αμέσως  φίλοι.

Ο Piccollo ήταν συχνός επισκέπτης στο σπίτι μας όταν ήρθε να μας επισκεφτεί η simon και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2006 που ήταν φιλοξενούμενη μας η simon έπεσε άρρωστη.

Ο Piccolo παρέμεινε με μας για αρκετούς μήνες ενώ η simon ήταν μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Δυστυχώς, η simon ενέδωσε στην ασθένειά της  και πέθανε τον Οκτώβριο του 2006 και ο Piccolo έμεινε ορφανός.

Είχαμε ερωτευτεί βεβαίως αυτόν τον θαυμάσιο, φιλικό, και στοργικό σκυλάκο.

Κοινωνικοποιείτε  καλά με τα σκυλιά όλων των ειδών και είναι αρκετά εύθυμος και έξυπνος. Έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχει στειρωθεί και αν και ταιριάζει καλά με τα άλλα σκυλιά μας, πρέπει να βρούμε ένα σπίτι το καλό μικρό μας αγόρι.

Piccolo είναι ακροβάτης! Αναρριχείται πραγματικά επάνω στο φράκτη 6 ποδιών που περιβάλλει το κτήμα και πηδά πάνω κάτω στην άπλα όπου τρέχει μέχρι τη βεράντα μας για να μας χαιρετήσει.

Είναι σκυλάκος που εκπαιδεύεται και θα αγαπούσε τους μακροχρόνιους περιπάτους με έναν φίλο.

Ο Piccolo χρειάζεται ένα σπίτι όπου μπορεί να είναι ελεύθερος και ασφαλής.

 

 

 

Ο Roberto είναι ένα όμορφο μικροσκοπικό μίγμα από Pointer/Spaniel/Terrier γεννημένο την  1η Ιανουαρίου 2007,

Αυτό το όμορφο κουτάβι προκάλεσε μια σύγκρουση δύο αυτοκινήτων σε μια στενή οδό εδώ στη Λέρο! Και οι δύο οδηγοί παρέκκλιναν για να αποφύγουν αυτό το μικρό κουτάβι που ήταν μόνο 8 εβδομάδων και εγκαταλειμμένο στον  δρόμο.

Ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας Νίκος διέσωσε το κουτάβι και μας τον έφερε στο σπίτι μας.

Είναι ο νεώτερος από τα σκυλιά μας.

Είναι απολύτως προσαρμοσμένος στο νέο του περιβάλλον, ένα πολύ γλυκό σκυλί και δεν θα γίνει πολύ μεγαλύτερος από ότι είναι τώρα.

Έχει κάνει την πρώτη σειρά των εμβολίων του και θα στειρωθεί εντός του μήνα.

Αν και τον αγαπάμε πολύ, και είναι το μωρό μας, δυστυχώς έχουμε πάρα πολλά σκυλιά που έχουν ανάγκες  και πρέπει να βρούμε ένα σπίτι για αυτό το μικρό αγόρι.

Είναι αρκετά νέος ακόμα και μπορεί να εκπαιδευτεί και παρόλο που τον λατρεύουμε, ξέρουμε ότι θα είναι πολύ ευτυχισμένος με μια νέα οικογένεια..

Ένα καλοκαιριάτικο πρωινό του 2007, τα οκτώ σκυλιά μας τότε ήταν κοντά στον φράχτη και γαύγιζαν διαρκώς.. έτρεξα  για να δω τι συμβαίνει και τελικά είδα πίσω από τους θάμνους και τα φυτά ένα μικρό κυνηγόσκυλο να μυρίζει τον φράχτη.

Προσπαθούσε να σκάψει κάτω από τον φράχτη και να μπει μέσα, κάτι που κατάφερε τελικά και έγινε δεκτός από τα υπόλοιπα σκυλιά μας με χαρούμενα γαυγίσματα σαν να γύριζε ο χαμένος αδελφός πίσω.

Όταν τον είδα από κοντά σοκαρίστηκα… ήταν αδύνατος και κοκαλιάρης και φαινόταν νηστικός για πολύ καιρό. Ήταν τόσο φοβισμένος από την παρουσία μου που έβαλε την ουρά του κάτω από τα σκέλια του μόλις τον πλησίασα.

Μας ακολούθησε όλους στην βεράντα όμως δεν με άφηνε να τον πλησιάσω. Του έφερα φαγητό και νερό και απομακρύνθηκα για να μπορέσει να φάει. Ο κακομοίρης μετά το φαγητό έπεσε ξερός για ύπνο. Ευτυχώς τα υπόλοιπα σκυλιά μας του φερθήκανε με ευγένεια και κατάλαβαν ότι και αυτός χρειαζόταν μια ζεστή αγκαλιά και αγάπη.

Ο Puppy όπως τον φωνάζουμε ζει πλέον μαζί μας, έχει γίνει ένας τρυφερός και χαδιάρης κούκλος που του αρέσει να έχει το κεφάλι του στην αγκαλιά μου όταν κοιμάται..