** Αρχική Σελίδα ** // Επικοινωνία //

Google


 

Add to Google

Add to Google Toolbar

 

Cats Club // White Long Hair Cat //

 

Για τους αφοσιωμένους οπαδούς της, η Άσπρη Μακρότριχη συνδυάζει όλες τις αρετές του τύπου της: γοητεία, ευγενική έκφραση, γούνα που είναι μεταξένια στο άγγιγμα και μια γλυκιά, ήρεμη φύση. Εκτός από την καθημερινή περιποίηση, δε χρειάζεται καμιά ειδική φροντίδα.

Αν και οι σκέτες άσπρες γάτες του τύπου Αγκύρας ήταν οι πρώτες Μακρότριχες που ήρθαν στην Ευρώπη από τον 16ο αιώνα, η σύγχρονη Άσπρη Μακρότριχη έχει βικτωριανή καταγωγή.

Αναπαράχθηκε από τη διασταύρωση Αγκύρας με Περσίας. Η ράτσα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1903 κι έχει αυξήσει τη δημοτικότητά της από τότε, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Ιδιοσυγκρασία

Είναι μια γάτα που δύσκολα μπορείς να ευχαριστήσεις, με περήφανη και πάντα περιποιημένη (από την ίδια) εμφάνιση. Ήρεμη και φιλόστοργη, γίνεται ένα υπέροχο κατοικίδιο για εκείνους που θέλουν να την περιορίσουν μέσα στο σπίτι, μια κλασική γάτα σαλονιού.

Ποικιλίες

Οι ποικιλίες ορίζονται από το χρώμα των ματιών: αυτές οι γάτες μπορούν να έχουν μπλε μάτια, πορτοκαλί ή παράξενα μάτια (ένα μπλε κι ένα πορτοκαλί). Η ποικιλία με τα μπλε μάτια έχει μια γενετική προδιάθεση προς την κώφωση. Στις γάτες με τα παράξενα μάτια, η κώφωση μπορεί να εμφανιστεί στην πλευρά του μπλε ματιού.

Χαρακτηριστικά

Κεφάλι: Θα πρέπει να είναι στρογγυλό και φαρδύ με κοντόχοντρη και ανασηκωτή μύτη και ροζ μαξιλαράκι μύτης.

Μάτια: Μεγάλα, στρογγυλά και γεμάτα. Το χρώμα θα πρέπει να είναι λαμπερό μπλε, πορτοκαλί ή χάλκινο (και τα δύο μάτια να έχουν το ίδιο βάθος χρώματος).

Αφτιά: Θα πρέπει να είναι καλοφτιαγμένα και μικρά, με στρογγυλευμένες άκρες, τοποθετημένα μακριά και χαμηλά στο κεφάλι.

Τρίχωμα: Η γούνα είναι πλούσια και μεταξένια και θα πρέπει να σχηματίζει ένα πελώριο περιλαίμιο. Το χρώμα πρέπει να είναι καθαρό, αστραφτερό άσπρο.

Ουρά: Κοντή και πυκνή, στέκεται άκαμπτη και γενικά σε μια γωνία χαμηλότερη από τη γραμμή της πλάτης.

Σώμα: Ένας τυπικός γεροδεμένος δυνατός τύπος.

Πόδια: Γεροδεμένα, κοντά και χοντρά.

Πατούσες: Οι πατούσες θα πρέπει να είναι μεγάλες και στρογγυλές με ροζ μαξιλαράκια.

 

 

 
 

 

HelpingAnimals.com

HelpingAnimals.com

 

Turkish Van
Είπαν για τις Γάτες..

Πολλά ζώα έχουν το δικό τους αστερισμό στο νυχτερινό ουρανό. Οι γάτες δεν έχουν κανέναν. Τα λαμπερά μάτια τους αρκούν για να φωτίζουν το δρόμο τους…

Mary S. EmilsonBy himaira By himaira